2017/2018 sezonunda bir başka premier lig takımı olan
swansea fc'ye kiralanan
1997 (20) doğumlu siyahi
chelsea fc forveti.
geçen sene altyapısından çıktığı
chelsea'den,
şampiyonşip takımı
bristol city'ye kiralandı. güçsüz takımında kendisinden beklenilmeyen bir performans gösterip, dikkatleri üstüne çekti. 48 maç 26 gol 4 asist.
velhasıl bu performansın sonucunda bu sene (2017/18) level atlayıp, premier ligin iddiasız takımı
swansea fc'ye kiralandı. takıma geldiği gibi yaşına başına, kiralık sıfatına bakmadan
10 numaralı formayı sinsi gibi üstüne geçirdi.
bir yandan da 2017/18 premier lig 11. haftası itibariyle ilginç bir şekilde
swansea fc'de her maç ilk onbir oyuncusu olarak sahaya çıkıp, gollerini sıralamakta hergele.
ingiltere u21 milli takımı'nda da gayet başarılı bir performansla gol yollarında etkisini devam ettirdiğini de belirteyim.
20 yaşındaki bir forvet oyuncusuna göre atletik ve güçlü bir fiziği var ki ileride daha da kuvvet kazanacağı belli. eski günlerini mumla arayan zayıf ve dağınık takımında;
wilfried bony'nin uzun süreli sakatlığında (takım arkadaşlığının ofansif yetersizliği yüzünden) tüm gol yükü kendisinin üzerine çökmüş durumda. şu ana kadar fena da iş yapmadı kerata lakin takımına sınıf atlatacak düzeyde futbol oynadığı da söylenemez. 11 maçta sadece 8 puan toplayıp; premier lig'de dandik takımların bollaştığı bir sezonda (2017/18) sondan 2. sıradalar.
kendisinin (şu an ne kadar rüzgar arkasında olsa da) gelecekte üst entry'lerde umulduğu gibi
harry kane stili büyük bir süperstar olabileceğini düşünmüyorum. boy pos, endam hız, herşey yerinde olsa da, mental eksiklikler olarak bana
danny wellbeck beyinsizini andırıyor. genç yaşında şu tecrübesiz haliyle bile
swansea city seviyesindeki bir premier takımında iş yapabiliyor; güçlenince daha tehlikeli olacağı aşikar. lakin mevzu büyük takım oyunculuğu ise,
baskı altında doğru karar verebilmek şart; dediğim gibi bu çocuğa
beyinsel inancım zayıf
*. umarım yanılırım da gelecekte beni göt eder bu kara oğlan diyor ve yazımı sonlandırıyorum.
------------------bonus----------------------
(bkz:
2017-18 ingiltere premier lig genç yetenek listesi/@ceyar i kim vurdu)
------------------bonus----------------------