• bir erkek ismi.
  • zamk ağacı.
  • osman bin talha. uhud savaşında hz muhammed'e fırlatılan oka elini siper yaparak çolak kalan sahabinin ismi.
  • mekke fethedilince hz muhammed'in kabenin anahtarını verdiği sahabi.
  • kim hangi akla hizmet çocuğuna böyle bir isim koyar ki dedirten isim. evet dedirtenli tanımımı da yaptım efendim. benim asıl meramım şudur:
    küçükkene talha diye bir arkadaşım vardı. kendisinin ismini söylediğimi hiç hatırlamıyorum ancak yaptıklarını çok iyi hatırlıyorum talha efendi. küçüğüz daha 5-6 yaşında kah sokakta koşturuyoruz, kah kömürlerin tepesine çıkıp elimizi gözümüzü kapkara yapıyoruz (o zamanlar doğal gaz kıçımızdan sadece çıkıyor, fatura olarak girmiyor) tabi sokakta koş, oyna acıkıyosun annemizden ekmek arası peynir yumurta falan alıp elimizde yiye yiye tekrar koşturmaya başlıyoruz. bu talha denen iblis, elindeki ekmeği iki ısırıyor sonra yere atıp üstünde tepinmeye başlıyor. ben ise şaşırıyorum çünkü annem bana ekmeğin kutsal olduğunu, yerde bulduğumda kimsenin basamayacağı bir kenara koymam gerektiğini öyle bir anlatmış ki, nerde ekmek bulsam hemen kenara koyuyorum falan. talha'nın o durumunu görünce yapma talha bak günahtır falan diyorum. talha dinlemiyor. ulan sen misin dinlemeden tepinmeye devam eden, talha'yı dövmeye başlıyorum. talha da dayaktan etkilenmiş olacak ki "aneeee" diye ağlamaya başlıyor. annesi balkona çıkıyor bana kızıyor " napiosun bırak bakayım çocuğumu" falan diye. ben de hemen "teyze ama o da ekmeğe bastı" diyorum. bu sefer annesi talha'ya kızıyor "olm niye basıyosun sen ekmeğe" diye. neyse efendim kısaca ben talha'yı bi güzel sopalıyorum.
    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
    not: sevgili talha, eğer şu an yaşıyor ve de bir şekilde şu satırları okuyup "anaaa bu benim lan" diyorsan, kusura bakma kardeşim ama, sen de hak etmişsin. bak annen bile öyle diyo.
    (bkz: senin adamin gol diyo)
    edit: zamanın ötesine gitmiş, talha burda mısın lan?
  • bir ay içinde doğacak oğluşumun adıdır aynı zamanda.
    o minik gözlerinin gözlerime değişini sabırsızlıkla beklemekteyim.

    neden talha diye düşünenler için ise aşerei mübeşşere'den talha bin ubeydullah'ı anımsatmak isterim.

    edit: doğmuştur, hoşgelmiştir. sizlerinde duasını beklemektedir.
  • kızların ısrarla kaba olarak teleffuz ettiği isim, ilk a sına şapka koyulsa yeridir
  • taha'dan sonra en itici isimdir.
  • bunu 10 saniye öncesine kadar kız adı sanıyordum. saliha ile çok benzer tınılı olduğundan herhal.
hesabın var mı? giriş yap