• adem dağsız'ın "beş çorba kaşığı fakat silme" isimli üçlemesinin yok satan ilk kitabı. üçlemenin diğer kitaplarının adı sırasıyle "sarhoş değildim isteyerek oldu", " serzenişin trigonometrik seher vakti", "ehemmiyetsiz avukatlar barosu" ve "sen rakıyı aç ben balıkları alıp geliyorum"dur.
  • tanri tuhafliklarda gizlidir*
  • "genç adam bitkindi, yaşadıkları ona son derece ağır gelmeye başlamıştı. diz çöktü, ellerini açıp tanrıya yakarmaya karar verdi. kafasında söyleyeceklerini toparladı, ama tanrı yerinde yoktu. telesekreter mesajı bitmek bilmiyordu. nihayet sinyal sesi geldi. gırtlağını temizledi ve duasına başladı. daha bir iki kelimeyi ancak söylemişti ki durdu. bu işte bir tuhaflık vardı. tanrı bu saatlerde hep evde olurdu. nereye gittiğine dair hiç bir fikri yoktu. dizlerinin üzerinden kalkıp kapıya yöneldi. pardesüsünü giyip evden çıktı. hem böylesi daha iyiydi. o her zaman telesekretere not bırakmaktansa yüz yüze görüşmeyi tercih ederdi."

    adem dağsız: tanrı yok ama bir tuhaflık var kitabının arka kapağından.
  • - kapıda genç bir adam var. görüşmek istiyor.
    - yemek yiyiyorum.
    - senin tanrı olduğunu biliyormuş.
    - ona yemek yediğimi söyle.
  • gercek imanin var oldugunun gostergesi bi ifadedir.
  • tanrı önündeki sarma tabağını öne iterken genç adama baktı. bir yandan parmaklarından süzülen yağları yalarken kaşıyla sarmaları gösterip yer misin demeye çalıştı ama boğazına kaçan fıstık buna engel oldu.
    " teşekkür ederim. ben yedim."
    " bence denemelisin son derece lezzetli"
    " sen mi yaptın?"
    " sayılır. yani pirinci, fıstığı, üzümü hatta tabağı ve tabağın durduğu masanın ağacını ben yaptım. sarmalar konserve. yandaki şarküteriden aldım."
    " teşekkür ederim cidden çok tokum. evden çıkmadan önce......"
    " tavuk yedin, biliyorum. hatırlatmama gerek varmı bilmiyorum ama ben tanrıyım."
    "her neyse"
  • " sana söylemem gereken bir şey var"
    " dinliyorum"
    " işten kovulman, evliliğindeki sorunlar ve hatta burada benle yüzyüze konuşman falan. aslında hepsi bir rüya birazdan uyanacaksın ve ilk işin bana şükretmek olacak."
    " tanrıya şükür. hey! hâlâ buradayım"
    " hemen havaya girme demin söylediklerim şakaydı."
    " çok garip bir espri anlayışının olduğunu söylemem gerek"
    " ah çocuğum sen 45de hiroşimayı görecektin."
  • (bkz: bulantı)
hesabın var mı? giriş yap