• bir müdürlüğümüz
  • kadastro ile alakali -mulkiyet dokusuna iliskin- harita, cap, aplikasyon krokisi, ifraz, tevhid, cins degisikligi ve de tapu ile iliskili malik haklarinin kayit/ kutuk ve sicillerinin tutuldugu/guncellendigi, vatandasin istegine istinaden ya da kadastro yenilemesi ve yahut reysen yapilan uygulamalarla degisiklik islemi gormus gayrimenkullere dair hukuki/ teknik islemlerin gerceklestirildigi, tapu sicil mudurlugu ile kadastro mudurluklerinin genel merkezidir; ankara'dadir.
  • artik kucuk yerlesim birimlerinde bulunan mudurluk olup zamanla buralardan da kaldirilmakta; tapu sicil mudurlugu ve kadastro mudurlugu olmak uzere ikiye ayrilmaktadir.
  • bayındırlık ve iskan bakanlığına bağlı bir genel müdürlüktür.
  • kisa zaman icinde ozel sektore devredilmesi gerekliligi hasil olmus kurumdur.
    zira, bir yanda tapu mudurlugu gibi en basit islemleri bile cok gec zamanda yerine getiren ve getirirken de birtakim manevralar istteyen bir kurum; diger yanda da asli gorevi kadastro yapmak oldugu halde imar uygulamalari, vatandaslarin cap ve aplikasyon islemleri ve mahkemelere bilirkisi saglamakla zaman olduren verimliligi gittikce azalan bir devlet dairesi.

    ne yazik ki, ulkemizde ozellesmesi en sona kalmasi gereken egitim ve saglik gibi bircok sektor ozel sektore devredilirken bu kurumlarimiz israrla hantal yapisi icinde devlete hizmet vermeye calismaktadir.

    peki bu is nasil olacak patron diyenler icin; hadisenin teknigi oldukca detayli olmasina ragmen birkac anabaslikla arzedeyim:
    ustadim, tapu dairelerine, tipki noterlerde oldugu gibi, ozel bir statu kazandirirsin; kadastro mudurluklerini sadece kontrol mekanizmasindan mutevellit birimler haline getirirsin, gorev ve sorumluluklarini lisansli olcme burolarina devredersin. (kadastro mudurlulukleri icin ek bilgi vereyim, kadastro yapma isinden ve de vatandasin talebine bagli islerden bahsetmekteyimdir; misal, cap, aplikasyon, cins degisikligi, sinir duzeltmesi, tevhid vb... islemler. zaten bir kismi (imar uygulamalari) serbest olarak calisan harita ve kadastro muhendislerinin uhdesindedir)

    boylelikle devlet baba, butun kamu hizmetlerini kendisinin yapmasi gerektigi gibi bir saplantidan kurtulur; ayni gorevi devlet guvencesi altinda yapan memurlarin gereksiz istihdaminin onune gecilir; daha yuksek paralalarla ozel sektorde calismis olurlar ya da kendi isyerlerini kurmus olurlar; devletin harc kaybina ugramasi ise alinan vergilerle telafi edilir. ozel sektore de yeni bir is sahasi acilmis olur.

    ayrica, vatandas hakki olan tapu degisiklikleri icin hem zamanindan hem de dosya isleme girsin deyu ek cabalardan muaf tutulmus olur; verirsin parani hizmetini en iyisinden alirsin. (rusvet ya da avanta demiyorum bakiniz; dosyanin rengi belki resmiyete uymuyordur; pulu / mulu eksiktir falan, dogru mu tapucu abim benim? sen var ya sen!) arsasinin, tarlasinin, baginin, bahcesinin sinirlarini caktirmak icin gunler onceden sira almaz; bu islemler icin alinan harci yatirmak icin tek bir bankaya ziraat bankasina, giderek saatlerce kuyruk beklemez. isinden gucunden ve zamanşndan fedakarlik ederek memurun pesinde helak olmaz. ornekleri cogaltmak da mumkun, tabii ki, atarsan bir beslik:)
  • mahalle aralarında yaşayan geçkin hanımlara ve bekar gençkızlara aynı mahallenin pek bilmiş teori böcüsü teyzeleri tarafından idealize edilen, tavsiye edilen, uhdesinde bolca tipik koca adayı bulunduran devlet kurumudur. beyaz gömleklerinin yaka ve kol ağızları kolalı, siyah mat pazenden kollukları, üç düğmeli takım elbiseleri ve her daim boyalı papuçlarıyla akşam alacasında başları önlerinde geçerler arnavut kaldırımlarından, sessizce. bazıları pek genç ve gözlüklüyse de, emeklisi daha makbuldür.
  • 5 mayis 2007 besiktas fenerbahce macinda, fenerbahçe takımı tarafından 160. yılı kutlanan kurum.
  • 1989 yılında, suriye savaş uçakları tarafından hatay semalarında düşürülen britten-norman tipi fotogrametri uçağı beş mensubuna mezar olmuş bir kurumdur.

    (bkz: #11858684)
  • kendisi hiçbir programı yazamayıp havelsana dünyanın parasını döken devlet kurumu.bahsedilen para öyle böyle değil hani
hesabın var mı? giriş yap