• aniden veya yavaşça fark etmez motosikletçi şeridinde gitmiyor, yetmiyor emniyetten gidiyor yetmiyor araca sıfır gidiyor yetmiyor hızlı gidiyor bu sırada sağ şeritte duran adam efendi gibi kapıyı açıp iniyor. 10 da 9 motosiklet 10 da 1 inen suçlu o da inerken bir baksa iyi olurdu diye.

    edit: mesajla ulaşan arkadaşım "ulan salak, o yolda durmak bile yasak. adam durmuş, kapıyı açmış, arabadan inmiş. neyin kafasını yaşıyorsunuz ben anlamıyorum ki." demiş e5 te yolcu indirme bindirme serbest arkadaşlar. otobanlarda bu yasak var. sallamayalım.

    ek olarak: burada her ne kadar motosikletçi arkadaşı suçlu bulsam da trafikte motosikletlere pozitif ayrımcılık yapan bir insanım. yol veririm, asla sıkıştırmam, sağımdan solumdan iki araba arasından geçen görürsem her ne kadar kılda olsam yol açarım geçsin diye. ama bu adamın konuşulacak bir tarafı yok. he birde kaldırımdan giden motosikletlilere kafam girsin.
  • motor hakli makli degil. sikecegim bu motorcularin miymiylarini gercekten.

    sen bir seridi isgal etmekte olan bir aracin seridini ihlal edip yanindan "ge-ce-mez-sin".

    sike sike, normal bir arac gibi, bir seritte, trafikle birlikte hareket edeceksin. yok oyle sagdan atlayip soldan firlamalar. ha edecek misin? hak ettigin budur.

    tek suclu motorcudur. ozur dileyen taksici/sofor de tamamen iyi niyetinden boyle soyluyor.
  • kaza anı da olsa insan gibi diyalog kurulabileceğini gösteren olaydır.

    küfür yok. yüksek ses yok. fiziksel müdahale yok. özür dileme var.
  • haksız olmasına rağmen atar yapan bir adet motorcu içeren video. şeridinde gideceksin sayın trafik teröristi. adam zaten yolun en sağında durmuş kapıyı açıyor, daha nereye yanaşmasını istiyorsun sen oradan geçemezsin. araçlar her deliğe acaba buradan motor geçecek mi diye bakmak zorunda değil.
  • her iki tarafında hatalı olduğu saçma bir kaza ama burası türkiye her türlü şey olur şaşırmamak gerek...
  • motorculardan daha fazla hangi gruptan nefret edebilirim diye düşününce taksiciler ile minibüsçüler arasında kararsız kaldım. varın siz tahayyül edin!

    kaldırımdan giderler, her delikten geçmeye çalışırlar, kafaya kamera takıp kavga peşinde koşarlar, trafik ışıklarında durmazlar, sokak aralarında motoru bağırtırlar. en kötüsü bunların hepsini keyif için yaparlar. minibüsçü ve taksiciler en azından daha fazla kazanmak için yapıyor. sanırım karar verdim. motorcuların ekserisinden tiksiniyorum. bu videoda da bunu pekiştiren ve emniyet şeridinden giden bir motorcu içermektedir.
  • ben de motor kullanıcısıydım bir süre, bakın bir yerde anlaşalım şu sevgili motor sürücüleriyle:

    bakın sigara içmek özgürlüktür, ama kanser olursanız çok da fazla şikayet etmemelisiniz, hatta bana kalırsa sigortadan para bile almamalısınız

    "motorsiklet kullanıyorsanız da ..." demeyeceğim, motor kullanıyorsanız size saygılı olmak zorunda arabalar, ama şeridinizden değil de böyle yolun kenarından son sürat giderseniz ve biri size çarparsa siz hatalısınız, ha beni ilgilendirmiyor orada trafik kuralının ne dediği, ben size bi şey olmasına değil taksicinin kapısının boyasına üzülürüm, kendi başıma bile gelse böyle yaparım, sonuçta o sizin aldığınız bir risk, sizi bağlar..

    eğer arabalardan saygı bekliyorsanız, araba gibi şeridin ortasından gitmelisiniz, yada kenardan gidiyorsanız ki bence de bu trafikte öylesi daha mantıklı, o zaman çok ama çok yavaş gitmelisiniz

    sosyal psikolojide bi kavram vardır "diffusion of responsibilities" yani sorumluluğun dağılması, benim çok sevdiğim bir kavramdır bu, motorsiklet konusunda şöyle faydalanabiliriz bu kavramdan: eğer motorsiklet sürücüsü arada haklı olma ihtimali olduğunu düşünerek, yada nasılsa kafasındaki kameraya kaydedeceğini düşünerek motor kullanıyorsa allah korusun kaza yapma şansı artar, oysa ona bir kaza olduğunda %100 hatalı olacağı şekilde kuralları düzenlersek, belki kendi canlarını biraz daha korurlar diye düşünüyorum, şöyle bir durumda haklı olman haksız olman önemli değil, şu durumu yaşamaman önemli, onun için de yol kenarından hızlı gitmemelisin, yollar zaten şantiye, yol kenarları kum dolu, durman imkansız, lütfen sevgili motorseverler
  • motorcu net hatalıdır. mıtırsıklıtlırı fırkıdın demek yetmiyor, kuralına göre sürmeyi öğrenecek herkes. arabanın orasından geçmeyeceksin.

    bu amına kodumunun aleti öldürüyor işte. herkes kendi canını düşünecek. malları, hayvanları önce sen öngöreceksin.

    not: ikitekerspor
  • bu nasıl bir hazmedememedir ya motorcuların trafigi bypass etmesini.. siz malsınız arabada saatlerce trafikte bekliyorsunuz diye motorcu da mı beklesin sizinle.

    istabul trafiğinin tek çözümü motosiklet kullanımının artmasıdır.
hesabın var mı? giriş yap