• taksicilerle ilgili yaşadığımız problemlerin ana kaynaklarından biri de böyle bir kurumun eksikliğidir.

    işi tamamen taksiler olan, amacı taksileri denetlemek vatandaşın huzurunu sağlamak , fiş kesip kesmediğini kontrol etmek, taksiler ile ilgili şikayetleri ve rahatsızlıklarını dinlemek, gerektiğinde yaptırım uygulamak, gerektiğinde düzenleme yapmak olan bir devlet kurumuna ihtiyaç var. ancak kast ettiğim taksiciler ve bilmemne odası filan gibi taksi yancısı bir kuruluş değil. nasıl ki bankaları bddk, operatörleri btk, elektrik dağıtıcıları epdk bire bir denetliyor ve vatandaşların şikayetlerini inceliyor ise memleketimizin kanayan konularından taksiler ile ilgili de böyle bir ihtiyacımız var.

    caydırıcı bir cezai yaptırım olmayınca taksicilerde kafalarına göre atıp koşturuyorlar. dikkat ederseniz taksicilerin davranışı ve tutumu biz kralız bize kimse bir şey yapamaz kısa mesafe ise almam, karşıyaysa almam, şuraysa almam bana kalmış modundadır. adamlar haklı çünkü gerçekten krallar, sen napıyorsun al şu para cezan, al şu da 2 gün işten men cezan diyecek bakın o zaman nasıl size müşteri gibi davranıyorlar. ben plakayı aldım kafama göre takılırım yok öyle bir dünya.

    şimdi diyeceksiniz bir çoğunuz saydığın kurumlar çok mu işe yarıyor evet gerçekten işe yarıyorlar bir şikayetiniz varsa ilgili kuruma başvurun en az 3 te 2 si çözülür probleminizin. benzer bir kurum taksiler içinde olursa rahatsızlıkların büyük ölçüde çözüleceğini düşünüyorum.
  • ilk okuduğumda haklı olduğunu düşündüğüm fakat uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda problemlerin başlayacağını düşündüğüm öneri. çünkü durum mesafe sahtekarlığından öte.
    mesela trafikte geç kalan ben olduğum halde, benden çok oflayıp puflayan, yatarak araba süren ve bunun gibi denetlemesi mümkün olmayan binlerce şeyleri nasıl ve hangi kritere göre denetleyeceksiniz?
hesabın var mı? giriş yap