• *her ilde serbest meslek icra etmek isteyen doktorların üye olmaları gereken oda. tüm hükümetler bunlardan görüş alır ama hiçbir şekilde iplemez. genellikle yönetimleri arkaik sol düşüncelere sahip tabipler tarafından yürütülür. kendileriyle konuşmak, anlaşmak bir katolikle konuşmak ve anlaşmak kadar zordur.
  • vatandaşın bilinçlenerek, kötü hizmet aldığını ya da yanlış müdahale sonucu kendisine ya da yakınına zarar verdiğini düşündüğü tıp hekimlerine/diş tabiplerine karşı fiziki şiddet uygulamak yerine, ilgili tıp hekimleri/diş tabipleri hakkında şikayet dilekçesi yazarak teslim etmesi gereken odalardır aynı zamanda.

    sağlık personeline, hemşirelere, tıp hekimlerine ve diş tabiplerine uygulanan her türlü fiziki ve psikolojik şiddetin karşısındayız.

    haksızlığa uğradığını düşünen hastalar, doktorlara saldırıp darp etmek yerine, bir zahmet haklarını doğru zeminde arasınlar. tabip odalarının onur kurulları böyle işler için var. kurul konuyu inceler ve durumu tüm yönleri ile değerlendirerek ortada gerçekten bir yanlış varsa gereken kararları alır.

    sağlık hukuku, hasta haklarını koruma altına alıyor. hiç kimsenin, bir doktoru, bir sağlık çalışanını, ne gerekçeyle olursa olsun, yaralamaya, darp etmeye, canını almaya hakkı yoktur!

    (bkz: türk tabipleri birliği onur kurulu)

    (bkz: tabip odasının şiddete karşı kanun önerisi)
hesabın var mı? giriş yap