• herkesin malumu olan bi' gerçek. hangi mekan ki yuvarlak tabak yerine kare/dikdörtgen tabakla yemek getirir, o mekan çok fena hesap kitler... evet.
  • sadece kare tabak değil, dipsiz kuyu gibi bir tabağın içinde gelen makarnanın hesaba yansıyacağı tutar da büyük olacaktır.
    hele bir de tabağın etrafına kekik nane gibi bi şeyler atıp, tabağı renklendirdilerse, yetmedi kıtır bi çubukla (adını bile bilmiyorum) şekil verdilerse, maaşın yarısını bi yemeğe akıttın demektir.
    ev şarabı diye de, 10 liralık şarabı testi içine koyup getirirler. her garson da ev şarabını önerir, çünkü ondan kar daha fazladır.
  • tabağın içindeki yemeğin miktarı ile hesap ta genelde ters orantılıdır.
  • buna ek olarak masada kutu şeklinde peçeteliği olmayan ve havlu kıvamında peçete üstünde nerdeyse 30 cm lik çatal bıçak olan mekanlardan da korkmak gerekir...
  • aslında pahalı değildir, hacim / fiyat açısından bakılırsa maliyeti aynıdır.

    malum çapı 2 birim olan bir tabağın alanı ~3.14x1^2 = 3.14 iken, birebir aynı alanı kullanan tabağın alanı ise 4 birim karedir. bu durumda geriye kalan 0.86 birim karelik alan da işte fazladan konan yemeğin yani fazla ödenen hesabın kaynağı.

    şaka şaka, öyle değil. kare tabakları yan yana dizince daha çok müşteri sığabiliyor masaya, o yüzden daha çok para kazanıyorlar.

    şaka şaka, aslında kare tabaklar pahalı fiyata yiyecek satanlar derneği'nin resmi tabağıdır.

    şaka şaka, bizim evde çok güzel kare tabaklar var. ama ben bedavaya yemek yaparım.

    şaka şaka, size ne yemek yapacağım, demin çikolata şelalesi yaptım, en fazla markasını söylerim.

    not: hakikaten dikdörtgen tabaklarım var.
  • giren hesaptan sonrası için;
    (bkz: zevkten dört köşe olmak)
  • daha önce hiç düşünmediğim ama 2 iskender 2 kolaya 55 tl ödemişliğim olduğunu hatırladığımda doğru olduğuna kesin olarak kanaat getirdiğim durum. aklıma geldi; bardakları da kareye yakın, köşeli bişeydi bak.
    ödediğimiz hesap bize geçti, tabak çanaklar da onlara geçsin e mi.!
  • yeni bir önermeyle güçlendirmek istediğim genelleme. bir mekanda gelen suyun 0.50 litre yerine en küçük boy gelmesi de hesabın gireceğine karine teşkil eder.
hesabın var mı? giriş yap