• ozlem tekin' in bu kadar guzel soz yazabilmesinin sebeplerinden biri olsa gerek diye dusundugum.
  • herkes şanslı doğmuyor şarkısının sözleri hakkında ne düşündüğünü pek merak ettiğim dilbilimci. torpil yok ama...
  • orhon yazıtları adlı kitabı vardır. eski türkçedersi için gereklidir. fakat zor derstir kalınılacaktır. alttan alınılacaktır .güneş dil teorisini savunur. ayrıca bir diğeri için:

    (bkz: şinasi tekin)
  • orhun türkçesinin grameri'ni doktora tezi olarak hazırlamış türkolog. ancak türkiye'deki türk dili ve edebiyatı bölümlerinde malum sebeplerden dolayı ismi hiç zikredilmemektedir. bu mantıkla giden türkoloji'nin bir yere varamayacağını gösteren hocadır. eli öpülesidir, saygı duyulasıdır. orhon yazıtları kitabı, muharrem ergin'in süper milliyetçi orhun abideleri kitabına 5 basar ama türk dili ve edebiyatı bölümlerinde 39 senedir (1970 muharrem ergin'in kitabı çıkardığı yıl) muharrem ergin'in orhun abideleri kitabı okutulur.
  • (bkz: #17536027)
  • üstadın epigrafi ve paleografi bilgisine dil uzatacak değilim. fakat garip, çok garip çıkarımlarda bulunuyor kendisi.

    yanlışlığı ilk bakışta anlaşılan bu hatalara, böyle bir akademisyen nasıl düşer, anlamak mümkün değil. veya mümkün... ama anlatılası değil...

    imdi, üstad der ki: "bugut yazıtının türkçe olmaması 6. yüzyıl sonlarında türklerin henüz kendilerine özgü bir yazıları olmadığını gösterir." (talat tekin, orhon yazıtları, simurg yayıncılık, 1998, syf. 10)

    oysa hakkında kitap yazdığı orkun yazıtları 8. yüzyılın ilk yarısında yazılmıştır.

    şu hâlde, talat tekin'e göre orkun yazısı, 150 senede doğup büyümüş, yazıtlarda kullanılacak bir hâle gelmiştir.

    öyle midir?

    bir dilin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak, o dilin yapısı ile uyum içindeki bir alfabe gerçekten 150 senede yaratılabilir mi?

    acaba talat tekin buna gerçekten inanıyor mu?

    kazım mirşan gibi türk yazısının 16.000 yıllık olduğunu iddia edecek kadar çılgın değilim. fakat 150 yılda orkun alfabesini yaratmak da biraz hayal mahsulü gibi geliyor bana.
  • ozlem tekin dogdugu yillarda* uc berkeley'de turkolojist olan amca. (bkz: altayist)
  • tavsancil'lidir
hesabın var mı? giriş yap