• böyle insanlar çocuk doğurmasın işte. madem insan gibi davranmayacaksın doğurma. bir sürü korunma yöntemi var.

    edit: noluyo lan mesaj kutumu doldurmuşsunuz yine. çocuğu düzgün yetiştirin insan gibi davranır. köpek muamelesi yapmaya gerek yok. 3 yaşında da olsa 23 yaşında da olsa birey o da. bir anlık dikkatsizlikle o olabilir bu olabilir diyenler olmuş. tekrar diyorum çocuk bakmak zor iş. sen elinde telefonla rahat rahat gezeceksin sikinin keyfine bakacaksın diye çocuğu kısıtlayamazsın. göz kulak ol o zaman. güzel ürünmüş. he aynen güzel.

    edit 2: özel rahatsızlığı olan çocukları es geçiyorum. istisnai durumlar olabilir.

    edit 3: köpekleri çok severim onlara da tasma takmamak lazım esasen.

    küfürlü mesajlar üzerine edit: gençler, sizi anneniz böyle büyütmüş olabilir. yadırgamıyorum haklısınız annedir. çalışıyordu, pazara gidiyordu beni bağlıyordu gezdiriyordu diye mesaj atan var lan. benimki de dükkanlarda çalıştı senelerce, yaramaz da bir çocuktum yanında işe de götürdü. bir sürü kırılacak eşyalı dükkanımız vardı, bazen kırdım da ama hiç kimse beni bağlamdı da karışmadı da. bağlamak ne olm manyak mısınız siz?
  • çocuk elinden tutturmadığı için anne önlem almış olabilir. türkiye sapıkhanesinde serbest mi bıraksaydı?
  • tuttugunu icine alan, cikardigini da tutmaya calisan kadin. bu kadinin tutuklanmasi lazim. cocuga yasattigi travmaya bak. (bkz: cahil kadin)
  • taksim artık bir arap ülkesinin merkezi gibi olduğundan, haklı bulduğum kadındır.
  • insana bi önyargıyla yaklaşma cesareti vermiyo değil.utanılası sebebi sorulmadan ve bilinmeden utanılası !
  • cocugun videonun sonuna dogru verdigi tepkiler muhtemelen tasma nin sürekli geriye cekilmesinden dolayi.

    bakamayacaksaniz yapmayin kardesim cocuk. kimse kafaniza zorla silah dayamiyor.

    cocuklarim su anda büyüdüler ama yürümeye basladiklarindan kisa bir süre sonra cocuk arabasina da binmediler. elinden tuttuk, yoruldugu yerde kucakladik ya da omuzumuzda tasidik.

    cok sükür bugün de insanligimizdan utandik, bu sahis sayesinde...
  • çocuğun daha rahat gezmesini iki koluyla daha rahat hareket etmesini sağlayan bir yandan da çocuk (bakın çocuk diyorum) olduğu için kontrolü kendinde tutan kadın hareketi. takılan tasma değildir bir kontrol mekanizmasıdır ama çocuk bebek aksesuarları konusunda kısıtlı bir bilgiye sahip olunca böyle ön yargılar çıkabiliyor.

    bu sayede çocuk at gibi koşturabiliyor ilerleyebiliyor devamlı bir el dayanak ihtiyacı hissetmiyor, iki elini de rahatça kullanabiliyor ama sınırları daha olgun muhtemelen bir ebeveyn tarafından kontrol ediliyor. bebek aksesuarları asansöre itelediğiniz bebek arabası ve markalı biberondan ibaret değildir çok farklı aksesuarlar ve çok farklı çocuk yetiştirme yöntemleri mevcuttur. ama türkiye'de değil tabi.
  • ...sonra,çocuklarımızı özgür bir ülkede yetiştirmek istiyoruz.
    önce biz çocuklarımızı ne kadar özgür yetiştiriyoruz onu sorgulamamız lazım.

    mutlaka haklı bir sebebi vardır.
    ama yöntem doğru değil.
    o çocuğu her gün dışarı çıkartırsan tasmaya gerek kalmaz.
    çocuk mutlaka dış ortama,çevresindekilere ve size uyum sağlayacaktır.
    ama yok;farklı kaygılardan dolayı bu tasma takıldıysa,kendini sorgulaması gereken annedir.
  • küçükken o kadar yaramaz bir çocukmuşum ki annem de hep bunu yapmayı geçirmiş aklından. ama yapmamış orası ayrı. bence komik ve hoş bir durum olmuş.
hesabın var mı? giriş yap