• daha önce başlığı açıldı mı bilmiyorum, bulamadım. pek haberlere bakma fırsatım olmadığından yeni gördüğüm bir haberdir. buyurun link;

    taksimde öldürülen genç elektrik mühendisi

    “itü elektrik mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan halit ayar (23) geçen cuma arkadaşları sinan nalçacı ve tolga ozan ile beyoğlu’nda buluştu. gençler, şişhane’deki metro istasyonunda beklerken yanlarına emrah yaşar ile erhan kurdal geldi. bu kişiler gençlerden para istedi. olumsuz yanıt alınca önce halit ayar’ı sonra sinan nalçacı’yı bıçakladılar.”

    halit ayar ağır yaralanmış ve hayatını kaybetmiş. ailesi yüzünde de bıçak izleri vardı acaba acı çekerek mi öldü diyor. içim parçalandı resmen.

    benim burada değinmek istediğim, dikkat çekmek istediğim nokta; bu genç nasıl bu şekilde ve bu sabıkalılar tarafından öldürülebiliyor? birincisi bu adamların bilinen sabıkaları var ve neden serbest geziyorlar? ikincisi devletin polisi nerede? herkes biliyor beyoğlu’nun nasıl bir yer olduğunu ve neden iç güvenlik sistemimizi buna entegre edip bir asayiş sağlanamıyor. dünya kadar polis alımı yapıldı, nerede görevli bu arkadaşlar? bu polisler neden hep en son ortaya çıkıyor? kardeşim siz bilmiyor musunuz bu herifleri, takip etsenize, baksanıza etrafta vatandaşı rahatsız eden, sarkıntılık yapan, sorun çıkaran var mı diye. hiç umrumda değil saatin kaç olduğu, sen görevini yapacaksın. huzuru sağlayacaksın.

    bakın bu insanlar her şeyi ters bir tarafından anlıyor. mesela bazıları der ki ne işi varmış orada o saatte. o ayyaşın ne işi var orada? onun tapulu malı mı orası? herkes görevini yapsın. zerre güven kalmadı devlet kurumlarına da. tepem attı resmen. içim sızladı, biz de olabilirdik o gençlerin yerinde. artık o gitti ve geri gelmeyecek.
  • düşünün ki bir suç makinesi ceza evinden izinli çıkabiliyor. neden ? nasıl ya ?

    böyle birşey olamaz ya, yıllarca okumuş bir adam devletin iş bilmemezliği, amatörlüğü ve umursamazlığı yüzünden gitti bu hayattan. ya çok üzücü değil mi ? nasıl bir düzen bu ? adamlar suç makinesi kardeşim nasıl izinli çıkar cezaevinden ya! elim ayağım titriyor.
    yargıcından cezaevi müdürüne, bakanlıktan hükümete kim varsa bu ihmalde çok daha beter bir acı yaşasın.
    ailesine sabır diliyorum.. :(
  • derinden yaralayan olaydır. gencecik çocuk. af zımbırtısına bir alenin ocağı söndü.

    af olayı tartışılmalı, tatil mi verilir cezaevindeki adama. farklı fikşrler düşünceler olabilir tabi ama hiç bişey o çocuğu geri getirmeyecek
  • ona af veren hakimin başına geleydide göreydi ebesinin örekesini..
  • yine yüreyiğimizi sızlatan bir olay. asayiş yok adalet yok ve daha nice yoklar...insan dehşet verici umutsuzluğa kapılıyor.
  • gasp , uyuşturucu vs. gibi tehlikeli suçlardan ceza almış birinin nasıl bir iyi hal durumuyla 1 hafta izne gönderildiğini merak ediyorum. o zaman biz sürekli ceza evlerindeki bu tip suçlardan ceza almış insanlarla birer haftalık sürelerle birlikte yaşıyoruz , şans eseri yaşıyoruz resmen .
  • insanın içini sızlatan olay,
    sen çocuğunu yetistir en zor üni’lerden birine mühendis olarak gönder, okut emek ver devletin liyakatsız atanmış henüz asayişini nasıl sağlandığını bile bilmeyen, polisi amiri yaşayarak tecrübe ederek mesleklerini öğrensin canını kurban et ,ah yazık
    allah acılı ailesine sabır versin
  • şansa yaşadığımızın bir örneği daha. kim bilir ne hayalleri vardı, gençecik insanın. ailesini hiç söylemiyorum bile. sen o katili ve okuduğumuza göre hep aynı suçtan içeri girmiş bi insanı, neden ev iznine gönderirsin ki, şimdi o çoçuğu kim geri getirecek. kim suçlu!!!
hesabın var mı? giriş yap