• plastik model üreticisi üç firmanın karşılaş(tır)ması.
    istanbul'da plastik model işiyle uğraşan mağazaların sahiplerine sorulan sorular neticesinde çıkan sonuç:

    tamiya > italeri > revell
  • basitlik, sağlamlık ve kalın/fırça boya kaldıran ayrıntılar açısından italeri,
    karmaşıklık, ince ayrıntı, tam ölçek ve ince/sprey boya işleri açısından revell,
    tamiya'yı fazla deneme imkanım olmadı ise de yapılmamış maketlerime baktım daha italeri benzeri duruyorlar.

    özellikle boya işinde acemi iseniz veya evinizde fazla insan ve özellikle de çocuk var ise italeri'den şaşmayın, dekalleri hariç yapışan hiçbir parçası bir dah ayrılmaz. kalan herşey için her ölçekte skill 5 revell sizi gerçek bir sanatçı gibi hissettirir. boya işinde mükemmeliyetçi iseniz, usta değilseniz ve spreyiniz yoksa asla revell'e yaklaşmayın derim.

    profesyonellik için;
    (bkz: revell)
    koleksiyon için;
    (bkz: italeri)
    model çeşidi için;
    (bkz: zvezda)
  • maket detayı bazında iç detay çalışılmış kit sayısı hangi markada fazla ise onun öne çıkacağı karşılaştırma. kolay buluna bilme kriterine göre revell açık ara öndedir.

    (bkz: adore oyuncak)
  • tamiya'nın italeri ve revell ile anılması tamiya'ya hakarettir. o derece net
    italeri ve revell dünya maket piyasasında çok geri kalmış, uzakdoğulularca ezilmiş iki şirkettir

    tamiya, dragon, hasegawa, academy, meng, takom, eduard (uçak için), rye field, zvezda (yeni ürünlerde, eskileri tırt) ve trumpeter bu işin ehlidir

    italeri, revell, icm ise nal toplar. zaten revell iflas etti ve bir alman grup tarafından satın alındı.
  • sivil araçlar kategorisi için konuşacak olursak tamiya kitlerindeki detay seviyesi ve kalitesi ile diğerlerinden bir adım öndedir. ancak karşılaştırmaya birkaç marka daha eklemek gerekir. (bkz: aoshima)(bkz: fujimi)(bkz: amt)(bkz: hasegawa)
  • aoshima’da fena değildir.
  • şu pandemi günlerinde plastiklere geri dönmüsken gözüme çarpan başlık.

    üstteki yazar arkadaşa katılıyorum. tamiya’yı diğer ikisi ile anmak bile hakarettir.

    şu ana kadar tamiya’dan çokca uçak, biraz araba maketi tamamladım, diğer ikisinden de aynı şekilde fakat tamiya gerçek bir efsanedir.

    italeri ise sivil araç kategorisinde fena sayılmaz. revell yapmak ise eziyettir hele yeni başlayanlar için. çünkü revell in boya kodları hep kendi standart boya kodudur ve bir halt anlaşılmaz ( yeniler için ). tamiya vs de kendi boya kodunu kullanır ama yanında en azından hangi renk olduğu vardır.

    herneyse; işçilik, detay ve birleşme bakımından tamiya kusursuz sayılabilir.
  • tecrüben ve el yatkınlığın varsa revell güzel kötüye değil, tamiya zaten çok çok iyi diğer markalara kıyasla. ancak fiyatlar çok yüksek, bu dolar euro kuru sebebiyle yanına yaklaşılmıyor. zaten ülkemizde uğraşmak istediğin hemen hemen her hobi ithal bu sebeple hakkından fazla ücret ödemeniz gerekiyor. instagram facebook gibi yerlerde zamanınızı harcayacağınıza bir hobi edinin emin olun daha faydalı olacaktır.
  • otto diecast diyorum
  • tamiya ve trumpeter çok daha kaliteli ve beceri gerektiren modellerdir. revell bu hobiye başlayacaklar için gayet yeterli ve güzel modelleri bulabileceğiniz bir markadır. zvezda da özellikle eski tarz modelleri tercih edenler için önerilir.
hesabın var mı? giriş yap