• an itibariyle teslim almamla beraber kullanmaya başladığım uber kulaklık. basslar, tizler, ses kalitesi harika. her kulaklıkta 2'şer mikrofon var, görüşme konusunda airpods'tan farkı yok. şarjı 6 saat gidiyor, kutusunun şarjıyla beraber 1 gün aralıksız kullanabilirsiniz.

    çok memnun kaldım, herkese öneririm.

    4 ay sonra edit: sorun olarak söyleyebileceğim en önemli şey yoğun kullanımda kulak ağrısı yaptığıdır. bir tek bende mi oluyor diye merak etmekteyim. bu sorunu yaşayan varsa beni bilgilendirirse sevinirim.

    mesaj geldi, benim gibi ağrı sorunu yaşayanlar var.

    edit2: ağrı geçti
  • 1 hafta önce aldığım wireless twd kulaklık. pc ye baglayınca arada kopukluklar olabılıyor. sanırım adaptörden gelen elektriksel parazitlenmeden oluyor bunlar. onun haricinde telefonda sorunsuz calısıyor. ıpx8 certificate var ancak waterproof tam kapsamlı mı bilmiyorum. onun haricinde fps olarak alınabilecek bir twd kulaklık. kullandıkça editlerim.
  • windows 10 bilgisayarla kullanacaksaniz alinmasi onerilmeyen kulaklik. hb deki yorumlarda da bu mevcut aldiktan sonra farkettim ben de. telefona baglandi, bilgisayara baglanmadi hic bir sekilde. driverlar bios updateler vs hepsi guncel. eski intel bluetooth driverlari falan kurup, cozdugunu soyleyen var (bende cozmedi) ancak o bile arada koptugundan bahsetmis forumlardan okudugum kadariyla.
  • bende aldım bundan. 5 dk kadar deneme fırsatı buldum ve şimdilik güzel görünüyor. henüz konuşma için kullanmadım. iyice deneyimledikten sonra editlerim.

    edit: şu anki deneyimime göre söylemem gerekir ki realme telefonlarda var olan real hd sound ile müthiş uyum içinde çalışıyor. tizler,basslar tam benim istediğim gibi.

    edit: kısa süreçte bir çok telefon görüşmesi yaptım. kimse sesini duymuyorum veya boğuk geliyor gibi bir şey söylemedi gayet net görüşmeler yapabildim. tekli veya çiftli kullanımı çok iyi çalışıyor. misal kulaklıklardan birini kullandınız ve şarjı bitti diğerini takıp konuşmaya devam edebiliyorsunuz. her 2 kulaklığın mikrofonu da güzel çalışıyor.

    müzik kalitesi ideal seviyede. standart bir kullanıcı olmamdan sebep şarkıyı net duyabiliyor olmak bile benim için yeterli. kalite konusu kişiden kişiye değişebiliyor kulaklık mevzusunda ama benim için gayet yeterli hatta baya iyi.

    satın aldığım yerdeki yorumlarda kutusu sanki kırılacak gibi falan yazılmış ama hiç öyle durmuyor. gayet şık ve usb-c girişi bulunuyor. pro versiyonu ile standart versiyonu arasındaki fark ise standart versiyonunda micro usb bulunuyor pro versiyonunda ise usb-c bulunuyor. bu detayı gözden kaçırmayın lütfen. kutunun üstünde pro veya standart diye yazmıyor çünkü. standart versiyonunda mikrofon kalitesinin kötülüğünden bahsedilirken pro versiyonunda herhangi bir sorun yaşamadım.

    250 liraya beklentilerinizi karşılayabilecek bir kulaklık diyebilirim. ayrıca bir süre sonra kulak ağrısı falan yaptığından bahsedenler olmuş. o konu da şöyle; eğer ki kulaklığı doğru açı ile takmazsanız ağrı yapıyor. doğru açıdan kastım kulaklığın aşağıda doğru uzayan kısmının biraz aşağı açıyla kulakta durması gerekiyor ki kulağa tam olarak oturabilsin. yoksa bir kısmı dışarıda kalıp kulağa baskı yapabiliyor. doğru takınca herhangi bir sorun yaşamadım.
  • hepsiburada indirimiyle 225 liraya beyaz versiyonunu aldığım kulaklık. ilk deneyim açısından iyi, uber bir kulaklik beklentiniz yoksa tabi
  • 200-250 tl bandında bir tane bluetooth kulaklık almak istedim. normalde kulak üstü kullanıyorum ama her zaman kullanışlı ve pratik değil. airpods ya da bose, jabra gibi markalara da 2000 tl vermek istemedim ilk etapta. araştırdım, inceleme videosu izledim, yorumları okudum ve bunda karar kıldım. 3 gün önce de elime ulaştı.

    artıları;
    - ıphone 11 ile kullanıyorum. bağlantısı çok kolay ve devamlılığı çok iyi. kutuyu açtığım an bağlanıyor.
    - kulakta duruşu rahat. düşme gibi bir şansı yok. kulağa giren plastik 4 ayrı boyutta geldi. kulağa uygun olan takılabiliyor.
    - ses kalitesi fena değil. beklediğimin üstünde fiyatına göre.
    - şarj oldukça iyi.
    - mikrofon iyi. konuşmada herhangi bir sıkıntı olmadı hiç.
    - kabı şık, cebe sığacak büyüklükte. üstündeki şarj göstergesi de kullanışlı.

    eksileri;
    - son sesi az. bildiğin az. son sese getirdiğimde bile normal kablolu kulaklığın yarısı falan ses veriyor herhalde. yüksek ses kriteri olanlar için ciddi bir hayal kırıklığı olabilir.
    - baslar biraz fazla gibi. hafif bir boğukluk veriyor müziğe.
    - bazen videolarda ( özellikle instagram) ses biraz arkadan geliyor.
    - müzik dinlerken kulaktan çıkardığımda müziği durdurmuyor. çalmaya devam ediyor.
    - dokunmatik biraz kötü. ben kullanmıyorum neredeyse hiç.

    sonuç;
    200 lira için alınabilir bir kulaklık (ses seviyesi kriteri belirleyici burada). üstte saydığım eksileri olmayan kulaklıklarla zaten bundan 10 tane alınıyor. ne kadar ekmek, o kadar köfte.
  • fiyatına oranla her şeyi üst düzey performansta yapan işini iyi yapan bir kulaklık. her şeyi mükemmel olan bir kulaklık arıyorsanız fiyatının sonuna bir 0 daha eklemeniz gerekiyor.
  • yeni aldığım tam bağımsız bluetooth kulaklık.

    4-5 saat detaylıca test ettim ve deneyimlerimi paylaşmak istedim;

    kutu içeriği ve paketlenmesi gayet güzeldi. içerisine şarj kablosu, yedek kulakçıklar, kullanım kılavuzu, ne gerekliyse eklemişler.

    kulaklıkların içinde bulunduğu kutunun malzemesi ne çok iyi ne çok kötü. kapağı biraz ince, herhangi bir aksilik durumunda kırılacak gibi duruyor.

    kulaklıkların malzeme kalitesi ortalamanın üzerinde. ağırlıkları ve ele verdiği hissiyat güzel. premium bir kulaklık hissi veriyor.

    aldığımda telefonla eşleştirmek için hiç uğraşmadım, bunu söylüyorum çünkü bazı kulaklıklar eşleşmek için akla karayı seçtiriyor insana. yok teki bağlanıyor öbürü olmuyor, ikisi birbiriyle eşleşmiyor vs bir sürü tantana. bunda öyle bir şey yaşamadım. paketten çıkardım ve kapağı açtığım gibi telefona bağlandı. yukarıda tam bağımsız dedim çünkü iki kulaklık birbirinden tamamen bağımsız. kutudan hangisini çıkartırsanız o bağlanıyor telefona, kutuda kalan çalışmıyor. yani görüşmeler için kullanacaksanız teki yeterli, öbürü kutuda şarj olmaya devam edebilir. kulağınızdakinin şarjı bittiğinde kutudakini çıkartıp hiç beklemeden kullanmaya devam edebilirsiniz.

    mikrofon kalitesini beğendim, gerek ses kaydı yaparken gerek telefonla görüşürken gayet net bir şekilde sesi alıyor. yani mikrofon kalitesi iyi olsun bi zahmet çünkü kulaklıklarda toplamda 4 tane mikrofon bulunuyor.

    ses kalitesi olarak da güzel diyebilirim. biraz bass ağırlıklı bir kulaklık olmuş. ben bass sesleri sevdiğim için bana güzel geldi ama ben çok fazla bass sevmiyorum diyenler için de bir çözüm üretebilirim; kulaklık silikonlarını bir boy küçültürseniz basslar bir miktar azalıyor ve daha dengeli bir ses alabiliyorsunuz. bu taktik tüm kulaklıklar için geçerli bu arada. şimdiye kadar bluetooth teknolojisine pek güvenmediğim için hep kablolu kulaklıklar kullandım ve kullandığım bu kulaklıklar da gayet iyi ve kaliteli kulaklıklardı. ses kalitesi olarak onların gerisinde kalır diye çok tedirgin olmuştum ama neredeyse hepsinden daha iyi bir ses sundu diyebilirim. ses yüksekliği olarak da yeterli. ben %70'in üstüne hiç çıkmadım kullanırken, çok fazla geliyor çünkü sesi.

    bluetooth kulaklıklara güvenmeme sebeplerimden biri ses kalitesiydi diğeri de ses gecikmesi. ses kalitesini beğendim ama ses gecikmesi maalesef ki hala kablolu kulaklıklar kadar iyi değil. bu mevcut tüm bluetooth kulaklıklar için geçerli bir durum. evet bir ses gecikmesi var ama bu gecikme müzik dinlerken, film izlerken ya da sosyal medyada gezinirken fark edebileceğiniz bir gecikme değil. bu gecikmeyi ancak oyun oynarken hissedebilirsiniz, o da muhtemelen 70-80ms'lik bir gecikme. yani taş çatlasa saniyenin 10'da 1'i kadarlık bir gecikme oluyor. ben bir kaç saat oyun oynadım ve kesinlikle ses kasmaya engel olmadı ya da can sıkmadı.

    şarj konusunda bi şeyler demek için çok erken daha alalı 5 saat oluyor ancak aldığımdan beri kullanıyorum şarjında bir eksilme olmadı. tek şarj ile 30 saat kullanılabiliyormuş, bana bir haftadan fazla yeter bu pil ömrü.

    dokunmatik kontrolleri pek sevmedim ama bazen iş görür gibi duruyor. tek dokunuşla sesi kısıp açabiliyor, gelen çağrıyı yanıtlayıp sonlandırabiliyor. çift dokunuşla medyayı durdurup başlayabiliyor. üç dokunuş ise bir sonraki medyaya geçiyor. aslında anlatınca iyi gibi görünüyor ama biraz fazla dokunmak gerekiyor ve misal bi müzik seçeyim derken kulaklığı iyice kulağınıza sokmuş oluyorsunuz. bir aksilik çıkmadığı sürece ben yine işimi telefondan hallederim gibi.

    yani genel olarak fiyatını fazlasıyla hak eden bir ürün. almayı düşünenler gönül rahatlığıyla alıp kullanabilir.

    edit: fikrimi değiştirdim, tiz sesleri de gayet iyi veriyormuş, ses dengesine hayran kaldım. ama kulaklarımı acıtıyor bazen, umarım alışırım.

    edit 2: ses kalitesini aşırı beğendim. bugün kutudan çıkmasının üzerinden 4 gün geçti, deli gibi kullanıyorum ve hala şarja takmadım. kulağımı hala biraz acıtıyor. daha da edit yapmam. tamam belki kulağımı acıtmamaya başlarsa bir edit daha yapabilirim.

    edit 3: evet artık acıtmıyor. gün boyu takılı durduğu için kulaklarım genişledi heralde.*
  • baseus w07'den kalite olarak iyi midir, merak ettiğim.
  • telefon görüşmesi konusunda berbat olan kulaklık. incelemelere aldanıp sakın iyi olduğunu düşünmeyin. kesinlikle iş görmüyor. tavsiye etmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap