• senide peygamber ilan etmiş herhalde
  • e küstü artık tabi.
  • son dakika...tanrı ölmüş.
  • ulan rabbim bakiyor, cemal sureya kitaplari kur'an'dan cok satiyor, gondermiyor tabii.
  • en akıllı hareketi olmuş
  • torrent linki gönderirse bakabileceğim kitaptır.
  • o kadar gönderdik de ne oldu demiştir.anlamıyorsunuz araya bi sürü hacı,hoca,şaklaban giriyor sonra. en iyisi sktr et batsınlar boka demiş de olabilir.
    ama en mantıklısı (bkz: kitap gönderecek bir tanrının olmaması)
  • --- spoiler ---
    cok acik olarak biraz inceleme yapildiginda gorulebilir ki kagidin yayginlastigi surec icerisinde, hele hele matbaanin gutenberg tarafindan cin'deki kullanimi zor orneklerinin otesine gecirilmesi ile bilginin ve dolayli olarak da kayitlarin cogalmasina ve yayilmasina yol acan bir caga girilmisti. bundan onceki donemlerde her ne kadar kayitlar ve belgeler olsa da bunlar cok kisitliydi ve donem donem failler degisse de gucu elinde bulunduran kurumlarin (ortacagin sonuna kadar bilimsel metinlere ev sahipligi yapmis kilise gibi mesela) elinde toplanmisti. bu noktada, bir degisim oldugunda, yeni bir duzen ortaya ciktiginda, eskiye ait eldeki belgelerin ve bilgilerin yok edilmesi cok daha kolay gerceklestirilebiliyordu. ortada, orada burada, elde kalabilecek birtakim yazili diger belgelerin ve bilginin de kaybolmasi ve zaman icerisinde yok olmasi beklenmeyecek bir sey degildir. cunku yuzyillar ve belki de bin yillar iceren bir surecten bahsediyoruz. eger, tarihi sureclere daha derinlemesine bakarsak, bu durumun zaman icerisinde sik sik meydana gelen yenilenmeler icerisinde ortaya ciktigini rahatlikla gorebiliriz. yani bir yerden, belirli bir belge, milattan once 2000 yilindan hatta daha onceden bile gelse, bu, hiç çinli peygamber olmamasına bir delil ya da kanit olarak gorulemez. cunku belgenin olusum surecinden ve bilgiyi kontrol eden mekanizmanin belirli bir elde toplanmis olmasi gerceginden yine tarihi surecler uzerinden haberdariz. bir ornek vermek gerekirse, bundan bin yil sonra, bir sey olsa ve 2012 yilina ait tum bilgiler kaybolsa, elde sadece sabah gazetesinin her gune ait nushalari kalsa ve biz 2012'yi bu nushalara gore degerlendirsek ne kadar gercekci bir analiz yapabiliriz? iste, bu noktada, elimize gecen tek tuk kontrollu uretilmis belgenin de bize verebilecegi fikir bundan fazla olmayacaktir. kaldi ki burada gazete gibi tafsilatli bir dokumandan degil, dar ve kisitli anlamda birtakim ilkel sayilabilecek metinden ve kalintilardan bahsediyoruz.

    aslinda goren goz icin, hz. muhammed'in uzerinden geldigine inanilan kur'an'in nuzul surecinin de hemen bu yayginlasmadan once meydana gelmis olmasinda ve bunun sonucu olarak, yayilmasi icin teknik altyapinin olusacagi cagla beraber, tanri'nin ilk insandan beri gonderdigini soyledigi mesajin tum dunya'ya hitap edecek sekle evrilmesinde de bir ibret vardir. hz. muhammed'in neden son peygamber oldugu da bu bakis acisiyla anlam kazanir. diger taraftan konuya bakanlarsa, hz. muhammed'in kendisinden hemen sonra kagidin yayilmasi ile bilginin daha da acik bir sekilde paylasilabilir olacagini ongoru ile sezip mesajin formatini belirledigine kani olabilirler. fakat boyle bir ongorunun, peygamber olmadigina inanilan bir kimse tarafindan yapilabilme ihtimalinin degerlendirmesini de yine bu kisilere birakmak gerekecektir.

    --- spoiler ---

    (bkz: #31484485).
  • baktı kitap gönderince okunmuyo, şaklabanların dedikleri kendi yazdıklarından daha çok rağbet görüyo o da göndermekten vazgeçmiştir. kim bilir belki de bir uyarlama film yaparak daha çok kitleye amacını anlatabilir. lakin araya bir aşk hikayesi koymazsa o film de tutmaz benden söylemesi.
  • bana, lisedeki din hocamızı hatırlatan vazgeçiş. kendisiyle çok dalga geçiyoruz diye, bize küsüp ders anlatmaktan vazgeçmişti.
hesabın var mı? giriş yap