• herkesin hiç düşünmeden doğru kabul ettiği ve aslında sadece toplumda kabul görmüş hatta beğenilen bir düşünce olduğundan dolayı herkesin ağzına sakız olan kelime çifti. ya yanlışsa? veya şöyle bir toplumda yaşasak en güzel kabul görmüş fikrin -tabuları yıkmamak- olduğu bir toplumda yaşasak? bence asıl yıkılması gereken tabu, prim yapan düşüncelere, hiç üzerinde düşünmeden (objektif bir şekilde)katılmaktır
  • (bkz: tabu)
  • özgür olmanın* bir yoludur diye tanımlanır.
  • niçenin değimiyle çekiçle felsefe yapmaktır. ancak çok ince bir detay vardır ki o ince detayı tutturamadığı için aşklardan olmuşluğum vardır. bana göre bu ince detay şudur. tabuları yıkmak, ortalığı darma duman etmek değildir. tabuları yıkmak, koşulsuz kabullenmeleri, dayatmaları tarumar etmektir. pek çok "marjinal" takılan genç kızımıza ve çakal delikanlılarımıza göre evlilik aptallıktır. yok işte toplumun dayatmasıdır. başka bir görüşe göre aldatmak tensel değildir, biriyle yatmak aldatmak değildir. şimdi efendim, bunun gibi laflarla karşılaşmışızdır pek çoğumuz. ben burada aksi doğrudur demiyorum. ancak bunu söyleyen kimselerin takdir edersiniz ki ne kadarı hayattan ders almış, deneyimli olarak bunu söylüyor veya üzerine düşünüp böyle karar veriyor. herkesin görüşüne saygılı olmak esastır. benim işaret etmeye çalıştığım nokta, bunlar tabuları yıkmak mı, marjinal olmak mı sorusudur. toplumun dayatmalarına veya genel olarak topluma zıt durmak tabuları yıkmak değildir! hepimiz aynı dünyada nefes alıyoruz, ne kadar zıt olabiliriz ki, en nihayetinde bir yerinden toplumu kabullenmişlik vardır. dağ evine kapanmıyor ya bu "zıt duranlar". aksine kendi hayatlarını zehir ediyorlar kendilerine, halbuki dünya renklerle dolu. eğer tabuları yıkmak tam olarak anlaşılsa renkleri görebiliriz.

    tabuları yıkmak, bilinçli olmaktır. tek eylemle özetleyebiliriz... bilinçli olmak.
  • şayet herkesin sahiplendiği o tabular karşısında tek başınıza duruyorsanız o tabular üzerinize yıkılır, genelde.
  • siz tabuları yıkarken üzerinize bir şey yıkılmıyorsa problem yok ama yıkılma ihtimali yüksek. dikkatli olun.
  • labutları yıkıp strike yapmaktan zordur.

    haa tabuların strike'ını yapan olursa.. o da zaten köyün istenmeyeni olur.
  • tabu oyunu üreten firmada çalışan bir işçinin, sinirlenip paketlenmiş kutuları devirmesiyle ortaya çıkan eylem...
  • tabu kartlarından ev yapıp ardından bir tekme savurmak suretiyle gerçekleştirildiği de görülmüştür.
  • hayatım boyunca ne zaman bana çocukluğumda, ergenliğimde tabu olarak dayatılmış bir şeyi yıksam hep daha özgür oldum, hayatı daha iyi kavradım. çünkü bir şey tabulaşmışsa yıkılmasından korkulduğu için tabulaşmıştır, yıkılmasından korkulmasının en büyük sebebi de arkasında doğru dürüst felsefi veya bilimsel dayanağı olmaması ve yıkıldığında mutsuzluk getireceği yanılgısıdır.

    tabularla yaşamak kafasını kuma gömen deve kuşu gibi yaşamaktır, size az da olsa bir huzur verse de gerçekte bir işe yaramıyor olması az da olsa bunun bilincinde olmak ve tabu arasında kalmanın getirdiği tedirginlik göz ardı edilemez. kafayı kaldırırsanız yırtıcı bir hayvan görüp mutsuz olma ihtimaliniz var ancak ondan kaçıp kurtularak gerçek, yalansız bir huzura erişmek te var.

    bir tabuyu ele alalım; ben x ırkındanım/dinindenim x ırkı/dini çok süper, en süper.

    x ırkı/dinine mensup biri bu düşüncelerle kendini mutlu edebilir ancak her defasında kendi x ırkından/dininden olan insanların aslında diğer ırklara/dinlere mensup insanların çoğundan daha ahlaksız, daha geri bir medeniyet seviyesinde olduğunu gördüğünde önce tedirgin olacak, eziklik hissedecek ardından da öfke ve üzüntü nöbetleri geçirecektir. yani kendini mutlu ettiğini zannettiği tabu aslında ters tepecektir.

    not: x ırkı/dini dediğim starcraft 2deki terrandır world of warcrafttaki balance druiddir nerfleyenlere lanet gelsindir. mutsuzum, öfkeliyim hani en iyi bizdik?

    özet: yalanlarla mutluluk kısa sürer.
hesabın var mı? giriş yap