• biziz.
    mutsuzuz olm. hep bi arayıştayız, hep bi yarışta.
    amaçsızız. bizi peşinden sürükleyecek bi ideoloji yada hedef yok.
    tatminsiziz. herşeyi denedik, herşeyi tükettik.
    yalnızız. etrafımız kalabalıkken de yalnızız. yalnız hissetmedigimiz tek yer kardeşlerimizle uyuduğumuz odada "susadım" diye uyandığımızda bi bardak suyu koşarak getiren o melekle yaşadığımız zamanlardı.
    kandırıldık. hepimize yalan söylediler. hepimize süperstar olacaksın dediler. şimdi ekşide yazıyoruz.

    ne edebiyat çağına yetiştik ne felsefe çağına. ne savaşı gördük ne büyük buhranı.

    fotoğrafı bile içinde olmak için, oradaydım demek için çekiyoruz. yazık oldu bize be... iyi çocuklardık aslında. ziyan olduk.

    zorunlu edit:
    debe olsun diye yazmadım ama iki yüz küsür defa favlanınca dikkati mi çekti ve diğer entryleri de okudum. fight clup eleştirisi getirenlere; bu sözlükte fight clup taki o sahneyi kimsenin bilmediğini, öylece yutturabileceğimi düşünmeniz enteresan. buna arak yada çakma değil gönderme denir. işin ekstra hazin yanı bildiğimiz en sistem muhalifi eleştirinin de yine bir pop kültür ürünü olan hollywood yapımı bir film olması.

    kandırıldık. hepimize umut vaadeden delikanlı dediler, şimdi ekşi de yazıyoruz.

    ne edebiyat çağına yetiştik ne felsefe çağına. büyük buhran... hani şu gazap üzümleri'ndeki dönem... yaşamadık.
    çarıklarımızı da yemedik.
    mutsuzuz.
    amaçsızız.
    tatminsiziz.
    yalnızız.
    ve dün gece bütün bunların etkisiyle, format falan da takmadan, dilime geldiği gibi yazdım.
    canım sıkıldı şimdi... şu farklı renkte bağcıkları olan converse’lerimi giyeyim de kulağımda kulaklık, aklımda derin düşünceler, hiç dikkat çekmeden, çekmek de istemeden istiklal’de biraz yürüyeyim.
  • doyumsuz müptezeller topluluğu.

    herkesin ego binbeşyüz, herkes delicesine mükemmel ve herkes en çok ilgiyi hak eden. mutsuzluk kaçınılmaz.

    gerçek dertlerden öylesine uzak, havadan sudan şeylerin ilüzyonuna manyaklar gibi kapılmış, sahte ve suni şeylerle geçici mutlulukların peşinde koşan bir nesil.

    bilmiyorum bu hangi nesil.
  • en güzel günlerini telefon,tablet, bilgisayar başında facebook,instagram ve twitter kovalayarak geçiren nesildir.
  • 95 liler gülmeyi unutmuş bir nesil mesela
  • şimdi ki nesildir.öylesine tükettik ki her şeyi.anlatacak bir şeylerimiz kalmadı buluşulan arkadaşlarla.check in ve instagram'a atılan fotoğraflar arda kaldı masalardan.
    üşeniyoruz bir şeyler yapmaya.çoğu zaman zorunluluktan arkadaşlık kuruyoruz zaman geçirmek istemeyeceğimiz insanlarla.sürekli para harcayıp kendimizi iyi hissetmeye çalışıyoruz.kıyafet al,ayakkabı al,telefon al,araba al,ev al.ne istersek yapabiliyoruz artık.tüm bilgiler elimizin altında,kendi fikirlerimizi üretmeden,sorgulamadan hazır bilgilere konuyoruz.küçük şeylerden mutlu olmayı da yitiriyoruz.çoğu zaman topluma ve kurallara göre yaşıyor, bastırılıyor ve boyun eğiyoruz. biz sadece yaşıyoruz.
    her şeyi hızlıca tükettik,hızlı yaşadık.umut bizim nesle göre değil anlaşılan.
  • (bkz: y nesli)

    tarihte, en zengin ile en fakir arasındaki gelir farkının en fazla açıldığı dönemde doğmuştur bu nesil ve internet gibi bir iletişim aracına sahip olduğu için de hayatında noksan olan ve asla sahip olma imkanı bulunmayan her şeyden haberdardır...

    balksan savaşı - 2. dünya savaşı arasındaki kuşak da şimdi bakınca ölüm grubu gibi görünüyor ama o dönemin insanlarının idrak seviyeleri ve hayatı algılayış biçimleri, içinde bulundukları felaketi çok normal göstermiş olabilir onlara...

    bugün bilgi, insanın mutsuzluğu haline gelmiş durumda ve cebindeki telefonla, ulaşamayacağın her hangi bir bilgi yok ne yazık ki...
  • "bizler tarihin ortanca çocuklarıyız..bir amacımız yada yerimiz yok..ne büyük savaş yaşadık nede büyük buhranı..bizim en büyük buhranımız...hayatlarımız... televizyonla büyürken milyoner film yıldızı yada rock star olacağımızı sandık...amaolmayacağız...bunu yavaş yavaş öğreniyoruz...ve çokça kızgınız..."

    (bkz: fight club)

    güzel çarpmışsın kardeş.
  • (bkz: 90 kuşağı)
  • bence 1989 doğumlulardır. kimi tanısam mutsuz, hüzünlü, kederli.
  • götünde atom bombası yerine, fıskiyeden gelen tazyikli su patlaması sonucu şehit düşen kişi beyanı.

    ha ne değişti, özgürlükler uğrana ölmek yerine tasma ile mutlu olmayı öğrendik. insanın pis doğası buna daha yaktın çünkü. birilerinin ezildiğini gördüğünde kendi ezilmeyişi daha değerli.

    ben olmak ile bencil olmayı daha karıştırır hale geldik. bir şeyleri düzeltmek artık eskisinden daha imkansız.

    ama yine de bokunu çıkarmayın lan karamsarlığın, ne savaş görmüşmüş ne buhran. o nesil bu nesil ise...*.
hesabın var mı? giriş yap