• adam "yarrrraaaammmıııı ye sen benim" diye düşünüyor ya içinden, o yüzden oluşuyor o sessizlik.
  • "lan senin etin ne budun ne it?!" sessizligidir, maas verenin gozunde.
  • bunun bir "level" üstü, talep edilen maaşın yazılması için bir kağıdın uzatılmasıdır. elde kalem kağıt, poker oyunundaki gibi bir strese sokar adamı. masada kaydırarak karşı tarafa uzatılır kağıt, "rest" dermiş gibi.. çok gerer adamı, evlerden ırak.
  • özel sektörde yaşanır o gerginlik. devlette olmaz o öyle.

    - sayın genel müdürüm, ben 2500 tl maaş talep ediyorum.
    - kim lan bu, çıkarın bunu dışarı...
    - ama sayın genel müdürüm :'(
  • mülakat eğitimlerinde öğretilen, "sessizliğin gücü" temalı suskunluktur.

    bu düşünceye göre, her kim sessizliği önce bozarsa hakimiyetini kaybedecektir.

    kimse de demez ki karşı taraf "eee istediğim parayı verebiliyon mu veremiyon mu amuğa goyim" derse üstünlük nasıl oluyor da ondan size geçiyor.

    new age bullshit işte.
  • görüşmeyi yapan kişi "skimin başını alırsın" diyemediği için oluşan bişey.
    diyebilseydi karşı tarafa cevap hakkı doğardı, asıl sen ye skimin başını it, yok öyle üç kuruşa beş köfte, hahaaayyyt yürrrüüü taş arabası, sana vereceğime it köpeğe veririm, skicek başka adam bulun lan kendinize, sen kime lan diyorsun... gibi kelimeler kullanılacağı için bir yerde sessizlik oluşması iyi, bakma sen.
  • (bkz: neey kaaç)
  • eğer iş başvurusunda bulunan siz değil de, şirketse, yani şirket tarafından bir şekilde keşfedilip gelin bir görüşelim diye çağırıldıysanız, istediğiniz maaşı söylersiniz onlara da bok yemek düşer.
  • bugün yapmış olduğum iş görüşmesinde 3500 isteyerek oluşturduğum sessizliktir.
  • görüşme sonuna kadar sürecek sessizliktir. devamında fazla bir şey konuşulmaz ama görüşmeyi yapan kişi içinden güler. çünkü aday kendi maaşının bile üstünde bir maaş istemiştir. aday gidince görüşmeyi yapan kişi durumu arkadaşları ile paylaşır ve birlikte gülerler. hatta kendi şirketlerine laf sokarak kahkahalarla güler, türlü komiklikler yaparlar sadece o şirkette çalışanların anlayabileceği.

    sonra görüşmeyi yapan kişi evine gider. evinde koltuğa oturduğunda bir hüzün çöker. adayın istediği rakamı ve kendi maaşını düşünür. kaç yıllık tecrübesi olduğunu ve geçmişte yaptıklarını hatırlar. koltuğa gömülüp kalır. sonra bir sigara yakar. ardından da kariyer.net e girip cv'sini güncellemeye başlar ama televizyonda güzel bir dizi başlamıştır. bilgisayarı kenara koyar ve bilgisayar kenarda öylece kalır. sonra uyur son 4 senede yaptığı gibi.
hesabın var mı? giriş yap