• 1936'da almanlar tarafindan üretilmi$ ilk sinir gazi,ilk olarak japonlar tarafindan çin'in i$gali sirasinda kullanilmi$tir..
  • renksiz, kokusu hafif meyvemsi, ortalama öldürcü doz 400 mg, göz ve cilde etkisi çok yüksek, etkileme hızı çok hızlı, fizyolojik etkisi nefesin kesilmesidir. korunmak için koruyucu maske ve elbise giyilmesi gerekir. çelik kapta uzun süre muhafaza edilebilir.
  • tam adi ethyl-dimethyl-amido-phosphoro-cyanidate'tir. 1936'da ke$fedilmi$, almanlarca 1942-1945 arasi 15000 ton uretilmi$ ve 100000 bombaya yerle$tirilmi$tir. neyse ki bunlar kullanilamadan sava$ bitti.
  • bir istanbul masali adli dizide bir $ekilde herkesin ba$ina bela olan organik madde..
  • renksizken kahverengine kadar renklenebilen bir sıvı olup, renksiz buhar verir.
    rumuzu: ga
    kimyasal ismi: etil n, n-dimetil fosforo amidosiyanidat
    kokusu: saf halde kokusuz olup, buharlaştıgı anda hafif meyve kokusu salar.
    rengi: buharları renksizdir.
    etkilenme hızı: çok hızlıdır.

    fizyolojik etkileri: burun akması, göğüsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, adalelerin kasılması, kusma, göz bebeklerinin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesidir. genellikle öldürücü doz alındığında, 1-10 dakika içinde ölüm meydana gelir.
  • call of duty world at war oyununda oyuncunun karşısına çıkan gaz. daha çok multiplayer oynarken kullanılıyor. fakat gazın etkili olabilmesi için düşman oyuncunun iyice yakınına gaz bombasının atılması gerekiyor. class yaratırken special grenade kısmından signal flare ile değiştirilebiliyor. signal flare e göre avantajı ise, düşman oyuncunun gaz sayesinde yavaşlaması, silahı düzgün tutamaması ve kör olmasıdır. korunmak için gas mask perk i seçilebilir.
  • modern asalak öldürücü ilaçlardan türetilmiş bir sinir gazıdır. sarin gazına benzer, saddam yönetimindeki ırak tarafından halepçe'de sivillere karşı kullanılmıştır. sinir sisteminde akciğerlerin çalışmasını sağlayan mekanizmayı bloke ederek akciğer felcine yol açar. deri solunumu yoluyla tesir eder.

    (bkz: sarin gazı)
  • 1936 yılında ilk sinir gazı olan tabun üretildi ve 1938 yılında da, --1995 yılında tokyo metrosunda 13 insanın ölümüne sebep olan saldırıda kullanılan-- sarin gazı sentezlendi.

    sarin, çok çabuk buharlaşan şeffaf, renksiz ve tatsız bir sıvı. sinir gazları, siyanür gibi güçlü zehirlerden çok daha öldürücüdür. sarin gazının, çok çok küçük bir miktarı bile, dakikalar içinde öldürücü olabiliyor. ölümler genellikle ilk 15 dakikada, gazın buharlaşmış haliyle temasla gerçekleşiyor. sıvı halinin deriye temasıyla da gaza maruz kalınabiliyor. sarin gazına maruz kalanlarda, bir dizi belirti görülebiliyor. bu belirtiler arasında, burun ve salya akıntısı, gözlerde acı veren sulanma ve görüşte bozukluk, mide bulantısı, kusma, ishal ve kasılma bulunuyor.

    buluşun sahibi, bir başka alman kimyager gerhard schrader'di. schrader, almanya'nın böcek ilacı ithalatını azaltmak amacıyla, tarımda kullanılmak üzere organik fosfat yapılı böcek ilaçları üretiyordu. fakat, bu iki kimyasalın çiftçilerin kullanımı için son derece toksik olduğunu fark eden schrader, yetkilileri bu durum hakkında bilgilendirdi. alman ordusu, bu malzemeleri mühimmat hazırlamada kullandı. ancak ikinci dünya savaşı sırasında almanya bu kimyasalları kullanamadı, çünkü sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği ve diğer ülkelerin hava gücünün kendisinden çok daha güçlü olduğunun farkındaydı, dolayısıyla kullanımı durumunda mutlak kaybedenin kendisi olacağını biliyordu.
hesabın var mı? giriş yap