• vatandaşın gerçek beyanı ile ev almaması ya da satmaması karşılığında devlet babanın da öyle g.te böyle tarak şeklinde uyguladığı sistem.

    vatandaş ne kadar çakalsa devlet daha da çakal olabiliyor işte bazı durumlarda.

    sen 3 milyon liraya alacağın evin beyanını 600 bin lira gösterince ya da 500 binlik evi 120 bin, o da alandan yüzde 2 satandan yüzde 2 alarak çözmüştür aradaki vergi kaçırma hesabını.

    haa doğru mudur, tabii ki yanlıştır ama sistemin yürüyüş şekli budur kısaca merak edenlere...

    edit: ilk entry gitmiş saptama kalmış başa...
  • bugün itibariyle rahmetli dedemden üstüme kalan 40yıllık kagir ev için benden 10000 tl talep ettiler.lan göt kadar ilçede ev sırf ana caddesinin(her anadolu kenti gibi tek cadde etrafına kurulmuş bi şehir) dibinde diye belediye afaki bir rakam çıkarmış ev bedeli olarak, tapu da 40/1000 olarak dayadı 10000 i. madem ev bu kadar para ediyor belediyeye satayım dedim kabul etmediler. alın size anadolu da yaşamanın bir trajikomik hikayesi daha.
  • dededen nineden kalan gayrimenkul için -intikal denilen işlem- 10.000? gibi rakamların yanlış olma ihtimali yüksektir. 2018 yılı için, ödeyeceğin en yüksek rakam 500?yi geçmez. o ödediğiniz döner sermaye adı altında tahsil edilir.
  • tapu neden böylesine fahiş rakamlar istiyor vatandaştan anlayabilmiş değilim. bana bir faydası, katkısı ve yardımı olmayan bir kurumun, üstüne üstlük böylesi uçuk harçlar talep etmesi kabul edilebilir değil.
  • neyin masrafı yüksek değilki 4300 tl maaşımdan devlet 32 tl damga vergisi alıyor , damga vergisi ne lan . soygun var soygunnnn
  • "bana bir faydası, katkısı ve yardımı olmayan bir kurumun"

    aslında sözü edilen kurum ev alma sürecinde ve aldıktan sonra da sahip olduğunuz süreçte gerekirse de satarken oldukça yardımcı oluyor.

    harçlar için de zaten söylenmiş yallah hazine ve maliye bakanlığına.

    beyin bedava.
  • ilk onbeş yılda ev alamaz hale geldik, son 5 senedir araba alamaz hale gelmemiz için uğraştılar, 5 yıl daha kalırlarsa yiyecek alamayacak hale getirip bırakacaklar. resmen , zorla fakirleştirildik.
  • bu ülkenin insanı kendi ülkesine yabancı ve gerçeklerden kopmuş vaziyette. devlet vatandaşı için en kolayı, en ucuzu seçip çıkarma zorundadır. bu masrafın yüzde sekseni bir yere hortumla bağlandı yani devlete de gitmiyor. gitse eyvallah.
    eski hükümetler çok başarılıydı çok, neredeyse vergisiz yönettiler ülkeyi ve hiç bir kurumu satmadan.
  • tapu dairelerinin ve personelinin bütün masrafını dahi karşılayacak paradır.

    tapu daireleri bu komisyonlarla bildiğin emlakçılık yapmaktadır.
  • verginin vergisinin vergisinin vergisinin alındığı ülkede şaşırılmayan durum. bu daha başlangıç.
hesabın var mı? giriş yap