• tansiyon holteri 24 - 72 saat süresince 5 - 15 dakikada bir tansiyonu ölçerek hafızasına kaydeden bir alet. alet tansiyon ölçen alet gibi kola bağlanıyor (hani şu cırt cırtlı olanlar), bunun içinden çıkan bir kablo bele takılı olan bir küçük eloktronik alete bağlı. 15 dakikada bir kendi kendine devreye girip ölçüm yapıyor, ancak elektronik ölçüm olduğu için normal hemşire ölçmesinden daha kısada sürüyor ölçüm. süre sonunda aleti aldığınız labaratuvardan size ölçüm raporu veriliyor.

    aletin yararlarına gelince hipertansiyon tanısı konmuş hastalarda kan basıncındaki değişkenliği örneğin hasta sokaktayken, evde veya işyerinde, uykusunda ne oluyor, bütün bu dağılımı gösteriyor. kişinin muayenede normal değerlerde çıkan kan basıncının günlük aktivite veya işyerindeki stresiyle yükselmesini saptaması yönünden önemli. ayrıca "beyaz önlük hipertansiyonu" denilen hastanın sadece hekim karşısına, hastane ortamına geldiği zaman yükselen tansiyonu ayırt etmek için önem taşıyor. antihipertansif tedaviye başlandığında tedavinin etkinliğini görmeyi sağlıyor.

    gece kan basıncının gündüze göre yüzde 10 daha düşük olması dipper tansiyon olarak adlandırılır. dipper tansiyonu saptayan tek cihaz tansiyon holteri. kan basıncında gece beklenen azalmanın olmamasına ise nondipper deniliyor. nondipper hipertansiyonu ayırt etmede tansiyon holteri kullanılıyor.

    http://www.milliyet.com.tr/…glik/sag013/sag120.html (bilgilerin bir kısmı burdan)

    şu an takmakta olduğum tansiyon holteri herhangi bir rahatsızlık vermedi hatta öğleden sonra güzel güzel uyudum bile. ancak bunu okuyan ve ilerde aleti taktıracak olanlara ufak bir uyarı, anladığım kadarı ile genelde alet sol kola takılıyor. eğer benim gibi solaksanız hemşireyi uyarın diğer kolunuza taksın, çünkü yemek yerken çok büyük sorun oluyor.
  • asgari 24 saat, kesintisiz kolunuzda kalması zorunluluğundan mütevellit,
    gecenin kör yarısı oha lan noluyo diye sizi uyandıran alet.
  • sıkıntılı bir uygulama... belinize takarlar bir alet... kolunuza doğru yollarlar kablosunu... baslar bu belli dakika aralarında sismeye bir de doktorlar söyle der "calısmaya basladığı an rahat bir pozisyon alın ve kolunuzu rahat bir sekilde tutun"... demesi kolaydır da kolaysa yap... aa tabii bir de sunu eklerler "sakın holter taktık diye günlük hayatınızı değistirmeyin önemli olan sizin sıradan bir gününüzde tansiyonunuzun hangi evrelerde arttığını bulmak"... trafikte araba kullanıyorsun bu baslar sismeye hayda rahat poziyon tamam da direksiyonu kim tutcak... is yerinde toplantıdasın bu baslar sismeye... herkes bakar sana.... seviseyim dersin bu baslar sismeye... ( orada rahat pozisyon almak için bahane olabilir bakın aslında) baslarsın gülmeye... uyumaya calısırsin bu baslar sismeye... evde evcil hayvan varsa ürker uyanır sen hadi baygın baygın tekrar uyumaya calıssan da hayvan uyanmıstır bu sefer o uyutmaz.... valla iki kere taktım hayatımda ikisinde de günüm o kadar kabus gecti ki tansiyonum bence normaldan yüksek cıktı.... teknoloji gelisse de bunun daha kolay bir yolu olsa keske... belki gelistirdiler de bizim ülkeye henüz gelmedi... cünkü gecenler de anneme de taktılarılarr.... ona da aynısından taktılar... onun da fırladı tansiyonlar... artık kendisi tansiyon hastası...
  • mümkünse yaz günleri uzak durulması gerekir. tüm gün kolunuzda duran tansiyon aletinin şişen kısmı kolunuzun hava almasını engeller, terletir.
  • kullanimi sikinti veren cihaz; moralimi cok bozmustu benim, allah gostermesin sondali hasta gibi dolasiyor insan ortalikta, borular sarkiyor sagdan soldan falan. zorunlu olmadikca taktirmayin derim, 24 saat ben zor dayandim.
  • bugün anneme hastanede taktıklarını öğrendiğim cihaz. holter takılı durdukça cep telefonunun kapalı olacağını, aramak gerekiyorsa hastaneden aramamı söylediler.
  • ortalama 3000 tl dir.
  • normal tansiyon ölçüm cihazı gibi kolunuza bir kolluk bağlanmakta ve cihaz o kolluktaki küçük cebe yerleştirilmekte. gün içerisinde belirli aralıklarla da tansiyonunuz ölçülmekte. kısaca; otomatik tansiyon ölçer.
  • genel kullanım olarak gündüz yarım saat gece de 1 saat aralıklarla ölçüm alınan tansiyon aletinin ambulatuar olarak taşınabilen versiyonudur.

    günlük yapılan ölçümlerin yanı sıra ilaç alındığında işaretlenip ilaçların tansiyona etkileri takip edilebilir.

    yine özelbir bilgisayar yazılımı ile bilgisayara aktarılan veriler sayesinde raporlaması yapılıp tedaviyi yönlendirir.
  • kardiyologlar ve nefrologların sık kullandığı.
hesabın var mı? giriş yap