• tarım bakanlığında bir proje, tarımsal yayımı geliştirme projesi. 4/b'li ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerin son yıllardaki istihdam edildikleri bir proje.
  • gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı tarafından yürütülen, 2003 yılından bu yana 10 bine yakın ziraat mühendisi ve 5 bin veteriner hekimin ilçe ve köy bazlı olarak yurdun değişik yerlerinde görevlendirilmesi ile gerçekleştirilen proje.
    gerekli donanıma sahip teknik insan ile çiftçiyi buluşturmayı amaçlamaktadır. görev yapan mühendis ve veteriner hekimlerin yaşadığı imkansızlıklar nedeni ile alınan performans miktarı tartışılır olsa bile başlangıç için oldukça iyi bir adım olduğu söylenebilir.
  • mühendisin ve veteriner hekimin atandığı köyde ikametini zorunlu kılan, aylık faaleyet raporu ile bu raporda belirttiği eğitimleri belgelendiren çiftçi imza föyünü ayrıca fotografı ve videoyu düzenli olarak takip etmek istediği proje. ab destekli bir halta yaramayan ve bizi ayın bir günü gidip köy kahvehanesinde resim çektirmeye zorlayan projemsi buna artık bakanlıkta ki çalışanlar yar-gel diyor.
  • öyle bir proje düşünün ki köye atanmış çalışanlarının başlarını sokacak bir binası bile yok. gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığın en alt birimi ilçe müdürlükleridir ama bu çalışanlar nedense ilçe müdürlüklerine değil köye atanmıştır.
  • maalesef meslektaşların birbirine ayrımcılık yaptığı proje.genel olarak zaten teknisyen tekniker muhendis veteriner ayrımları oluyordu(ilçeler hariç) ama ortaya şimdi2*3 sene öncesine kadar meslek garantisi olmayan targel personeli çıkınca nedense çoğu merkez kurumdaki tüm personeller vurun abalıya deyip tüm güçlerini bazı sesini çıkaramayan arkadaşlarımız için kullanmaya onlara ezmeye çalışmaya kullandılar.nedeni ise şu anki durumla aynı mı bilmiyorum ama yıllar yılı emek sarfedip ya da sarfetmeyip belli bir derece ile belli miktarda maaşa ulaşan meslektaşlarıyla yaklaşık aynı maaşı almaları oldu. onlara göre sen yeni memursun nasıl ben bu kadar çaba harcarım ve sen bir anda gelip benim aldığım parayı alabilirsindi. bunu surdan anlayabiliriz ki yeni merkez memuru olan 1500 tllik maasi olan arkadaslara aynı ayrımcılığı yapmazlar. onlarda belki kendilerine göre haklıdırlar. ama bu insanların sectigi birşey degildir. targellerin esas derdi köylerde olmak değil yaşanılan ayrımcılıktır. her insan değerli olmak ister sonuçta
  • an itibarı ile 10 bin personelinin antalya'da eğitime alındığı proje. yahu adamlar antalya'nın en dandik otelleriyle anlaşmışlar illa o otellerde kalacaksınız diyorlar. hayır yani tamam kalalım da, 107 tl para ödüyorsun günlük ama yerli içki yok. farkını vereyim bana başka kol bandı takın deyince de, "siz bakanlık personelisiniz, veremeyiz" diyorlar. mantığa bak. parasıyla bardan içrbilirsin ama içkili tarifeden fatura kesemeyiz diyor.

    eğitim diye geldik ilk günden millet telefonun şarjlarını yarıladı. yemin ederim yazık lan vergi veren milyonlarca insana. aptal saptal işlerle birileri zengin olacak diye milletin sırtına yüklenen külfetlerden sadece birisi. 10 bin kişi, ortalama 1000 tl yolluk vs. alacak; bilanço 10 milyon lira. elde ne var, birkaç foursquare check-in'i, birkaç da "qanqslarla kemer keyfi" minvalli facebook albümü.
  • çalışanı olarak dahil olduğum boş beleş proje. hiç bir şeye yaramadığı gibi çalışan mühendis ve veteriner hekimleri körelmesine sebep olmaktadır. okuldan mezun olduğumda daha çok şey biliyordum. şimdi ne bilgi kaldı ne heves kaldı. birde projenin öyle güzel bir reklamı yapılıyor ki medyada okuyan vay ve ülkede tarım ilimle bilimle yapılıyor zanneder.
  • 2007 yılından beri sürdürülmeye çalışılan hakkaniyet ötesi proje. köleleştirmenin, ikinci sınıf muamele görmenin tarım bakanlığındaki karşılığı.
  • proje uzaktan kulağa çok naif geliyor, köylerde çiftçinin yanı başında 10.000 teknik personel ! (zir. müh, vet. hek... vb.) ülke tarımı için köylü-devlet elele...
    gel gör ki sahadan uzak daireye tıkılmış, yetersiz personel yüzünden dairede evrak memuru olmuş, teknik bilgi-becerisi körelmiş, oy için dağıtılan destekleme,hibe, faizsiz krediler için vatandaşın önüne peşkeş çekilmiş, ikinci sınıf görülen(özlük hakları gasp edilmiş) personelleriyle yürütülmeye çalışılan projemsi...

    (bkz: söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil)
  • 27 ocak 2016 tarihinde alınıp, 2 şubat 2016 tarihinde resmiyete bindirilen kararlara binaen, bugün itibariyle yürürlükten kalkmış bulunan projemsi..

    başlıktaki diğer entry'ler okunduğunda nasıl bir yanlıştan dönüldüğü de çok iyi anlaşılıyor aslında..
hesabın var mı? giriş yap