• modüler sağlık sigortası yaptıramayan herkesin yaptırması gereken sigorta çeşidi.

    tabi aslında ödediğimiz vergilere ve sgk primlerine karşılık almamız gereken hizmet suriyelilere bedava verildiği için biz artık devlet hastanelerine gidemiyoruz.

    oradan bizim bedava almamız gereken hizmeti özel hastanelerden alabilmek için para ödüyoruz. maalesef bunu değiştiremediğimiz için uyum sağlamaya çalışalım.

    öncelikle kullanabileceğiniz hastaneleri araştırın. geçen sene yakınlarıma allianz'dan yaptırdım. anlaşmalı hastane listesi baya geniş görünüyordu.

    ancak ilk lazım olduğunda gördük ki o hastanelerin çoğunda sadece bir kaç ağır branşta anlaşma varmış. tabi her sokakta bulunan poliklinik irisi hastaneleri saymıyorum. onlara gideceğinize okmeydanı ssk'ya gidin daha iyi.

    bunun üzerine sağa sola sordum. axa fena değilmiş. hemen hemen aynı fiyata şişli florence nightingale'de tüm branşlarda kullanabiliyorsunuz.

    normal muayene ve tetkiklerde herhangi bir sorun yaşamadık. hiç ücret ödemeden kullanmaya başladık. gayet iyi.

    ancak eşimin ablası kalp krizi geçirince hem sorunlar çıktı karşımıza hem de bunların çözümlerini öğrenmek zorunda kaldık.

    öncelikle bu sigorta türünde önce faturayı ödeyip sonra sigorta şirketinden parasını almak gibi bir şey yok. işlemi mutlaka özel sigortadan yapmanız lazım. yoksa ödediklerinizi geri alamazsınız.

    kalp gibi bir konuda provizyon işlemi uzun sürüyor. bizim provizyon taburcu olduktan sonra geldi.

    operasyon için provizyon bekledik baya. sonunda hastaneye avans olarak ödeme yapıp operasyonu yaptırdık. bakın burası çokomelli. sakın fatura kestirmeyin. hastane ile mutabık kalıp sigortadan onay gelince paranızı geri almak üzere anlaşın.

    sonradan sorun yaşamamak için mutlaka kredi kartı ile ve tek çekim ödeme yapın.

    biz toplamda 7 bin liraya yakın ödeme yaptık. hepsinin makbuzunu ve kredi kartı slibini sakladık. zaten vezneden uyardılar. geri ödeme için bunlar gerekli diye.

    dün öğlen taburcu olduk. çıkış işlemleri sırasında da fatura kestirmedik, bir kaç gün beklemelerini rica ettik. hep yaşadıkları bir durum zaten. anlayışlı davrandılar baya.

    akşam saatlerinde hastaneden arayıp provizyonun geldiğini söylediler. bugün gidip iadeleri yaptırdık.

    böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen hastanenin fatura birimi ile görüşüp iade konusunda anlaşın ve ödemeyi yapıp ilerleyin. biz bu süreçleri bilmediğimiz için 6-7 saat kadar vakit kaybettik. risklerin yanı sıra hastanın ve yakınların yaşadığı stres fena.

    umarım gerekmez.
  • bir sigorta acentesi olarak tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıracaklar için sss:

    * tamamlayıcı sağlık sigortası (tss) tam olarak nedir?
    bildiğiniz üzere eğer sgk güvenceniz var ise, sağlık hizmeti almak için iki seçeneğiniz var. devlet hastanesine gidip ücretsiz hizmet alabilir ya da sgk ile anlaşması olan özel hastaneye gidip, fark ücreti ödeyerek hizmet alabilirsiniz. tss, bu fark ücretini ödemeden sgk anlaşmalı özel hastanelerden yararlanmanızı sağlar.

    *kimler tss yaptırabilir?
    tss yaptırabilmek için öncelikli kriter sgk üzerinden provizyon alabiliyor olmaktır. bu durumu e-devlet üzerinden "spas müstehaklık sorgulama" ekranı üzerinden sorgulayabilirsiniz. eğer "provizyon alabilir" yazıyor ise sgk kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz demektir, bu durumda tss da yaptırabilirsiniz.
    bunun haricinde yaş, önceki sağlık durumu, vs. gibi şirketten şirkete değişen farklı kriterler olabilir.

    *tss poliçesi hangi hizmetleri içerir?
    tss poliçeniz kapsamında yatarak tedavi hizmetleriniz sınırsız ve %100 oranında, ayakta tedavi hizmetleriniz de yılda 8 ya da 10 kez %100 oranında karşılanır. her hizmet için sadece 15-20 tl gibi cüzi bir katkı payı ödersiniz. her doktora gidişiniz toplam hakkınızdan 1 düşer. ancak muayenenize bağlı tetkikler haklarınızdan düşmez. 10 gün içindeki kontrol randevularınız da hakkınızdan düşmez. bunun dışında şirketlerin sağladığı online doktor, check-up, diş, psikolog gibi ek hizmetler olabilir...

    * tss hangi hastalıkları kapsar, hangi hastalıkları kapsamaz?
    tss baz olarak sgk neyi kapsıyorsa onu kapsar. sgk'nın kapsamadığı hiçbir hastalığı kapsamaz. diş tedavilerini kapsamaz, ancak göz tedavilerini kapsar. bununla birlikte poliçe yaptırmadan önceki bildirdiğiniz hastalıklarınızı kapsamaz (işin etik boyutunu bir kenarda tutarak, burada tavsiyem daha önceki hastalıklarınızı bildirmemenizdir çünkü bildirdiğiniz durumda zaten muafiyet koyacaktır, bildirmezseniz sadece tespit edebilirse kapsamaz, bir ihtimal kapsama şansı olur).

    * tss ile hangi hastanelerden hizmet alabilirim?
    tss poliçesi ile hizmet alacağınız hastanenin hem sgk ile hem de sigorta şirketiniz ile anlaşması olması gerekir. bazı hastanelerin sadece belirli branşlarda sgk anlaşması olabilir, o zaman o hastaneden sadece o branşlar için tss poliçenizle ücretsiz hizmet alabilirsiniz. bazı hastanelerin de farklı şubeleri için farklı anlaşmalar geçerli olabilir. örneğin ankara'daki liv hospital sgk ile anlaşmalıyken istanbul'daki liv hospital sgk ile anlaşmalı değildir. ancak medicana grubunun tüm hastaneleri sgk anlaşmalıdır. acıbadem, memorial gibi gruplar genelde sgk ile anlaşmalı olmazlar. bir de hastanelerin sgk ve sigorta anlaşmaları değişebilir, yani siz poliçenizi yaptırırken sgk ile anlaşması olan bir hastanenin 3 ay sonra anlaşması bitebilir. burada sigorta şirketinin herhangi bir sorumluluğu yoktur. bu sebeple hastaneye gitmeden önce tss poliçesi satın aldığınız sigorta şirketinin websitesi üzerinden tss anlaşmalı sağlık kuruluşlarını mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.

    * tss yaptırırken neye dikkat etmeliyim?
    sağlık sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gereken en önemli iki husustan ilki provizyon süresinin kısa olmasıdır. provizyon denilen şey hastanenin işlemlerinizin ücretinin karşılanması için sigortadan onay alması demektir. kimi sigorta şirketlerinde 5 dk içinde provizyon onayı verilirken, kimileri 20-30 dk. veya daha fazla sürebilmektedir. yine tss yaptırırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus sigorta şirketinin hangi sgk anlaşmalı hastaneler ile anlaşmalı olduğudur. sürekli kullandığınız ya da size yakın olan hastane varsa ilgili sigorta şirketinin anlaşmalı kurumlar sayfasından mutlaka kontrol etmelisiniz. bu iki konuda en iyi firmalar sırasıyla allianz, anadolu hayat, mapfre, aksigorta, acıbadem, ray sigorta olarak sıralanabilir... bu konularda iyi olan ancak benim deneyimlemediğim ya da atladığım farklı firmalar da olabilir...

    * tss poliçesi satın almak mantıklı mıdır?
    sgk güvencesi olan, ancak devlet hastanesine gitmek istemeyen, ancak diğer yandan özel hastaneye gidip yüksek ücretler ödemek istemeyen ya da özel sağlık sigortasının yüksek maliyetlerine katlanmak istemeyenler için mantıklıdır. sgk güvencesi olmayan ya da özel hastanelerden faydalanmak istemeyenler için mantıksızdır.

    * tss poliçe fiyatı neye göre belirlenir?
    ilk poliçenizde fiyat genellikle cinsiyete, yaşa, daha önce geçirilen hastalıklara ve ikamet eden şehre göre belirlenir. daha sonraki yıllarda ise poliçe kullanım oranınıza ve yaş artışınıza göre artabilir ya da azalabilir. firmaların dönemsel kampanyaları da fiyatı etkileyebilir. ayrıca belirli kurum bünyesindeki en az 10 kişi bir araya gelirse grup indiriminden faydalanabilirler (bu durumda ödemenin kurum tarafından yapılması gerekmektedir)

    ömür boyu yenileme garantisi (öby) nedir?
    sigorta şirketleri 3., 4. ya da 5. yıl sonunda ömür boyu yenileme garantisi sunar. ömür boyu yenileme garantisi denilen şey, sigorta şirketinin sizi sigortalamayı reddedememesidir. örneğin tss poliçesi satın aldınız ve 10 ay sonra size kanser teşhisi konuldu. 12. ayda sigorta şirketi sizi yüksek riskli hasta statüsünde görür ve çok çok büyük ihtimalle sigortanızı yenilemeyi reddeder. ancak, ömür boyu yenileme hakkına sahipseniz sigorta şirketi siz istediğiniz müddetçe poliçeyi yenilemek durumundadır. ya da en fazla 55 yaşına kadar tss poliçesi yapan bir şirketten 54 yaşındayken poliçe aldıysanız sizi iki yıl sigortaladıktan sonra 3. yıl yaş haddinden poliçenizi yenilemeyi reddedebilir. ancak aynı poliçeyi 51 yaşında satın alıp 3. yıl sonunda öby hakkını kazanırsanız 55 yaşını geçtikten sonra da her yıl poliçenizi yeniletebilirsiniz.

    * 10 muayene hakkım varsa parasını ödedim diye hepsini kullanmalı mıyım?
    bu sorunun cevabı kesinlikle hayırdır. çünkü genelde atlanan önemli bir konu, öby hakkı için tek kriterin belirtilen yıl olmamasıdır. örneğin 3. yıl sonunda öby hakkı sunan bir şirketten poliçe satın aldınız ve 3 yılı doldurdunuz. 4. yılın başında bu hakkı almayı bekliyorsunuz ancak bir baktınız tanımlanmamış, sigorta şirketine sorduğunuzda alacağınız yanıt poliçe kullanım oranınızın yüksek olduğu olacaktır. bu sebeple, özellikle öby hakkını alacağınız ilk birkaç yılda poliçenizi olabildiğince az kullanmaya çalışın. bu konudaki bir diğer unsur da, poliçe kullanım oranınız arttıkça bir sonraki yıl ödeyeceğiniz sigorta priminin artacak olmasıdır.
  • devletin sağlık hizmeti sektöründen elini ayağını çekmesinde en kritik rolü oynayacak olan baş aktör.

    ne olduğunu anlamak için amerikan sağlık sistemi'nin incelenmesi yeterlidir. orta-alt gelire sahip insanların neler çektiğini gördüğünüzde bugünleri arayacağımız kesin. obama'nın seçimi kazanmasındaki en büyük faktör sağlık reformu vaadiydi ancak onun dahi gücü yetmedi. özel sektör piyasayı öyle bir ele geçiriyor ki bir yerden sonra kurtulmak imkansız.

    ilk basamaklar tamamlandı. genel sağlık sigortası uygulamaya konuldu, sıra tamamlayıcı sağlık sigortası'nı yaygınlaştırmakta sonrasında da verilen hizmetleri tek tek gss kapsamından çıkarmaya gelmekte. işin sonunda da nur topu gibi tamamen özel sektörün hakim olduğu bir sağlık sistemimiz olacak.

    şimdi buraya kadar herşey kötü de bundan önce çok mu güzeldi ? hayır. yıllarca vatandaşı üniversitelerde hocalar sömürdü, şimdi de patronlar sömürsün isteniyor. yani bir nevi oyun kuralına göre oynanacak.

    hizmeti alan açısından dönüşüm tamamlandı gibi bir şey, tek eksik hizmet verici olarak hekim bolluğuydu o da zaten bi 5-6 yıla geliyor. kısacası maksimum kazanç minimum harcama.

    vatandaşa sorsan halinden memnun. memnun çünkü yıllarca parasını verdiği halde işini rahat rahat halledemedi. şimdi parayı bastırdın mı özel hastaneler 5 yıldızlı otel hizmeti veriyor.

    hizmet vermesine veriyor ama benim aklım hala hastanede 1 ay sonra kontrole çağırdığımız teyzenin verdiği cevapta. "gelemem oğlum, bugün gelebilmek için kaç ay yol parası denkleştirmeye çalıştım, bir daha gelemem." sağlık sistemi hastaneye gelemeyecek durumdaki hastaya hizmet etmiyorsa, olmasına da gerek yoktur.

    tabipler birliği sözcüsü gibi olduğumun farkındayım o yüzden eklemeden edemeyeceğim. onların da yüzünü şeytan görsün.
  • tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanelerde sgk'nın sağlık giderlerinin üzerini tamamlayan bir sigorta çeşididir.

    örnekle anlatalım; hasta oldunuz x özel hastanesine gittiniz (tabi gittiğiniz hastanenin sizin sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu hastane olmalı) muayene olduktan sonra bankoda provizyonunuzu alırlar ve 5 kuruş para vermeden çıkarsınız.

    şimdi gelelim finansal duruma; örneğin anadolu sigorta da 30 yaşında daha önce başından çok sağlık sorunu geçmemiş olan bir kişiye ortalama 750 tl civarında bir prim çıkıyor. yıldı 10 defa muayene tahlil görüntüleme hakkı kazanıyorsunuz. (10 'dan sonrası ücretli)
    çok mantıklıymış ben bir özel hastaneye gitsem zaten profesöre muayene olup tahlil veya görüntüleme yaptırsam o kadar para veriyorum dediğinizi duyar gibiyim.

    durum görüntü de budur. ancak sene bitip yenileme zamanı geldiğinde eğer 750 tl lik geçen seneki priminizi aşan bir maliyetiniz varsa sigortaya sigorta prim riskinizi yükseltir ve önümüzdeki sene için yine örnek veriyorum 1500 tl prim isteyebilir. eğer sonraki sene o primi de aşarsanız 2500 tl isteyebilir. (bildiğim kadarıyla maks. 2 katı olabiliyor yanlış biliyor olabilirim)

    kıssadan hisse; sigorta ürünleri hiç bir zaman siz kar edin diye hazırlanan ürünler değildir. büyük risklerinizi ortadan kaldıran ürünlerdir. örnekse ; kanser gibi maliyetli hastalıklar ve büyük ameliyatlarda işinize yarayacaktır. onun dışında her zaman kasa kazanır. yani sigorta size diyor ki sigortanı yaptır ama hasta olma eğer hasta olursan bende senin primini arttırırım.

    burada yapacağınız şu olabilir sigorta firmaları 3 yıl boyunca yenileme yaptıran müşterilerine ömür boyu yenileme garantisi verir. sigortayı yaptırdıktan sonra 3 yıl boyunca mümkün olduğunca az kullanın sigortanızı ömür boyu yenilemenizi aldıktan sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

    sağlıklı günler dilerim.
  • bu ürünü satın alıp memnun kalmayan, mağduriyet yaşayan herkes için geçerli tek bir nokta var... satın aldığınız poliçenin şartlarını okumamak. mağduriyet veya memnuniyetsizlik olarak burada sıralanan pek çok şikayet aslında zaten bu ürün kapsamında sunulmayan hizmetlerden kaynaklanıyor... bir sigortacı olarak tamamlayıcı sağlık sigortası satın alırken dikkat etmeniz gereken noktaları sıralıyorum;

    1) öncelikle satın aldığınız ürünün ne olduğunu net bir şekilde anlamanız gerekiyor. bu bir özel sağlık sigortası değildir. bu üründen faydalanabilmeniz için 3 ön koşul vardır.
    a) sgk'lı olmalısınız. yani ya sigortalı çalışıyor olmanız ya da eşiniz veya anne babanız üzerinden sgk hizmetlerinden yararlanıyor olmanız ya da gss primi ödüyor olmanız gerekmektedir. sgk kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacağınızı e-devlet üzerinden arama çubuğuna "spas" yazıp sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. "provizyon alabilir" statüsünde görünüyorsanız sgk kapsamında devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alabilir, dolayısıyla satın almanız durumunda tss kullanabilirsiniz. ancak bu durumunuz değişirse, tss poliçeniz devam etse dahi kullanamazsınız.
    b) bildiğiniz üzere sgk ile anlaşmalı özel hastanelere giderek fark ücreti ödeyip sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. bu durumda devlet masrafınızın bir kısmını karşılarken, farkını cebinizden ödemiş oluyorsunuz. işte bu sigorta ürünü cebinizden ödeyeceğiniz fark tutarını karşılamaktadır. dolayısıyla sadece sgk ile anlaşmalı hastanelerde geçerli olabilir. örneğin amerikan hastanesi, acıbadem vs gibi sağlık kurumları sgk ile anlaşmalı olmadığı için tss'nın bu hastanelerde geçerli olma olasılığı zaten yoktur.
    c) bir hastanenin sgk ile anlaşmasının olması yeterli olmaz, sigorta şirketinizin de o hastane ile anlaşması olması gerekir. bu anlaşma durumu sizin poliçeniz devam ederken değişebilir. bu nedenle sağlık hizmeti almadan önce anlaşma durumunu kontrol etmeniz gerekir. bununla birlikte bazı hastanelerde, belirli doktorların sgk ile anlaşması olmayabilir. örneğin dahiliye muayenesi için sgk anlaşmalı bir özel hastaneye gideceksiniz, bir uzman bir de prof dr var, uzman olana poliçeniz kapsamında muayene olabilirken prof.'a olamayabilirsiniz. bu nedenle randevu aşamasında teyit almanız önemlidir.
    2) sigorta şirketlerinin arasında tss hizmetleri açısından hiçbir fark yoktur. en fazla provizyon süreleri 5-10 dk farklılık gösterir. sigorta şirketini seçerken dikkat etmeniz gereken 3 önemli nokta; fiyat, anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşları ve ömür boyu yenileme garantisini kaç yılın sonunda verdiğidir. dolayısıyla teklif alırken kullanmak istediğiniz hastaneleri de bildirmeniz önemlidir. ancak siz poliçeyi satın aldıktan sonra hastanenin sgk ile anlaşması sonlanabilir, bu durum otomatik olarak sigorta şirketi ile de anlaşmasının sona ermesi anlamına gelir, dolayısıyla her zaman için böyle bir durum yaşayabileceğinizi bilmelisiniz.
    3) tss poliçesini sadece yatarak tedaviler için geçerli olacak şekilde ya da hem yatarak hem ayakta tedaviler için geçerli olacak şekilde satın alabilirsiniz. genellikle ayakta tedavi için yılda 10 muayene hakkınız olur. yapılacak tetkikler ayrıca hakkınızdan düşmez ve poliçe kapsamında karşılanır.
    4) dikkat etmeniz gereken önemli bir husus 10 hakkım var diye zart zurt hastaneye gitmemektedir. poliçeyi ne kadar çok kullanırsanız bir sonraki yıl yenileme ücretiniz o kadar yüksek olacaktır ve ömür boyu yenileme hakkını almanız o kadar uzun sürecektir.
    5) poliçe kapsamında sunulan diş, check-up gibi hizmetler genellikle tüm anlaşmalı kuruluşlarda değil, sadece bu ürünler özelinde anlaşması olan kuruluşlarda geçerli olur. bu ürünleri kullanmanız poliçe kullanım oranınızı etkilemez.
    6) 2022 yılı ağustos ayı itibariyle en uygun fiyatlar ray sigorta ve ankara sigorta tarafından sağlanmaktadır. ancak sağlık sigortası fiyatları kişinin yaşına, cinsiyetine, ikamet ettiği ile ve sağlık geçmişine dayanarak belirlendiği için farklı kişilerin aldığı teklifleri kendinize referans olarak almamalısınız.
    7) herhangi bir sigorta ürünü satın alırken, geleceğe dair risklerinizi minimuma indirmek adına bir hizmet satın aldığınızı, dolayısıyla geçmişten kaynaklı hiçbir durumun teminat altına alınmayacağını biliyor olmalısınız. sağlık sigortası teklifleri verilirken size sağlık geçmişinizle ilgili sorular sorulur ve hastanın beyanı esas alınır. geçmişe dayalı sağlık sorunlarınızı satın alma esnasında belirtmemiş olsanız bile her zaman için e-nabız kayıtlarınızdan ulaşılabileceğini dolayısıyla geçmişten gelen sağlık sorunlarınızla alakalı sağlık hizmeti almak istediğinizde sigorta şirketinin bunu karşılamayabileceğini biliyor olmalısınız...
  • az önce sigortam.net'i aradım ve tss sompo japon olarak 310 tl ye yaptırdım. önceden araba kaskosu yaptırdığım için 85 tl de duruyordu,225 tl ye gelmiş oldu. peki neden yaptırdım?

    yakın zamanda sol ayak bileğimi kırdım. üniversite hastanesine gittim ameliyat dediler, acil dediler. acil dedikleri günden tutun 5 gün sonra ameliyata aldılar, o da tanıdık vasıtaysıyla, yoksa beklerdim herhalde daha. bu 5 günün psikolojisi çok kötüydü, kimse gelip açıklama yapmıyor, alınırım diye aç susuz bekliyorsun, 1960 dan kalma bir odada üç hasta ve refakatçiler, leş bir ortam. ameliyat ettikleri gün daha ayağımda telleri hissediyorken taburcu ettiler, yer açılsın diye. dedim buradan çıktığımda ilk yaptıracağım şey tss olacak çünkü o ameliyata özel hastaneler 30-40 bin tl istiyorlardı.

    bu sigortayı yaptırırken sadece yatılı hastalıkları kapsayanı seçtim. çünkü ayakta olanları seçseniz ve yaptırsanız dahi sonraki sene priminiz artıyor, arabanın kaskosunu bozma olayı gibi.

    bu sigortayı acil durumlarda kullanmak üzere yaptırma mantığıyla yaptırmak en iyisi. örneğin kalpten sorun yaşadım ameliyat olmam gerekti, trafik kazası sonucu uzun süre yatmam ve ameliyat olmam gerekti, kanser teşhisi uzun süre kemoterapi vb. büyük ve aşırı maliyetli durumlarda leş üniversite hastaneleri yerine özellerden faydalanabilmek olmalı amaç.

    en sevdiğim yönü yılda bir kez diş bakımı ve yılda bir kez check up hizmeti olması. zaten bunları toplasan ödediğim tutarın iki katı yapar. üstelik bunlardan faydalanmak sigortayı hiçbir şekilde etkilemiyormuş.

    bu işte sevmediğim durum ise öncesindeki hastalıkları kapsamaması. baktım e-nabıza her doktor bir tanı girmiş ve abartısız 40-50 adet farklı tanılar mevcut. şimdi bu tss buradaki hastalıkları karşılamayacak mı? mesela varikosel var mı acaba diye gittim, doktor var ama önemsenmeyecek kadar küçük, istersen 40lı yaşlara doğru büyümüş olursa ameliyat ol dedi, ama sisteme bu teşhisi işlemiş, şimdi ben 40lı yaşlarda bu sigortadan faydalanıp varikosel ameliyatını olamayacak mıyım? yeşil bekleniyor efedim.

    sonradan ekleme: olamıyorum. evet hatta mide ile ilgili doktor reflü tanısı koymuş ki reflüyüm, mide kanseri falan olursam yine sigorta karşılamıyor. afedersiniz ama şeyaparlar öyle sigortayı. bu sene sigortam.netten aradılar yenileyelim dediler, dedim önceki tanılardan kaynaklı bir ameliyatı karşılamıyormuş, evet dedi, dedim en ufak bir tanının olduğu organ için bile geçerlimiş mesela kulağımı arı soktu, doktor e nabıza kulak enfeksiyonu vs yazdı, sonrasında başka bir sebepten olabilecek kulak ameliyatımı karşılamazmış, evet dedi. dedim iptal et, beni sil, bir daha sakın arama, pekala dedi. böylece bu sigorta türüyle tüm ilişiğim kesildi şükür.
  • üstteki entry olduğu gibi baştan aşağı yanlıştır.

    herhangi bir tss, özel sağlık sigortasından daha kapsamlı değildir. özel sağlığın yetmediği yerde devreye girer gibi saçma sapan bir tabiri 10 yıllık meslek hayatımda ilk defa duydum. itibar etmeyiniz.

    bahse konu diş temizleme, psikolojik danışmanlık vs. police doneminde bir kerelik sunulan "gel gel promosyonları"dır. ana teminat kapsamında sunulmaz, bir nevi yemekten sonra ikram edilen çay gibidir, hesaba yazılmaz, genelde de bayattır. anlaşmalı olduğu kurumlar pek iç açıcı değildir, kullanmayı önermem.
  • birine doktor teşhis olarak "obezite" yazmış diye (çocuğun kilosunun artması üzerine şeker/hormon vs endişe ettik, ki sonuçta normal çıktı)
    birine doktor teşhis olarak "kalp hikayesi" gibi bir şey yazmış diye (öyle hikaye vs yazarsa eskiden beri bu hastalık var kabul edilebiliyormuş) halbuki doktora "son zamanlarda bir çarpıntı oluyor, bir kontrol ettirelim" diye gittik.
    vs vs

    velhasıl, muayene oluyorsun kapının önüne geçip bekliyorsun "onay gelecek, bekleyin" diyorlar. yaklaşık 10 dakika sonra "kusura bakmayın, kabul etmedi merkez" deyip pos cihazını uzatıyorlar önüne. işin kötüsü bunu herkesin içinde bağırarak söyleyip, rezil etmiyorlar mı en çok o koyuyor.
  • milletin forum olarak kullandığı başlık. önceki sayfalardaki bilgileri okuyan bile yok. hele birisi soru sormuş, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim demiş, ama mesaj alımı kapalı. bu gözler daha neler görecek.

    neyse, konuya dönelim. 2022-2023 döneminde fiyatlar aşırı uçmuş durumda. genelde şirketten bu hakkı olanlar çok umursamıyordur fiyatları, ama bireysel yaptırmak isterseniz durum sıkıntılı.

    ben geçen sene kendime ve çocuğa allianz'dan, eşime de türkiye sigorta'dan yaptırmıştım. aradaki farkı net şekilde gördük şu bir sene içinde. allianz birçok harcamayı sorgusuz sualsiz hızlı şekilde onaylarken türkiye sigorta'nın çok kılçık şeylere takıldığını, tekrar soru yönelttiğini ve oyaladığını gördük. yeni yaptıracak olanlara da fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

    ben tüm poliçeleri sigortam.net'ten yapıyorum, şimdiye kadar başka yerlerden aldığım tekliflerle kıyasladığımda hep en uygununu onlar verdi çünkü. bir de dün tekrar yenileme yapmadan önce tss'lerdeki "ömür boyu yenileme garantisi" ile ilgili detaylı bilgi aldım. bundan da bahsetmek istiyorum.

    sigorta şirketleri 3 yada 4 yıl tss'de kalanların durumunu değerlendirip ömür boyu yenileme garantisi verebiliyor. bu şu anlama geliyor: bu garantiyi verdikten sonra senin sonradan çıkacak ciddi ve masraflı olabilecek hastalıklarını, ameliyatlarını sorgusuz sualsiz karşılayacağız, bu hastalıkları yenileme döneminde sigortadan muaf tutmayacağız, sana bu hastalıkların var diye tss yapmıyoruz diye bir şey söylemeyeceğiz. ama bir de ince bir nokta var: diyorlar ki yenilemeyi garanti ederiz, ama hastalıklardan dolayı ek prim ödemesi de isteyebiliriz. bu nokta kritik.

    yenileme garantisi öncesi ilk 3-4 yıllık süreçte sigortayı kullanım yüzdenize göre sigorta firması size tss yapmayı reddedebiliyor, yada hastalığınızı muaf tutabiliyor. ciddi hastalığınız çıkmasa bile, örneğin 5000 tl prim ödediğiniz yıl sigorta firmasının cebinden sizin için 5000 tl'den fazla para çıkmışsa sizi bir nevi kara listeye alıyorlar, yenileme garantisi vermiyorlar. yani buna bakarken de %100'ün altında mı üstünde mi şeklinde bakıyorlar.
  • 2023 yili itibariyle yaptirmayin!!!!!!

    henüz çok yeni olması ve ilkkez başımıza gelmesi sebebiyle tamamlayıcı saglik sigortası yaptiran veya yaptirmayi düşünenler icin bir uyarida bulunmak istiyorum. dişimden tırnağımdan arttırayim tamamlayici saglik sigortası yaptırayım da cocugum devlet hastanesinde sürünmesin diye düşünüyorsanız bu seferde özelde sürüne sürüne yine devlet hastanesine gitmek zorunda kalacağınızı bilin isterim.
    tamamlayıcı sağlık sigortanızın gectigi herhangi bir özel hastaneye gittiginizde artik muayane veya tedavi ucretinizi cebinizden odemek zorundasınız. neden mi ?
    çünkü muayene olmak için gittiğimiz tüm özel hastanelerden aldığımız yanıt """tamamlayıcı sağlık sigortası olan hastalara ayrılan kotamız dolu. dilerseniz ücret ödeyerek muayene olabilirsiniz... """
    ertesi günü veya gece 12 yi geçmesini bekleyeyim derseniz de olmuyor. hepsinin tek cevabı kotamız dolu...

    bizle aynı durumda olan insanların yorumları için buyrun link
    bilgisi olan sigortacı, sağlık bakanlığı çalışanı yada hasta varsa bilgi paylaşabilirse süper olur.
    becerebilirsek iptal ettireceğiz. ne diyim. rezillik.
hesabın var mı? giriş yap