• wikitravel okuyan turistlerin yemediği kazıktır. kapısında durak ismi yerine sadece plaka yazılı olanların çoğu orospu çocuğu taksici sıfatı taşıdığından tecrübeli turist durak taksisine biner ve o kazığı yemez.
  • yerli turist olduğun anlaşıldığında da yapılan hareket. sadece daha insaflı kazık sokuluyor bu durumda. örneğin 185 liralık o yolculuk 100 liraya falan bitiriliyor...
  • iadeyi dolandırma yapmaktadırlar.
  • sözlüğe başlık eklenmiş mi göremedim ama az önce tgrt haber'de denk geldim. havaalanından aldığı iki turisti otel yerine zorla bir restorana götürüyor. 1500 lira hesap ödetiyor. (kendi de yiyip içiyor bu arada) otele götürdüğünde de 800 lira taksi parası istiyor. "neden bu kadar tuttu" diye itiraz ediyor turistler. "restorandayken taksimetreyi kapatmadım" diyor. otel de taksim'de. bu arada taksinin arkasında "emek hırsızı" gibisinden bir şey yazıyor. turistler otelde durumu anlatıyorlar. "boşuna uğraşmayın, polis bir şey yapmaz" demişler.
  • şaşırdık mı peki tabi de şaşırmadık
  • sadece turistleri değil, taksici yabancı olduğunuzu anlamışsa da yapabiliyor bunu
  • yurt dışından bir misafirimiz geldi geçenlerde iş yerine. ilk defa gelmiş istanbul'a da. asıl işi bizdeydi ama farklı departmanlardan görüşeceği kişiler de vardı. ben ilgilendim arkadaşla, organize ettim görüşmelerini filan. boş günü varmış dönmeden önce taksim'e git gez demiş buna birileri. nasıl giderim diye sordu ki, oteli de anadolu yakasında. dedim; 'gitme, taksim'e, mis gibi kadıköy var, atla metroya takıl oralarda'.

    'never trust any taxi drivers in istanbul' diye de on kere filan yineledim sanırım. bineceksen de ya otel resepsiyonuna çağırt ya da uber'den filan çağır diye de ısrar ettim.

    sabit durak haricinde bindiğim hiç bir taksiciye ben bile bunca yıllık istanbullu olarak güvenmiyorum. istanbul'a 20 küsur yıl önce ilk geldiğim dönemde bir kaç kez gereksiz şehir turları da attırdılar sağ olsunlar. turistlerin dolandırılması vaka-ı adiye bence.
  • sonra ubere bok atın !
  • t: dünya’nın her yerinde yaşanabilecek taksicilerin turist (bkz: silkme)eylemi
    şöyle bir anımı anlatıyım yurtdışınına tatile gittiğim sırada bir taksi çağırdım adam dedi ki “ taksimetreyi açmıyayım 20 euro ver ama açarsam daha fazla tutar” dedim ki sen aç ben yine 20 vereyim adam baya bir ısrar ettikten sonra iyi tamam dedim kazıklandım mı adamın kafası mı güzeldi hala bilmiyorum en azından adam turisti de insan olarak görüyor bütün şehiri dolaştırmıyor
hesabın var mı? giriş yap