• daha önce hiç karşılaşılmamış, tanışılmamış, aynı hava solunmamış biriyle aynı eve yerleşip hayat geçirme durumu. risk nedir sorusunun cevabı ve gençken yapılacak 100 şeyden biri. eskişehir bu olay için biçilmiş kaftan.
    süper, über arkadaşlıklar da kurulabilir ama öldürülüp, soyulunabilir. önümüzdeki zamanlarda öldürülmezsem buraya nakşedeğim tecrübelerimi.
  • tanımadığın biriyle hatta birileriyle oda arkadaşı olmanın aynada yansımasından farksızdır.
  • güzel duygu. sonrasında özel bir duyguya da çevirirse durumu pek sevilesi olur.

    deneyiniz. çok seveceksiniz.
  • (bkz: risk budur)
  • los angeles'ta yüksek kiralar nedeniyle gayet sıradan bir durum.

    (bkz: roommate)

    (bkz: craigslist)
  • 2 kere yaptığım eylem.

    üniversitenin ilk yılında (hazırlık), tanımadığım bir şehirde yurt çıkmayınca mecburen ev tutmuş, 1+1 evde yaşamıştım.
    ilk ay kendisine epey sinir oluyordum hatta bazen dövesim bile geliyordu ama adamla aynı odada uyuyorduk lan neyse ki iyi biriydi ve daha sonra samimiyetimiz arttı ve 4 yıl boyunca aynı kişiyle ev arkadaşı oldum.
    tabi o mezun olunca ve benim (hazırlık+4) yıldan artan 1 yılım olduğundan yine tek kalmıştım.

    şimdi eee ebenin amı 4 yıldır yaşadığın yerde bir arkadaş bulamadın mı dediğinizi duyar gibiyim oraları karıştırmayın.önce son sene kimseyi çekemem tek başıma eve çıkarım lan diyordum ki fiyatlar ebemi sikecekti yine mecbur tanımadığım biriyle eve çıkmak zorunda kaldım.

    ha bu ara süreç şöyle gerçekleşiyor, eşyalı apartmanlar var gidiyorsun bu daire boş mu diyorsun boş diyor bakıyorsun fiyat tamamsa, 2+1 evden bir tane odayı seçip bunu ben aldım abi diyorsun sözleşmeyi imzalıyor geçiyorsun.sonra diğer kalan odayı kim beğenir ve fiyata eyvallah derse o ev arkadaşın oluyor.epey riskli bir durum.öyle facebook'tan ilan verip tanışıp tutmak gibi de değil.

    her neyse son sene gelen kişide sorunlu bir insan değildi zaten 1 yıl mecburen z..ke z..ke o durumu çekecektim normalde sinirlendiğim, kızdığım şeylerde kendimi törpüledim (temizlik, titizlik) sorunları sırf kendi evimde yaşıyormuş gibi ben hallettim falan öyle bir şekilde geçti.

    yani sözüm ona yanınıza hırsız, kötü niyetli, miskin, pis insanlar gelmediği sürece yapılmayacak bir durum değil.sabrınızı zaman zaman epey zorluyorsunuz ama bu da bir yandan sabır kontrolü bakımından insana level atlatıyor hele benim gibi sabırsız bir insana dahi.

    neresinden bakarsan bak riskli bir durum karşındaki insanın ne bok yapacağını, eve kimleri getireceğini hiçbir şeyi bilemezsin.bu nedenle zorunda kalınmadığı sürece yapılmamasını tavsiye ettiğim ama kalınırsa da hemen karalar bağlanmasına gerek olmayan durum özetle.
  • bok gibi giden hayatim var ama umudum da vardi sonra herşey düzelir lan, ben bi süre kalacak yer bulurum diye kendimi bi eve attım. hiç bişeyin düzeleceği yok farkındayım belki biraz da ondan böyle bişey yaptım.
    eve gidip bakmadım bile. şu an bi kız bi kedi ve odasından çıkmayan birisiyle aynı evi paylaşıyorum. tek tesellim kedi. böyle bişey yapmadan önce bi kaç kez düşünün.
  • 30'umdan sonra ilk kez bu durumu yaşadım, en fazla ne olabilir lan odana kapanırsın dedim ama durum pek öyle çıkmadı. birinin pisliği, diğerinin çakallığından yıldım yemin ediyorum.
  • iki sonucu vardır: malum arkadaş, ya hayatın boyunca görmek istemediğin birine dönüşür, ya da iyi bir ev arkadaşı olmakla kalmaz, iyi günde kötü günde hep yanında olan sadık bir dost olur.
  • tanışılır
hesabın var mı? giriş yap