• günümüz insanının, özellikle de kadınların, aralarındaki farkı anlamadığını düşündüğüm ve tam da bu yüzden iletişimde yanlış anlama, kopma ve daha kötüsü kriminal vakaların doğmasına neden olan ilişki biçimleridir.

    bunda, kadın ya da erkeklerin "güzel" olana yaklaşımlarındaki ayrımcılığın etkili olduğunu söyleyebiliriz. zira güzellerinki flörtken çirkinlerinki taciz kabul ediliyor.

    insanlar iletişimle anlaşırlar. fakat bu, her zaman istediğimiz gibi ilerleyen bir süreç değildir. yani hoşumuza gitmeyen biri bile bizimle iletişim kurmak isteyebilir. tam da burada, talepkârlığıyla karşımızda duran bireyin reddedilmesine yönelik tavırda "hak" görülenler ortaya çıkar. talep eden kişiyi kesin bir dille reddetmek, sürecin bundan sonraki rengini belirler. sonrasında talepte ısrar edilirse buna "taciz" demek mümkün olur.

    ama olan bu mudur? ekseri hayır.

    bir şekilde tanıdığınız, tanıştığınız ya da henüz tanımadığınız birinden hoşlandığınızda yöntem bellidir. ondan, olası bir ilişki (sadece cinsel temas düşünülmesin) için izin istersiniz. bunu yaptığınızda iki seçenek doğar: kabul eder, reddeder. cevaba göre yolunuza devam edersiniz.

    gerçekte olan ise bambaşkadır ve kadınlar genelde bu talebi taciz olarak yorumlayıp ortalığı ayağa kaldırır. ki bu durum, hoşlandığı ve muhtemeldir ki yakışıklı veya zengin olan kişi için geçerli değildir. sadece hoşuna gitmeyen insanlara yönelik bir ayrımcılıktır.

    tam tersi bir önermede kadınların erkekleri tavlamak için yaptıkları ya da flört ederken başvurdukları yöntemleri göz önünde bulundurursak ortaya çıkacak tablo hepimizin malumudur. erkekler kadın gibi davranacak olsa çoğu kadın soluğu mahkemede alır.

    velhasıl bırakalım da insanlar şanslarını denesinler. tabii ki reddedildikten sonra baskıya devam ederlerse karşı duralım, tacizdir diyelim ama öncesinde derdini anlatmasına en azından bir kereliğine izin verelim.

    not: iş bu entry'de "fiziksel temas" şerhi vardır. ki bu durumda bile temasın yeri, büyüklüğü ve tekrar edip etmediğine bakılmalıdır. yoksa bu gidişle her erkek tacizci, her kadın mağdur olacak, insanlar hayatlarına yeni birini sokmak için telepatik iletişime meyledecek.

    yedi buçuk milyara ulaşan nüfusumuz ile dünyaya sığmaya çalışırken, kendimizi böyle katı kırmızı çizgilerle çevreleyip hayatı yaşanmaz hale getirmeyelim.

    "yakışıklı(güzel) olduğu halde reddedilip, ısrarcı olanlara ne demeli?" derseniz tavrım bellidir. yukarıda belirttiğim düzeyde tutulmamışsa onun da yaptığı tacizdir.

    ekleme ihtiyacı : kadınım. bundandır ki "anlayamazsın" şeklinde ağlamayın. olaya biraz cinsiyetsiz bakın.
  • ikisi de aynı anlama gelen iki şeyi kıyaslayan vasat kıyaslama. karşındaki kadın fiziksel olarak senden hoşlanmadıysa yanına giderek “bayan pardon, sikiş?” derseniz tacizci sapık bi şerefsizsinizdir, ama hoşlandıysa sormadan sikseniz bile don juan çizginizden flörtçü kişiliğinizden bi ödün vermezsiniz, işin özü budur.
  • karşıdan olumlu sinyal varsa flört, yoksa tacizdir. bu.
  • erkeklerin anlamadığı ayrım
    kadın istemiyorsa tacizdir.
    yok çirkinse yok parası yoksa tacizdir yoksa flörttür gibi çok çirkin tanımlamalar yapılıyor.
    tacizin ne demek olduğunu hiç anlamamış hiç yaşamamış erkek olarak anlamıyorsanız bu konuda yazmayın.
    kadının bu topraklarda yaşadığı şeyleri hep göz ardı ediyorsunuz. eve gelen sucudan,tamirciden korkmak, ev ararken gece yarısı arayan emlakçı, açmayınca cinsel içerikli mesaj atması, sadece aynı yolda yürüdüğün erkeğin ağzına vereyim mi demesi bunların hepsini yaşadıktan sonra bizim erkeklere selam vermemiz bile mucize.
    bir defa flörtün sınırını bilemediğiniz için terslenmiş olmak gururunuzu kırdı diye saatlerce yazmayın karşı tarafı anlmaya çalışın. anlayamıyorsanız herkese açık kadın instagram hesabı açın dm ye bakın bakalım erkekler neler yazacak.
  • korkutucu ince bir çizgi... kadınlar karışık sinyaller veriyor.
  • türkiye'de kadınların arada çizgi falan bırakmadığı iki ayrı kavram.

    belirsiz hayır'lara rağmen elde ettiğim kadınlar da oldu. (hem günübirlik, hem kısa süreli ilişki)

    ben seni arkadaş gibi görüyorum dediği için vazgeçtiğim ama yıllar sonra "ben senin ciddi olmadığını düşünüyordum, hemen vazgeçmiştin" diyen kadında oldu hayatımda.

    o yüzden sevgili kadınlar sürekli erkeklere bok atacağınıza biraz olsun çuvaldızı kendinize batırın.

    şöyle sade,net ve ifadenizle de destekleyerek söylediğiniz hayır'ın devamı gelmez genelde ama çekingen, istemem yan cebime koy tavırlarınız libidosu tavan yapmış erkeklerin dengesini bozuyor anlayın artık.
  • yakisikli ya da zenginseniz florttur. tipsiz ve fakirseniz taciz.
  • tanım çok basit:

    karşılık alıyorsanız flörttür, karşılığını almıyorken gösterdiğiniz ilgi tacizdir.

    kadın erkek fark etmez, sebepler farklı olabilir (güzeldir, zengindir, fakirdir, patrondur, vs vs) fiili durum vardır ya da yoktur sonuçta karşınızdakinin göstermediği ilgiyi tek taraflı yürütemezsiniz.
  • bu konuda anlatacağım bir şey var. yerinin burası olduğunu düşünüyorum. yani çok araştırmadım da ben öyle düşünüyorsam öyledir.
    televizyondaki aileler yarışıyor tarzı bir programda sunucu soruyor işte nasıl tanıştınız diye. kadın da anlattı ama ben onun anlattığı tarzda yazacağım. nasıl yaparım bilmiyorum ama yaparım ya.

    isimleri şu an uyduruyorum ve başlıyorum. ya kerem ile tanışmamız çok tatlıydı. bakın şimdi bir kafede kız kıza oturuyoruz. sohbet muhabbet ediyoruz. kızlardan biri arkadaşım değildi telefonumu istedi. ben de telefonumu kıza söylerken kerem duymuş telefon numaramı. sonra kerem bana mesaj attı yan masaya bak diye. sonra bir baktım bana el sallıyor. yaa o anda aşık oldum çok yakışıklıydı. sonra yanıma geldi konuştuk biraz. telefonumu nasıl aldığını anlattı çok romantik değil mi ya o anı hatırladıkça duygulanıyorum çok tatlıydı. kızlara da söyledim bu çocuğa yazarsanız kemiklerinizi kırarım dedim hahaha kerem aşkım seni çok seviyorum.

    şimdi bu bakınca taciz. kadının bunu taciz olarak hissetmemesinin birkaç sebebi var. ilki adamın yakışıklı olması. ikincisi de evlenmiş olmaları. bir de tabi adamın yakışıklı olması yetmez kadının da adamı beğenmesi.

    bunu neden anlattım. tacizi normalleştirmek, hayatın içinde sokmak için değil tam tersi aslında tacizin hayatımızın içinde ve çok daha yaygın halleri olduğunu göstermek. bana göre bu masum gibi görünen örnek bile can sıkıcı. kadın adamı beğenmeseydi, ya da sevgilisi olsaydı, ne bileyim o gün canı sıkkın olsaydı adam daha sonra neler yapardı bunu asla bilemeyeceğiz mesela.
  • zengin ise flört, fakir ise tacizdir.
hesabın var mı? giriş yap