• kota denilen şey ile eskiden “karne” denilen şey arasında ne fark olduğunu çözemedim. yani soğanı patatesi karne ile mi alacağız şimdi? müthiş güçlü ekonomimizin bizi getirdiği noktada günlük tayın ve karne sistemine geçmiş bulunuyoruz
  • 1930'ların köhne politikaları vardı birkaç sene öncesine kadar. devlet, yediğimiz içtiğimiz hatta giydiğimiz şeyleri bile kendisi satmaya kalkıyordu. böyle bir ortamda yabancı yatırımcı gelir miydi hiç? bunlar devletin sırtında kamburdu üstelik. günümüzün modern dünyasında böyle köhne, çağdışı kurumların yeri yoktu. dolayısıyla iyi ki özelleşti sümer, tekel, şeker vb.

    düne kadar böyle güzellemelerle anlatıyordu olan biteni ülkemizin güzide gazetecileri.

    şimdi tanzim satış mağazalarını da öve öve bitiremiyorlar. halktan yana olmak böyle olurmuş onlara göre.

    e bunu yapanı köhne, eski kafalı hatta çakma komünist diye yaftalayan yine sizdiniz gazete köşelerinde. onu ne yapacağız?

    devletçilik ilkesinin uygulanır yanı mı kalmış yav keh keh keh diye gülüyordunuz ekranlarda.

    sizin çakma komünizm diye aklınız sıra aşağılamaya çalıştığınız şey bizzat yerli üreticinin elinden malı alıp neredeyse kâr etmeden halkka buluşturmaktı. özelleştirildi diye bayram ettiğiniz kurumların görevi buydu. biz memur çocukları ulus'taki sümer binasından giyiyorduk bayramlıklarımızı paramız çoğu zaman yetmediği için.

    döndük dolaştık aynı yere geldik galiba.
  • (bkz: tansaş)

    başganlık sistemi havayolları iyi uçuşlar diler.
  • izmirde yaşayanlar bilir, önceden çok önceden tansaş isimli süpermarket zincirleri vardı, piyasadan daha uygun fiyata ürünler satan.

    bu tansaş'ın kurucusunun izmir büyükşehir belediyesi olduğunu ve ona halk arasında tanzim dediklerini bilir misiniz?

    bilin yani.
  • (bkz: muhafazakar sol parti)

    ucuz meyve sebzeler, venezuela ile dost olmalar... allah sonumuzu hayretsin *
  • 2023'e kadar köy enstitüleride açılır bu gidişle.
  • "nakliye gibi masraflarımızı ekleyeceğiz ama sıfır kâr ile satacağız, ucuzluk oradan gelelecek" diyorlar ama sonuçta bu işlerle uğraşması için memurlar görevlendirilecek, mesai harcayacaklar... hadi diyelim detaylı hesapladılar ve bu iş için harcanan tüm masrafı fiyata eklediler yine de bu siyasi bir hamle olduğu için sistem bi dengesizlik sonucu zarar ederse hemen (vergilerimizle gelen) ek ödenek ile dengelerler.

    hükümetin yönetim anlayışı ile tutarlı bir proje... orta sınıftan al, fakiri doyur, zengine dokunma :)
  • ceyhan mumcu anlatıyor:

    "chp'li belediye başkan yardımcılığım döneminde, 1970'lerde, bülent ecevit'in talimatıyla ankara'da tanzim satış mağazaları açtık.

    sonra 'devlet bakkallık mı yapar, bu yol moskova'nın yoludur' diyen sağcı siyasetlerin etkisiyle bu mağazalar kapatıldı.

    bugün nereden nereye geldik"

    https://twitter.com/…mcu/status/1094271943782617088
  • almanlar bu defa çatlamazsa iyidir.*
  • 16 yılın sonunda dönüp dolaşıp ateş püskürdükleri 90lara geldi gerizekalı islamcılar ve ekşisözlük memurları. bu uygulamayı savunan adamlar ev fiyatlarına devlet düzenlemesi başlığında olur mu öyle şey diye geziyor amk. adam öylesine memur ki satabildiği tek şey evi çünkü. ama ona devlet müdahale etmesin istiyor.

    gerizekalılar böyle yapılmasa sebze-meyve karaborsaya düşecek diyor. ulan amına kodumun sünger beyinlisi asıl böyle karaborsaya düşer. reisiniz size eskileri anlatınca burada ahkam kesiyorsunuz ya, o anlattıkları devlet her sikime karıştığı için öyleydi işte. hani lan çok biliyodunuz 90ları 80leri.

    bu işte bu kadar fırsatçılık varsa ekonominin yarrağı yemeye başladığı 2012'ye kadar neden yoktu? o zamana kadar kimse şikayetçi değildi pazar fiyatlarından? o zamanlar düzenlemeler mi vardı 6 yıl içersisinde piyasa başıboş kaldı? sakın bunlar üreticinin ve tüccarın masrafları hayvan gibi arttığı için olmasın sayın amına kodumun beyinsizi? devlet asıl sorumluluk alanı olan enerji fiyatlarında neden tanzim satış yapmıyor? bunların hiçbirinin cevabı yok, çünkü adam memur. düşünme yetisi yok.

    sizin ben idrakınızı sikiyim.
hesabın var mı? giriş yap