• icinde pudra, far, goz kalemi, ruj, allik ve allik fircasi barindirmasi gereken canta.
  • hatun kişilerin zaten süprüzlerle dolu olan çantasının içinde bulunan daha bi lüx görünümlü ufak çantalar. içlerinde makyaj maazemesi bulunur.
  • her türlü mekana ve zamana yönelik makyaj malzemesi ve bijuteri barındıran cantalar. her cantaya lazım, insanın hayatını kurtaran cantalardır, insan bunlar sayesinde bi anda clark kentten supermane dönüşebilir.
  • bir sehir ici "gundelik", bir de sehir disi "seyahatlik" olan turleri vardir. gundelik makyaj cantalarinda temel makyaj malzemelerinin yani sira yara bandi, kagit mendil, torpu, firca, krem, dudak nemlendiricisi, vb. itriyat malzemeleri de yer alir. seyahatlik olan makyaj cantalarinda ise cesit bollasir, sayi artar. seyahat boyu duj jeli, sampuan, sac kremi, yuz kremi, vucut losyonu gibi urunler bu cantalar icin uretilmislerdir. ayrica gundelik cantada birkac adet olan pamuklu cubuk, kolonyali mendil, hijyenik ped gibi urunlerin multi packleri bu cantada kendilerine yer bulurlar. makyaj malzemeleri bir anda cogalir. gece icin ayri, gunduz icin ayri tonlarda bir suru urun eklenir. (lens kullananlar, lens kutusu, solusyon, lens cimbizi, numarali gozluk, vb. esyalarini seyahate giderken ayri bir cantaya koyarlar.) tam tesekkullu bir makyaj cantasi hicbir zaman "tam" degildir, hep eksik bir sey kalir. bir de ne kadar doldurursaniz doldurun, her zaman yer bulunur.
  • bu cantalarin icindekiler degil, bizzat cantanin kendisi muhimdir.

    bir makyaj cantasinin tam tesekkullu olabilmesi icin oncelikle cok guzel tasarlanmis olmasi gereklidir. mesela pudra, far ya da ayna gibi yayvan nesnelerin rahat girebilecekleri duz bir cep; ruj, kapatici, rimel gibi kalinca silindirik nesnelerin boylarina ve enlerine uygun gozler, ama en onemlisi fircalarin mikrop kapmadan nispeten steril sekilde tasinmasini saglayacak ayri bir bolmesi olanlari en makbulleridir. bunlarin bir de kapaginda ayna olursa dadundan yinmez.
  • ufak bir servete mal olabilir. kaybı depresyon sebebidir.
  • içinde bulunduğu kadın çantası çalındığı zaman gitmesi telefon, cüzdan, para vb.den daha çok dert olan cisim. hain sigortalar karşılamıyor da üstelik.
  • coluga cocuga karisana kadar cesit cesit malzeme ile dolu olup, coluk cocuktan sonra sadece ruj olarak algilanabilen suslenme cantasi.
  • tam teşekküllü bir hale getirmek de, o çantayı almak için de ciddi miktarda para harcanır efendim.
    şahsen ben, o kadar marayı niye vercem bi bir makyaj çantasına, üç ürün alana hediye edilen makyaj çantalarından kullanırım diyordum, ama işin aslı o değilmiş.
    lavaboya* giderken, o makyaj çantasını ele alıp gitmek ayrı bir hava civa meselesiymiş. yaşayarak öğrendim ben bunu.
    tam teşekküllü olduğu da anlaşılsın diye, içini gösteriyor bu çantalar.
    doğal makyajmış, makyaj yaptığınızı çaktırmamakmış, rimelin göz üstünde baskı oluşturmasından ziyade, kirmikleri doğal bir uzunluk içinde göstermesiymiş, masal olmuş bunlar.
    tam teşekküllü makyaj çantası alınıp sallana sallana lavaboya gidiliyor.
    zaten evde çekmecede durcaksa ne diye o çantayı alıyosun, ne diye tam teşekkülü içine tıkıştırıyorsun değil mi*
  • zaman zaman içinde bulunduğu çantadan bile daha ağır olabilen cep herkülü.

    (bkz: ben bunu gördüm)
hesabın var mı? giriş yap