• futbolda,sabit santrafor oyuncuları..bence iyi bir ts için fizik ve hava topu hakimiyeti şarttır..golcülükte eklenirse durdurulmaları zor olur.. günümüz futbolunda en iyi örnekleri;gabriel batistuta,christian vieri,jan koller,david trezeguet ... (bkz: daha gider bu)
  • eskiden olmayan kavram.gerd müller,tanju çolak gibi oyuncular için söylenmesi zor olan,daha çok zamanının beleşçisi olarak nitelenebilecek zaman aşımına uğramış şekillenmiş mevki.şuanda türkiye'de sadece hakan şükür'de dünya çapında bir verimlilik ile izleyebileceğimiz,top saklayan,tek santrafor oynayabilen,driblinge nazaran hava toplarını indirebilen,pas yüzdesi yüksek ve herdaim ortasaha oyuncularının pozisyona girebilemsini sağlayan oyuncuların içinde bulunduğu grup.geçenlerde bir yorumcu abimizin pivot santrafor şeklinde güzelcene açıkladığı hücum oyuncuları.ne varki hala halı sahada döktüren delikanlıların milli takım antrenörlerine nispeten hakan ile özleştirmekte güçlük çektikleri mevki.
  • çoğu kişi tarafından yanlış anlaşılan bir kavramdır bu.. hedefi vuran değil de hedef olan adam anlamında kullanılmaktadır.. hedef kale değil, bu oyuncunun kendisidir yani.. bu nedenle hakan sukur gayet de güzel bir örnektir.. izlemekten en zevk aldığım oyuncu tipidir..(başka kulvarda giden thierry henry gibi adamlar hariç tabii ki) son zamanlarda yeni temsilcisi çıkmamaktadır, arkadan gümbür gümbür gelen genç yetenekler maalesef bu tipte pek yoktur.. izlemekten zevk alanlar için beşiktaş'taki john carew gayet güzel olacaktır.. beşiktaş-galatasaray maçları targetların maçı olarak geçmeye adaydır..
  • (bkz: marcio nobre)

    çok kötü butonunu aşındırıp da neden karşı olduğunu belirten bir tane dahi mesaj atmayan arkadaşlar için: valla bu adam fener'de 2 sene bu şekilde oynadı ne kadar gıcık olsanız da öyle. herifi cm'de target striker oynatıp sonra gelip buraya örnek niyetine yazmadım yani.
  • (bkz: semih senturk)
  • türkçede pivot santrafor, hedef santrafor veya nokta santrafor olarak adlandırılan futbolcu modeli.

    en temeldeki özelliğinin çevresindeki oyunculara boş olan yaratarak ve onlara verdiği paslara onları gol pozisyonuna sokmasıdır.

    türk futbolundaki en temel örneği galatasarayla özdeşleşen hakan şükürdür, hakan şükürlü yani nokta santraforlu galatasaray ve türk milli takımı türk futbolundaki en önemli başarılara imza atmıştır.

    dolayısıyla türkiyede her daim takımların bir nokta santrafor ihtiyacı olduğundan söz edilir, çünkü eldeki en önemli başarılar bu tip bir santrafor ile kazanılmıştır.
  • aklını ve yeteneğini biraz daha kullanabilse kesinlikle batuhan karadeniz'in eşsiz olucağı mevkidir.
  • target man, striker, topu ayağında iyi tutabilen, arkadaşlarına boş pozisyon yaratabilen oyunculardır. uzun ve güçlü olmaları gerekir. kornerlerin, serbest vuruşları aranan adamıdır. havadan gelen topları bu görevi üstlenmiş oyuncuyla buluşturduğunuzda golü yapması işten bile değildir. bundan kelli doğal olarak iyi olması gereken özellikleri jumping, strength, first touch, anticipation, bravery, determination ve olmazsa olmaz heading'tir. golleri atmak için daha çok kafasını kullacanak olmasına rağmen finishing'i de iyi olsa hiç fena olmaz. bu tür forvetlerde teknik kapasitenin yüksek olması beklenmez. maç boyunca topu ayağında fazla bulunduran oyuncular değillerdir. top tutar, top indirir, kafayı köşeye çakar. varoluş gayeleri bunlardır. arkasında ve kanatlarda sağlam bir oyuncu varsa en az poacher kadar etkili olabilir. tek forvetli sistemlerde işi biraz daha zordur. uzun ve güçlü olmasına rağmen etkili pasları almadığı sürece takım adına fayda gösteremez. sahadan silinir. fakat yanında yüksek finishing'e sahip bir ikinci forvet varsa hem onu besleme adına hem de kendi gollerini yazmak adına çok daha iyi olacaktır. ülkemizde hakan şükür bu mevkinin en iyi örneğidir. dünya çapında ise jan koller, nicola zigic, peter crouch gibi isimler bu mevkilerin vazgeçilmez adamlarıdır.
  • (bkz: oscar cardozo)
hesabın var mı? giriş yap