• genellikle et yemeklerinde yapılır pişirmeden kaynaklı et suyunu bırakır tahta bu suyu emmesi için kullanılır.
  • bir çok restoranın uyguladığı konsepttir. masa örtüsü ve ışıkla da uyumlu ise gerçekten göze hoş gelir. burada tahtanın ne olduğu önemlidir. bambu ve tik ağacı tercih sebebidir.
    inşaattan alınmış ve üzerine yemeyi mala ile koymuş olanlarda mevcuttur. uzun süre kullanıldığından (bıçak ve çatal darbeleri ile) dibinde oluşan talaşlanmaya dikkat!
  • gittiğim çoğu mekanda uygulanan. endüstriyel bulaşık makineleri o tahtaları nasıl temizliyor, kimyasallardan nasıl arındırıyor yada arındırıyor mu bilemiyorum.
  • sunumu güzelleştirir. dogal malzemedir. kırılmaz. özellikle et yemeklerinde, çatalın bıçağın porselene degdigi gıcık sesi cıkartmaz. ahşap ( hayvan olmayın, tahta denmez) peynir tabaklari özellikle şarap içmek istedigim mekanda seçme sebebimdir. evlerde de kullanılmalıdır.

    ayrıca, belirtmekte yarar var. bu ahşap sunum tabakları için sertagaclar tercih edilmelidir. bu ağac türlerini kestigin gibi kullanamazsın. vernik vs gibi kırılgan finishingler uygulayamazsın. tamamen dogal naturel yağlar kullanılır ki yemegı ya da sıvıyı ahşap içine absorbe etmesin. bu şartlarda kullanılan ahşap kesme tahtaları, sunum tabakları, peynir tabakları son derece saglıklıdır. düzenli olarak bakımı yapılmalıdır. evde kendiniz yapablirsiniz, azcık zımparalayıp tekrar yaglamak suretiyle ( kesme tahtaları için durum biraz daha farklidir).

    bulaşık makinesinde yıkanmaz ve deterjanla temizlenmez. dogru bir ürün kullanıyorsanız suyu absorbe etmeyeceginden, suyla yıkayıp, nemli bir bezle silmek yeterli olacaktır. aids diyenler olmuş, biraz komik bir paranoya gibi geldi bana zira sunum tabagını yalayan, kanını akıtıp, ordan aldıgı kanı başkasına aktaran ben görmedim. makinaya atılırsa ya da deterjanla yıkanırsa emin olun ki bunu anlarsınız yemek yerken. köpürür ve kokar. gayet basit.

    gelelim türkiye şartlarına. bu dediklerimi uygulayan restoranlar var mı? var. ve bu benim icin tercih sebebi. zaten günde 3 öğün yemek yiyorum, arada sırada dışarda yiyorken sunumu guzel olsun istiyorum.
    artı olarak, ben evde kullanmayı da daha rahat oldugu için tercih ediyorum.

    not: ahşap malzeme yükseklisans mezunu ve ahşap ürünleri üreticisiyim.
  • restoran sahibinin 'tahta tabi zoruna mı gitti?' şeklinde ince bir gönderme yaptığı tahtadır.
  • la çılgın o düz tahta değil ağaçtan çıkardıkları gibi tabak yapmıyorlar, işlemden geçip cilalanıp hede hödö yane

    aynı zamanda yemekleri kestiğin altlıklarda genelde tahta.. birde böyle düşün
  • bu tahtalar bulasik makinasinda yikanmiyor. onunuze gelen tahtada, az once yemek yiyenin artiklari, agzinin suyu vardir, benden soylemesi. nasil mi temizleniyor? nemli bezle bir defa ustu siliniyor, o kadar. ayda bir defa belki elde deterjanla yikaniyordur. o da ne kadar saglikli ayri.
  • hijyen açısından tercih etmediğim servis biçimi. metal veya porselen bir servis ile tahta servisin temizlik açısından büyük farkları olduğunu düşünüyorum. aids bile geçer amk belli mi olur?
  • evet, zaten bundan 80 sene önce köylerde metal kaşık olduğu halde insanlar onu kullanmayıp tahta kaşık kullanıyolardı. ve hijyen içinde zamanın bulaşık deterjanları süper güçlü olduğu için bunu sorun etmeyip uzun yıllar sağlıkla yaşıyolardı.
hesabın var mı? giriş yap