• fiyat/performans oranı yüksek bir scooter. suzuki destekli. çok şık ve kullanışlı.

    http://www.motana.com.tr/e-store/gts_250.php

    5-6 ay sonra kısmetse altımda.
  • sanyang motors (sym) un ürettiği tayvan menşeili maksi scooter markasi.

    siyah olanlarının tadindan yenmez. gorunum dışında motorda kullanilan porselen iç yüzey de bir kalite gostergesi olsa gerek.

    sym joyride 200 un büyük abisi olur bu alet.
  • (bkz: ssangyong)
  • bir depo benzin ile ( 12lt ) 340 - 360km yol yapmaktadır. 2009 ve öncesi modelleri karbüratörlü olmasına rağmen yakıt tüketimi düşüktür. yokuş yukarı çekişi güçlü olmasının sebeplerinden biri seramik silindir bulundurması torku yüksek tutarak yolu kavramakta ve dengeli bir sürüş sağlamaktadır. maksimum hızı 135-140kmh olup yokuş aşağı 145-150kmh çıkabilir. tabiki motoru son hızda zorlamadan kullanmaya özen göstermelisiniz. devamlı kullanımda 15000km'ye kadar fren balatası dışında değişim istemez.

    2010 2011 evo modelleri özelliklerine göre pahalı olsada kaliteli ve görünüşü şık scooterlardır. bu arada gelecek sene sıfır 2009 model tek göz bulmakta zorlanabilirsiniz. elinizi çabuk tutun.
  • benzin bitmeye yakın sarı ikaz lambası yanıyor. yandığını gördüğünüzden itibaren 15-20km arası götürüyor. daha fazla denemedim yolda kalmak pek hoş olmazdı. bu arada kediler selesini çok rahat bulmuşlar heralde, ailecek kalıyorlar.

    4lt/100 km gidiyor. enjeksiyonlu olanları 3.5lt/100km yaktığı söyleniyor.
  • joyride 200 deneyimimden sonra sahip olduğumdur. güzeldir, keyiflidir, rahattır.
  • 1 sene sonra acı acı farkına vardım. frenleri pek tatminkar değil.

    aslında kombine fren sistemine alışmak arka frene abanarak ön freni yumuşak sıkmak bu işin sırrı oluyor.
  • kendisiyle birlikteliğimizin 1 buçuk senesine geldiğimiz şu günlerde 15.000 km civarı kayış ve ön fren balatası değişmiş olup canavar gibi yoluna devam etmektedir.
  • bagaj hacmi , benzin ve konforda ön plana çıkan motorsiklet.
  • 2012 model bembeyaz gelin gibi bi tanesi altımda olan tayvan üretimi motosiklet.

    kaportaları sağlamdır, hemen kırılmaz. kırılsa bile ucuzdur. öyle ki beyaz renginden sıkılırsam kaskıma da uygun olsun diye motosikletin tüm karenajını mat siyah karenajla değişsem boyatmadan ucuza gelir.

    enjeksiyonlu, su soğutmalı, 250 cc 23-24 beygir motoru vardır. gücü çekişi gayet yerindedir. ışıklarda 2.0 motorlu otomobillerin bile eline verirsiniz. önünüzü görünce 145 km görüyor, arkaya shad sh45 çanta taktım 140+ yapıyor artık. altgeçitlere girerken gaz kesmek zorunda kalıyorum, çünkü 9 bin devirde kesiciye giriyor. kesici olmasa 150+ hızları da görebilir. ön varyatör bilyaalrın ağırlıklarıyla uğraşıp son hızını arttırmayı düşünüyorum.

    24.10.2013te 6200 kmde 2. el aldığım makina şu an 14200de. aldığımdan beri 2 yağ değişimi ve bir hava filtresi değişimi yaptım. ipone rs4000 tavsiye ederim. hava filtresini de rahatlıkla 12 tlye satılan yan sanayi hava filtresinden alabilirsiniz. motopit/izmir firmasıdnan internetten sipariş edebilirsiniz. en uygun yedek parça fiyatını buradan buldum. daha ucuzunu bulursanız mesaj kutumu yeşillendirin.

    yaşadığım yerden dolayı hiç varyatör bakımı yapılmadı, şehir içinde fazla sürersem kalkış devrim biraz artıp hafif ses çıkarıyor, gene de sorun yok yani. dayanıklı, eşşek gibi bir makina işte.

    koltuk olayı çok güzel. çok rahat lan koltukları. öyle böyle değil.

    bu arada bu motosiklet ciddi manada 3 kişilik. takıyoruz kasklarımızı; ben hanım ve baldız; alt ve arka bagajlara mangaldır kömürdür gıda maddeleridir koyuyoruz, sukuterin ön boşluğuna da bi bez çanta içine kamp sandalyelerimizi tavlamızı falan koyup pikniğe falan gidiyoruz. kendisi 200 kilo iken 200 kilodan fazla yükle rahatça yol alabiliyor.

    kombine fren var, ön freni unuttum. frenleri on numara. yüksek hızda bile çizgisini bozmadan dümdüz durabiliyor. ön freni de adaplıca kullanınca fren mesafesi çok kısalıyor.

    üzerinde gelen maxxis pro lastikler ciddi manada iş gören lastikler. yeni aldığım sıralarda 100 kmlik şehirlerarası yolculuğa çıkacakken sağanak yağış başladı; mecbur yola çıktım. deneye deneye 80-100-120-140 km hızlara çıktım. her hızda fren, viraj denememe rağmen kayma yapmadı. gene de michelin city grip candır.

    farları on numara. yağmurda bile yeterli. yetmediği anda sis lambalarını yakınca gayet güzel önünüzü görebiliyorsunuz. internette çift bixenon far takıp sisleri de xenon yapan manyaklar var. tabi xenonu takınca gösterge tablosu arızalabiliyormuş haberiniz olsun.

    kötü yönleri: torpido, göğüsteki küçük kapak ve ön boşluktaki küçük cebin plastik kapakları dandik. tam oturmuyor. bir de tek silindirli motorda hafif titreşim var, o da gayet normal. başka kötü yönü yok lan valla.

    yakıt konusunda 300-350 km diyenler var. ben 50 tlye 10 litre bile alamadığım benzinle 260-270 km gidiyorum. gaz kolunu biraz rahat bıraksam daha da düşer eminim. 100 metre önümü görünce gaz kolunu ve hız ibresini sona dayayan, önündeki aracı sollarken gazı tam çeken biri için gayet normal.

    2 kere gezi yaptım, uzun yolda ortalama 110 hızlarla 140 sollama süratlerinde, alt bagaj arka çanta, hanımda sırt çantası, ön boşlukta 45 litre seyahat çantası falan dolu halde 1050 kilometrede 165 tl benzin yakmıştır. benzin 5 tl civarında iken. 90ı geçmeden tek kişi boş motosikletle sakin sürülürse 2.5 litreye bile iner.
hesabın var mı? giriş yap