• bir insanın dinini ve ismini değiştirmesinin, savaş karşıtı olmasının nasıl vatan haini olmakla ilişkilendirildiğini anlamadığım önermedir, buradaki amacı hala göremedim birisi bilgilendirirse sevinirim.
  • muhammed ali konusunda, değişik bakış açısı var ama başkasının görüşü gibi demenin dışında; eline silah alıp halkını öldürüp, köşeye sıkışınca hemen kaçan adamla kıyas edildiği hesaba katılmıyor. bunun dışında muhammed ali hain midir? bazı çevreler böyle düşünür. bense evrensel ilkelerle; gerçekçi olduğu kadar, romantik dünya insanı olarak görürüm. ondan değil mi ki; türkiye'nin hain dediği kişiler, başlı başına kahramandır. halkımız hep buna şaşar 50 - 60 yıl sonra kendi çocukları bile o hain denilene sahip çıkar; anlar.
  • işini iyi yapmayan herkestir bu sorunun cevabı.
    işini kötüye kullanan, hakkıyla yapmayan herkes.
  • şehitler vererek savunduğumuz bu güzelim toprakları sermayeye peşkeş çekenlerdir.
    (bkz: kaz dağları siyanürlü altın madeni direnişi)
  • ya sen dangalaksın belli ki hadi senin görüşün neyse ne. merak ediyorum bu saçma tespite destek bulabilecek misin?
  • dünyanın adalet dağıtıcısı amariganın, yine her sike soktuğu gibi vietnamın da iç işlerine burnunu soktuğu ve muhammed ali’nin de kimsenin söylemeye ve yapmaya cesaret edemediği şeyi yapması vatan haini olduğuna dalaletmiş. vay be. git bokunla oyna genç.
  • muhammad ali kesinlikle değildir. doğduğu doyduğu yer dediğin amerikada o dönemde kkk siyahi avlıyordu, köelelik resmen kalksa da sürdürenler vardı, siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? adam köle olmadığı için, kendini daha rahat hissettiği bir dine geçtiği için ve dönemindeki bütün siyahilere umut olduğu için mi hain?

    itirazlar üzerine editledim

    1867de kalkmasına rağmen 1960lara dek köleliğin nasıl sürdüğüne dair bir yazı da bırakayım da, başka itiraz edenler olursa okusun.

    https://www.theroot.com/…ed-in-the-u-s-a-1823395825
  • judas ıscariot'tur.

    --- spoiler ---

    judas iscariot, isa'nın 12 havarisinden biri, 30 gümüş karşılığında isa'ya ihanet etti. isa'yı yanağından öperek kimliğini belli etti ve çarmıha gerilmesine sebep oldu. bu durumla ilgili birçok başka rivayet olsa da, judas tarihin en büyük hainlerinden biri olarak, tozlu sayfalarda yerini aldı.
    --- spoiler ---

    kaynak
hesabın var mı? giriş yap