• haber linki

    özetle bakanlık, valiliğe "genel emir" çıkarma konusunda talimat vermiş.
    çıkacak emire göre, aşağıdaki davranışları sergileyen taksicilere idari işlem uygulanacak.

    *kısa ya da çok uzun mesafe ile olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almaktan kaçınılmayacak

    *ödeme konusunda bozuk para vb. sebeplerden dolayı sorun çıkarılmayacak.

    *özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşları gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmeyecek.

    *araçlar bakımsız ve/veya kirli olmayacak. araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmeyecek.

    *seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynanmayacak, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcular rahatsız edilmeyecek.

    *araç içerisinde sigara içilmeyecek.

    *uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulmayacak.

    *araçta pazarlık usulü yolcu taşınmayacak.

    *alkollü iken araç kullanılmayacak.

    insan gibi davranmaları için taksicilere genelge çıkartılıyor!
    yani devlet şunu söylemek istiyor: "bak taksici kardeş, sen alkol alırsan, müşterinin canına kastedersen, parasının üstünü gasp edersen, sana ceza uygularız."

    ayrıca neden hep taksiciler? ulan kimsenin mavi minibüslerden şikayeti yok mu?
    neden onlara genelge falan çıkmıyor?
  • judge dredd gelse bu ortadoğulu'nun distile edilmişi olan taksiciler düzelmez. tek çare, kuşaktan kuşağa öjeni ile daha insancıl taksici ırkı yaratmaktır.
  • şu anda cevahir avm'nin önüne gitsem 'sadece turistlere çalışıyorum' ya da 'arabayı teslim edicem abiğğğğ' diyecek 10 taksici rahatlıkla bulurum. bu nedenle taksicilerin ipleyeceğine inanmıyorum bu talimatname'yi. ayrıca sigara içme meselesi de umurlarında olmaz pek.
  • temizliğe taksiciler odasından başlanmalı, başka türlü düzelmez.
  • takacaklarını hiç zannetmiyorum.zaten normal olması gereken şeyler bunlar.adamlar normal değil sorun burda
  • talimatnameye bak. zaten düzgün bir insanin, saygili bir arac kullanicisinin yapacagi seyleri talimatname olarak siralamislar. bence bu davranislari talimatnameyle sergileyecek olan taksicileri tespit edip meslekten men etmek daha mantikli. yoksa aracta yapamadiklarini günlük hayatta uygulayip diger insanlara bela olurlar, aman diyim.
  • acaba hangisi vatan hainliği;
    uber kullanmak mı?
    kendi vatandaşını dolandırmak, canına kastetmek, zorbalık etmek mi?
  • taksicilerin çok fazla umursamayacağı talimatname. lafla peynir gemisi yürümez. araç içi kamerayı getir zorunlu hale. basit bir şikayet hattı kur. şikayet halinde de incelemeni yap ve caydırıcı olacak yüksek cezalar ver. bu adamların tek derdi para. onları ancak para kaybedecek olmaları korkutur. derdi para olmayan zaten bu talimatları uyguluyor.
  • taksi plakası rantı devam ettiği sürece değil vali, içişleri bakanı bile gelse bir şey yapamaz.

    taksi plakası peşkeşini ortadan kaldır, gerekli şartları sağlayanlara taksicilik yapma ruhsatı ver bakalım bu hanzoluklar kalıyor mu?
hesabın var mı? giriş yap