• türkiye de cenk koçak gibi bir powerlifter varken esamesi okunmayacak bi adam. azıcık kazı içinden püri pak bi anadolu çomarı çıkıyor ayrıca. cenkse hem komik ve cool olabilirken hem de güçte bu ve bunun gibileri tokatlayıp atar.
  • powerlifting’de ağırsağlam‘ın da etkisiyle ilk parlayan isimlerdendi, ancak sonra cenk kocak ortalığı bir dağıttı pir dağıttı.
  • ipf world 2021'de kendisine yakıştığı gibi çok iyi bir yarışma çıkarmıştır.
  • cenk koçak tarafından gelmiş geçmiş en güçlü insan dünyadaki ilan edilmiştir.

    muhtemelen ulaşabileceği en yüksek ünvan budur.

    tıkla izle
  • ipf'te yarışan herkes tabii ki doğalım demek zorunda. makine talha, gelmiş geçmiş en güçlü insan dünyadaki. cenk reis çok güzel özetlemiş.
  • kendi sporculuğu olarak kendini belli yerlere kanıtlamış birisi olmakla beraber, kendisinden bodybuilding/powerlifting için koçluk almak isteyen kişilere derim ki, paranızı kaptırmayın çünkü memnun kalmayacaksınız.. klasik ismi üzerinden koçluk satıp ezbere program atıp ilgileniyor bakıyor gözüken güya "koç", bu tarz bir yardım alacaksanız ismi o kadar da bilinmeyen ama müşterilerinin memnun kaldığı birinden alın..

    baştan anlatayım, kendisinden 3 aylık koçluk satın aldım ve akabinde whatsapp üzerinden erişim sağladığımda bana bir form göndereceğini ve onun üzerinden gideceğimizi söyledi.. form mail üzerinden geliyormuş ben bunu bilmiyordum, whatsapp üzerinden galiba 2 3 defa yazdım ancak hazretleri bir dönüş yapma tenezzülünde bulunmadı, asistanları bakıyor zaten ama onlar da yazmadı.. yaklaşık 2 3 gün sonra telefonla arandım ve formun maille geldiğini öğrendim, günahını almayım harbiden gelmiş. peki whatsapptaki hat üzerinden bir "form maille geliyor mailinizi kontrol ediniz" mesajı atmak bu kadar zor mu?? koçluğu satarken site üzerinde mangalda kül bırakmıyorsunuz ama basit bir bilgi için bile iletişim sağlamıyorsunuz..

    bura varan 1.. bu meseleden sonra zaten biraz soğumuştum ama dedim tamam devam edelim formu doldurdum gönderdim, maksadımın powerlifting odaklı olduğunu, yani liftlerde ustalaşıp güclenmek istediğimi, diğer alakalı bilgileri de doldurdum. ben zannediyordum ki düzeyimizin görülmesi için en azından squat-benchpress-deadlift için videolarımız istenecek, çünkü bu adamın onu izlemeden benim düzeyimi anlama olasılığı yok. formda video istenmemisti, sonradan göndereceğiz diye düşündüm, formda da plank, vücut ağırlığıyla squat ve şınav olmak üzere 3 tane video istenmişti, bu 3ü üzerinden düzey belirleniyormuş(!). programım yazılmış ve gönderilmiş, o programın şahsıma özel yazılıp gönderilmediğine adım gibi eminim, son derece baştan savma, saçma sapan süpersetler, sürdürülmesi neredeyse imkansız bir idman kalıbı, aynı zamanda hareketlerde ne kadar kiloya girmem gerektiğini anlamam için bir rpe bile yazılmamış.. bu programın ben dahil 30 40 kişiye gönderildigini de çok iyi biliyorum, resmen bağırıyor. akabinde whatsapp üzerinden biraz da agresifleşerek şikayetimi dile getirdim ve tekrardan konuştuk, o 3 videodan kişinin seviyesini anladığını, kendisinin alışılagelmişin dışında bir stili oldugunu vs anlattı ve dedim para verdik hadi yapalım artık.

    varan 2.. bir süre idmanı yaptım ve idman yapılır gibi değil, bu dinlenme süreleriyle o supersetleri atmak imkansıza yakın... yazdığı belli hareketler de yurdumuz salonlarındaki teknik sorunlardan ötürü sürekli yapılabilecek hareketler değil, örneğin blok deadlift diye bir hareket yazılmış, yani dizaltından barı alıyoruz racki ayarlıyoruz. ama sorun şu ki, çalıştığım salonda 1 adet rack var ve genelde gittiğim saatte mutlaka birileri squat ve overhead press yapacak oluyor, benim o racki tıkayıp o hareketi yapmam garanti kendime sövdürmem demek.. bu hareketler için ikame hareket sordum yanıt alamadım, hareketlerin videolarına geri dönüş sağlanacaktı onlarda da kendisini whatsapp üzerinde 5 dakika tutamadığımız için herhangi bir iletişim sağlayamadık, kezâ antrenmanı 2 hafta yaptım antrenmanlar yapılır gibi değildi.. antrenmana dair sorduğum çok basit ama gerekli sorulara 48 saat içerisinde yanıt alamamam daha da soguttu ve yine irtibata geçip süreci sürdüremeyeceğimi, olabiliyorsa iade talebi oluşurmak istediğimi söyledim ve iade için mail de attım.. ancak tabii ki yine ne whatsapp ne mail üzerinden herhangi bir dönüş sağlanmadı, nasıl olsa bu koçluğu sattık müşteriyi sağdık ve bitti değil mi..

    kendisinden koçluk alma maceram bu şekilde oldu, paramı çöpe attım haram zıkkım olsun, internet sitesi üzerinde birsürü şey yazıp koçluğu sattıktan sonra yazdıklarının çeyreğini bile ortaya koymayan ve ismi üzerinden ağırlık sporunu sevenlerden para kazanan bir kişiymiş.. özetle, sporculuğu iyidir ama kendisinden koçluk almayın, pişman olmayın.
hesabın var mı? giriş yap