• aziz augustine göre tanrı yetkindir ve bu yüzden dünyayı (evreni) 6 günde yaratmıştır. çünkü 6 aynı zamanda kendi çarpanlarının toplamı olan tek sayıdır. (1x2x3=1+2+3)

    7.gün dinlendi mi dinlenmedi mi bilemem de augustine de saçmalamış bariz. lan manyak mısın evladım hem bu kadar yetkin bir tanrı tasarlamışsın kafanda hem de diyorsun ki 6 günde yarattı. ne gerek var 6 güne madem bu kadar yetkin? ben kafamda bir tanrı tasarlasam 6 günde tasarlardım ama kesin, koca azizi yanlışlayacak halim yok heralde.

    edit: vazgeçtim. augustine seni gözüm hiç tutmamıştı zaten. yoo adamım yoo sevemedim seni bir türlü. kıçımın azizi.
  • --- kutsal kitap'dan spoiler ---
    sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın ki, rab`bin gözünde bir gün bin yıl, bin yıl bir gün gibidir.
    2. petrus, 3.bölüm 8.ayet

    bilmiyor musun, duymadın mı? ebedi tanrı, rab, bütün dünyayı yaratan, ne yorulur ne de zayıflar, onun bilgisi kavranamaz.yeşaya, 40.bölüm 28.ayet`
    --- kutsal kitap'dan spoiler ---

    bonus içerik:
    yeşaya tanrı'nın yorulmadığını ve zayıflamadığını söyler ama yaratılış tanrı'nın dünyayı yarattıktan sonra dinlendiğini kaydeder. insanbiçimci dilin (yani o'nu daha iyi anlamamıza yardım etmek için tanrı'yı insansal terimlerle açıklayan dilin) kullanımı kutsal kitap ayetleri boyunca görülen bir şeydir.
  • yaratanı, kendilerin sadece birazcık "über"i şeklinde gören, "eli kolu vardır, yukarıda bir yerlerde oturur, haliyle de biraz yorulur" sanan hristiyan ve yahudilerin tezidir.

    islam kaynaklarının hiç birinde "yorulduğu, dinlendiği" şeklinde ibareler yoktur...zaten oturup dinlenen "şey" ne kadar "yaratıcı" olabilir ki?

    (bkz: akıl fikir)
  • -olm 6 günde yarattı 7. günde dinlendi falan demişiz. bu ne olm. millet soruyor ne diyeceğimi bilemedim.
    -hemen yaz dostum. "tanrı için günler binyıl gibidir. "

    (bir kaç bin yıl sonra)

    -abi bin yıl falan diyor bunda resmen. ama fizikçiler yaklaşık olarak 14 milyar olduğunu söylüyorlar.
    -hemen yaz dostum. "tanrı için günler 2 milyar gün gibidir"
    -nereye yazayım. yazacak, düzeltecek yer mi kaldı? hem ayrıca niye altı neyin altısı bu yeşil altı mı? yeşil altı tanrıda mıymış ben de tek taşa dönüp duruyorum boşuna.
    -he sen de mi yeşil altı bekliyosun. eheheheee
  • kimisine göre dünyadaki her şeyin, kadın ve erkeğin, hayvanların ve bitkilerin, doğada denge içinde bulunan her şeyin sadece bir tesadüften ibaret olması bundan daha mantıklıdır.

    bilimden bi haber, dünyanın yaşının gerçekten 14 milyar yıl olduğunun ispatlandığını zanneden idiotlar için inanması zor bir söz.
    henüz bilimin dünyanın yaş hesabını yaparken neye dayanarak milyar yıllar kullandığını - daha doğrusu varsaydığını - kavrayamamış bünyelerde beyin afallamasına neden olur.
    eğer bir insan ispat ile varsayımın ne olduğunu ayırt edemeyecek kadar malsa, tanrı'nın 6 günde yaratıp 7.gün dinlenmesi sözünü de anlayıp, değerlendiremeyecek kadar maldır.
  • tevrat'ta yer alan bir açıklamadır.

    görülüyor ki konu dünya'nın yaşına kadar indirgenmiş. o halde bu konuda bilim ne diyor ona bakalım ve tartışma bu yönde devam etsin:

    dünyanın yaşına yönelik jeolojik incelemeler, kayaç katmanlarının yaşları üzerine yapılan çalışmalardan oluşur. buna rağmen, kayaç incelemeleri bize dünya'nın yaşını tam olarak veremez. bunun nedenlerine değineceğim birazdan.

    bulunan en eski kayaçlar grönland adasında yer almaktadırlar ve 3.8 milyar yıl öncesine tarihlenirler. bu tarihin belirlenmesi için bazı yöntemler kullanılır. bunlar arasında en güveniliri ve doğruya en yakın cevap alabileceğiniz yöntem uranyum'un yarılanma ömrüdür. uranyum atomları belli bir süre sonra kurşun atomlarına dönüşerek yavaş yavaş yok olur. o nedenle bi bölgenin yaşı hesaplanırken bölgede bulunan kurşun ve uranyum miktarı belirlenir ve buna göre yaş hesaplanır. bu hesaplama yöntemi düşük bir tolerans aralığında "kesin" sonuç verir. yine, rubidyum elementinin stronsiyum'a dönüşme süreci de yaş hesaplamasında kesin değerler sağlayan başka bir yöntemdir.

    tüm bunları, elimizdeki kayaç yaşlarını, radyoaktif elementlerin miktarını ve güneş'in yaşını ortaya koyup bir çıkarım yaptığımızda; dünya'nın yaklaşık 5 buçuk milyar yaşında olduğu sonucuna ulaşıyoruz. bu miktar, "minimum" yaştır. dünya bundan biraz daha yaşlı, mesela 6 milyar yaşında olabilir. ama 7 milyar yaşında olmadığı kesindir.

    dünya'nın yaşı, varsayım değildir. küçük sapmalar haricinde (birkaç yüzbin yıl kadar) kesindir ve üzerinde tartışma yoktur. çünkü bu yaş ölçümleri teorik hesaplara dayanmaz, pratik kesin ölçümlere dayanır. o halde dünya'nın en az 5.5 milyar yaşında olduğunu kabul etmek zorunluluktur. kaldı ki, 10.000 yaşında olup hala yaşayan ağaçlar mevcuttur. inanmayan gidip keser ve halkalarını sayar, eğer kıyabilirse...

    evrenin yaşı ise big-bang teorisi'nin güvenirliği kadar sonuç verir. bu teorinin gerektirdiği hesaplamalara göre evren şu anda en az 13.8 milyar (büyük patlamadan bugüne geçen süre) yaşındadır. büyük patlama teorisi her ne kadar çok çok sağlam kanıtlara dayansa da, hali hazırda bir teoridir ve üzerinde çalışmalar devam etmekte. daha gelişkin teleskoplar ve daha hassas algılayıcılar elde ettiğimizde bu sürenin uzayacağı ama kısalmayacağı kesindir. ki evrenin yaşını hesaplamakta kullanılan kırmızıya kayma yöntemi de (bu yöntemde tolerans payı uzaklığa bağlı olarak birkaç yüz milyon ışık yılı olabilir) oldukça kesin sonuçlar verir. kaldı ki, fersah fersah uzaklıktaki bir nesnenin yaşının 13 milyar yıl bulunması ile aslında 13.5 milyar yıl olması arasında pek fark yoktur.

    yine de, dünya'nın yaşını 5.5 milyar (en az), evrenin yaşını 13.8 milyar (en az) düşündüğümüzde, dünya'nın ilk varoluşu ile evrenin varoluşu arasında geçen süre 8.3 milyar yıl oluyor.
  • uyduruk metinleri kendine referans alan, dünya birkaç bin yaşında diyebilen iq canavarı aziz kardeşlerimizin, evrenin yaşının 14 milyar yıl olduğunu bilmemeleri elbette kutsal kitaplarında yazmamalarından kaynaklanmaktadır. yoksa evren yaratılmadan önce dünya mı yaratıldı? yoksa aziz kardeşlerimiz araştırmacıların metodlarını mı çürüttü? yoksa fenmiş bilimmiş bunların hepsi hikaye miymiş? ben iyisi mi gideyim triceratopsumu eyerleyeyim, bu çok mantıklı hem de bilimsel. bana inanmayan idiottur. şu mecrada bilimcilerin olamayacığını sanmak da ancak yine o metinlerin kazandırdığı bilişsel bir yetenek olsa gerek.
  • "projeyi bana verselerdi, dunyayi iki gunde yaratirdim"

    imza: conta
hesabın var mı? giriş yap