• bunu mu demek istediniz? tai
  • tebrikler teknoloji anlamında güzel bir gelişmedir. aynı zamanda türkiye'nin geri gitmediği anlamına kesinlikle gelmemektedir.

    son yıllarda ahlak , hoşgörü , özgürlük , adalet nerelerden nerelere geldi bunları tartışıp ne yönde ilerlediğimizi rahatça konuşabiliriz. (belki de konuşamayız zira şartlar)
  • gayet olmasi gereken bir adim ve guzel bir gelismedir. benzer gelismelerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. bunu tartisan kotu niyetlidir.
  • basligi acan aktrollun atladigi konu bu sirkette calisan muhendisler genelde akp'nin bitirmeye calistigi odtu, itu gibi universitelerden mezun. henuz egitim sistemi bu kadar bozulmamis iken egitim gormus insanlar. bu egitim politikasi devam ederse ya da islamci politikalarla ozgurlukleri elinden alinan okumus insanlar yurtdisina kacarsa, o cok ovundugunuz imam hatip mezunlari bu tarz gelismis bir bilgisayarla anca facebooka girip okey oynayabilirler. ulke geriye gidiyor diyorken bundan bahsediyoruz iste.
  • f-35 1990'larin basinda gelistirilmeye basladi, konsept ucak ilk ucusunu 2000'de yapti. yuzyila yakin ucak yapma tecrubesi olan abd 25 seneden fazla suredir bu ucak uzerinde calisiyor. ucak hala 100% hazir degil. en az bir kac senesi daha var. kimi diyor 3 kimi diyor 5... etti mi sana 30 sene?

    hal boyle iken, ucak uretim bilgisinin tumu degil ama cogu montaja dayali ve ar-ge konusunda daha cok yol almasi gereken turkiye, birak 10000 cekirdegi, 1 trilyar* cekirdekli bilgisayar alsa bile 2030-35'de (yaklasik 15 sene icerisinde) muharip bir ucak uretip hizmete alamaz. alsa bile o ucak f-16'larin yerini dolduramaz veya 2030'lardi rakipleri ile kolay kolay boy olcusemez.

    bunda da alinacak gucenek bir durum yok. hedef konulmasi cok guzel. hedeflerin iddiali olmasi da iyi. sadece ucak isi oyle sip diye olacak is degil. gemi yapmaya pek benzemiyor. yapilmaz diye havlu atmak yok, sadece halki doldurusa getirecek populist soylemler yerine gercekci ve saglam temelli adimlar atsinlar yeter. bir de bu isler "yandas"larla olmaz, isini bilen, yetkili ve bilgili kisilerle olur.
  • iran da alıyor aynı şeyleri a.q. dediğim.
  • lordum oturun isterseniz ..kafayı baya iyi bulmuşsunuz...biraz çekirdek yiyin iyi gelir...
    (bkz: marshall yardımı)
    1957 yılına gelindiğinde abd yardımının ön gördüğü koşullar neticesinde yapılan gizli anlaşmalar ile hükümetin( yok chp değil demokrat parti başta o zaman) emri sonucunda türkiye'deki uçak üretimi tamamen durdurulmuştur. fabrika daha sonraları uçak üretimi yerine traktör ve çeşitli makine parçaları üretmeye devam etmiştir.
    aselsan kuruluş 1975, rte askeri kantinde sucuk satıyor...
    savunma sanayi müsteşarlığı kuruluş 1985, bilal ilk defa babacığım dedi...
    tai kuruluş 1984, selçuk bayraktar artık tuvaletini kendi başına yapıyor...
    tusaş motor sanayi kuruluş 1985, ailenin en zekisi sümeyye doğdu, bilal telefonu sümeyyeye ver...
    roketsan kuruluş 1988, rte darphane işçileri grev sözcüsü..2012 de grevi yasakladı.. bu arada 1981 de mezun olduğu üniversite diploması yerine lise diplomasıyla başvuruda bulundu ehliyet için ...
    geçmişten gelen bir tane bilgi birikimi olmaması cidden çok mu zor, çok mu zorlanıyorsun, çok mu zorluyorlar seni... kıyamam sana lordum...
  • pakistan nükleer bir güctür ama bu halkinin boktan bir hayat sürdürdügü gercegini degistirmez. bir iki konuda çağa ayak uydurmuş olmamız da ülkenin diğer alanlarda boktan bir durumda olmadığını göstermez. bir seyler kötü gidince sorunların kökleri taaa chp dönemine kadar gidiyor, en ufak bir başarı veya normalleşmede biz yaptık. affedersin ama nah siz yaptınız. gidip türkçe olimpiyatları düzenleyip salya sümük aglayın ancak bir süre sonra terörist olduklarını sonradan kesfedeceginiz başka paralel devlet yapılarıyla. taı’ın ihtiyaç duyduğu ekipmanı satın almasıdır.
  • ben de iphone x satın aldım amk. çok mu gelişti teknolojim. yoksa evde üretemediğim için parayı bayılıp hıyar gibi söğüşlendim mi?

    10.000 çekirdekli bilgisayar aldık çok gelişmiş bir teknolojiye sahibiz diyen adamın karısı inşallah bi gün bile evde yemek yapmaz da her gün dışarda yerler. sonra çok iyi aşçıyım diye anlatır sağda solda. bi beyti kebap yapıyorum ki sorma...

    el sikiyle gerdeğe girmek bu olsa gerek.
  • çomar olmanın başlıca alameti sanırım nickinin lord'la baslamasi.

    güzel kardeşim
    çok komplike bir dron yapmak ülkede gelişmişliğin, refahın, demokrasinin göstergesi değildir.

    ancak demokrasiyi, adaleti ve kozmopolitliği toplumun her sathına yaydığında işte o çok gelişmiş savaş oyuncaklarını yapacak ülkeyede refahı getirecek milyonlarca beyin bulmaya başlarsın.

    diger tarafta 500 milyar $ lik bir cari açık varken,
    6 dron satmışız taş çatlasa kazailmis 6 milyon $ para para için ancak senin gibi bir comar
    boyle propaganda yapabilir işte.
hesabın var mı? giriş yap