• "yedi numara" dizisinde sinema sevdalısı bir figüranı canlandıran olgun şimşek'in (dizideki gerçek ismini hatırlamıyorum) kendi kendisine verdiği sahne adı.

    edit: "sabit"miş. "yrn" hatırlattı sağolsun.
  • böyle ağzını doldura doldura "ben taruk arkun!" derdi. asıl adı sabitti ama o aktörlerin en aktörü olduğundan bu adı seçmişti.

    "rolün küçüğü büyüğü yoktur, artistin büyüğü küçüğü vardur!" diyerek noktayı koyardı.

    he bir de normaaaaul!

    bir şaheser olarak (bkz: yedi numara)

    kaç kez izlediğimi unutmuştum ama bu kadar ezberleyebildiğimi tahmin etmemiştim. dağıttı gece gece...

    özleyenler için gelsin.
  • her karakteri birbirinden harika olan yedi numara dizisinin en renkli karakterlerinden biriydi.. sahne adı tarık arkın'dı kendisinin, gerçek adı sabit, hatta recep'in deyişiyle "sabüt abüü"..*

    hangi bölüm hatırlamıyorum, bi bölümde "kapıdan giren adam" rolü için yönetmenle görüşmek istemişti, yönetmenin elemanları onu küçümseyince de "bi kapıdan kaç şekilde girilebilir, haberiniz var mı?" demişti, aynı bölümün sonraki kısımlarında, yedi numara'nın kapısının önünde bir kapıdan kaç şekilde girilebileceğini göstermişti bize.. bence dizinin en efsane sahnelerinden biridir..

    sonunda seher'i de alıp köyüne geri dönmüştü sabit abimiz, ama dizide eksikliği hep hissedilmişti..
  • "no porplem", "bu, sanatçı duruşudur" ve "yönetmen şöyle bir kaldı" gibi vecizeleriyle hatırladığımız yedi numara karakteri. diziden gittiğinde gerçekten üzülmüştüm. o kadrodan belki de hak ettiği ilgiyi gören tek erkek aktör taruk arkun şu an.
  • olgun şimşek tarafından canlandırılan ve kariyerinin en iyi karakteridir. dizi içindeki bir hikayesi ile beni; o zamanlar daha taze bir lise talebesini duygulandırmayı başarabilmiştir.

    yeliz, sabit'in köyden yavuklusudur. aradan yıllar geçer. istanbul'da karşılaşırlar yeniden. sabit bir fabrikada bekçi, yeliz de sanırsam evlenmiş, gündelik vs işlere gitmektedir. sabit kendini "kapı müdürü" olarak tanıtır ve aktör edasını takınır. tabii yeliz de "ben böyle olacağını bilseydim" der ve klasik türk filmi kadınlarının burnunu tutarak gitme hareketini yaparak ağlayarak gider.

    sabit o sırada geriye doğru gider. geçmişi hatırlar. yeliz evlenmek için ısrar eder. sabit gider babasına durumu anlatır. babası da ona elindeki odun ile evlenemeyeceğini anlatır.

    ondan sonra sabit bir ağacın önüne oturur... o meşhur ne ağlarsın benim zülfü siyahım türküsünü yakar ki ne siz sorun ne de ben anlatayım...

    dizinin sonlarına doğru sabit kendi gibi şehre kaçarak gelen ve kendi deyimiyle menekşe şorayisimli kızcağız ile kaçar bir yerlere...

    olgun şimşek ismi sanırım aydede isimli bir dizi için yyedi numaradüşük bütçe ile ve tanıtımsız efsane olan bir diziyi bıraktı. sonrasında da farklı rollerde gördük kendisini. fakat hiçbir zaman olgun şimşek tarık arkın yakaladığı performansı şu güne kadar yakalayamadı...
  • (bkz: tarık arkun)
  • şekül bu
  • bekçiliğini yaptığı fabrikanın önünde oyun oynayan çocuklara ülker çikolatalı gofret dağıtan, yedi numara dizisinin karakterlerinden biri.
hesabın var mı? giriş yap