• istanbul üniversitesi veteriner fakültesi ögretim görevlisi. köpek psikolojisi adlı kitabın yazarı.
  • köpeklerde davranış sorunları genel bir yaklaşım isimli kitabın da yazarıdır kendisi.

    çok eski bir yazı olsa da hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için:
    http://www.havhav.com/konu/19/33

    edit:
    köpeklerin çok iyi koku alan burunları sayesinde bazı kanser türlerini de fark edebileceklerini de savunup bununla ilgili çalışmaları varmış.
    http://www.tumgazeteler.com/?a=5720430
  • vaktiyle öğrencilerinden biriyle aramızda şöyle bir diyalog geçmişti kedimi gösterdikten sonra:

    - ne oldu ne dedi tamer hoca?
    + antidepresanı kesmemizi uygun gördü, diğer hocanın bahsettiği ilacın türkiye'de bulunanından önerdi
    - aa sana hangi antidepresanı kullanıyorsun diye sormadı mı?
    + ??!!?? hö?
    - ahahaha hoca seni sağlıklı bulmuş demek ki
    + ??? hö?!!?? nasıl yani?
    - bize derslerde hep "bir kedi veya köpeğin sahibi size danıştığı zaman sahibinin hangi antidepresanı kullandığını sorun, hayvana da aynısından verin," der de hoca :))
    + bana bir şey sormadı
    - diyorum ya, seni sağlıklı bulmuş işte :))
  • www.tamerdodurka.com sitesindeki iletişim formu ile günüme renk kattı.

    your name:
    your email:
    2 + 2 =

    tamer hoca 2+2'nin cevabını bilmeyen hasta sahiplerini muhatap almıyor sanırım.
  • trakya'da doğmamasına rağmen bana göre trakya ve çorlu için çalışan insanlardan biri. siyasi kariyer için yapıyor denebilir. varsın herkes yok olup giden, çoraklaşan, kanser eden toprakları iyi etmek için siyaset yapsın.
  • kendisinden seçmeli ders almışlığım ve bunun sonucunda kanser olmuşluğum vardır. verdiği seçmeli dersin ders geçme notunu bir ödevden veriyordu ve ödev birbirinden saçma on sorudan oluşan bir anketti. çocukken hayvanınız oldu mu, olduysa öldü mü, öldüyse ne hissettiniz, hayvanınızda psikolojik rahatsızlık var mıydı, vardıysa ilaç kullandı mı, kullandıysa ne kullandı, kullanmadıysa nasıl tedavi ettiniz, iyileşti mi gibi absürt sorulardan oluşan bu anketi sadece profesörlere uygulayabiliyorduk.

    tabi hiçbir şekilde öğretim üyelerini paylaştırmadı ve aynı hocaya iki, üç, dört, hatta çok daha fazla kişinin gittiği oldu. istanbul tıp fakültesi' nin aziz profesör cerrahlarının odalarından kovuldum, bağırtı-azar işittim.... ne yapıp edip altmış tane anketi doldurdum. sonra da neyi beğenmediyse bana ba verdi.

    dersi iyiydi de, ödev mantığını çözemediğim bir adamdı kendisi.
  • hocamızın, karşılaştığı vakalardan derlediği öykülerle yazdığı merdivenden korkan köpek adlı son kitabı okunmaya değer.
  • sahip olduğu anıların bu şehirden uzak olmasını dilediğim profesör. zavallı kediler için o oden'e yapılacak en iyi şey dolu! bir enjektörü bedenine zerk etmek olabilir.

    "bu geçimsizliğe bir örnek olarak size oden isimli boxer ırkı köpeğimizi anlatabilirim: oden, dokuz aylık olana kadar evden dışarıya çıkarılmamıştı. yani sosyalleşme dönemini sadece evinde geçirmiş, başka türden hayvanlarla teması hiç olamamıştı. aslında şeker mi şeker bir çocuktu ama dışarıya çıkarıldığında kendini tutamıyor (çıtı pıtı olan sahibi de onu) ve kendine benzetemediği hayvanlara, özellikle kedilere saldırıyordu. insanlara karşı son derece beyefendi olan bu güzel köpek, dürtülerine hakim olamıyor ve yakaladığı kedileri yok ediyordu (aman mesut duymasın!). oden’in yok ettiği kedi sayısı yirmiyi aşmıştı."

    http://www.tamerdodurka.com/?p=365
  • istanbul üniversitesi'nden emekli olmuş şahane insan. türkiye'nin dünya çapında yetiştirdiği ender bilim insanların birisidir. kendi branşında türkiye'de başka hekim olmadığı gibi dünya üzerinde sadece 6 kişi vardır. böyle de bir insandır kendisi.

    hekimliğe devam etmekle beraber tekirdağ büyükşehir belediyesi'nde de genel sekreter yardımcısı olarak görev almaktadır.
  • köpeklerle ilgili türkçe yayınlanmış en kapsamlı ve nitelikli kaynak kitapların yazarıdır.

    (bkz: köpek psikolojisi)
    (bkz: köpeklerde davranış sorunları)
    (bkz: merdivenden korkan köpek)

    kitaplarından anlaşılan, kendisi de ince, derinlikli, alçakgönüllü ve oldukça sevilesi biri. var olsun.
hesabın var mı? giriş yap