• fransa'da dogup buyuyen ilk nba oyuncusu. san jose state'ten mezun olmu$, sacramento kings tarafindan 1997'de 11. siradan draft edilmi$tir. bariz bir sekilde hatali draft ornegi olarak nitelendirilebilecek tariq, sakatliklar guzunden dogru duzgun bir starter bile olamami$, sacramento'dan sonra orlando magic, denver nuggets formalarini giymi$tir. eski adi oliver saint-jean dir. su anda dallas mavericks formasini giymektedir. 1.98 boyunda guard bazen de forward oynayan bir oyuncudur bu arkada$.
  • bir avrupa şampiyonasına 'yenecem herkesi tek başıma' diye gelip yalan olmuşluğu da vardır milli forma ile..
  • yetenek yoksunu bir garip.
  • 2003 avrupa şampiyonasında gördük ki çorapları kıçına kadar çekmesini yanı sıra içine beyaz tişört de giyiyormuş..
    (bkz: basketbol krosu)
  • eski adi oliver st.jean olan bu fransiz insan,musluman olmus ve kendisinden cok sey beklenen nba'de gozyaslari olmustur.
  • fransadan nadir olarak cikan yetenekli basketci.
  • yalan olup giden genç yeteneklerden biri daha...
  • yatarak kazandığı milyon dolarları şimdileri bir giyim firmasına yaptığı yatırım ile değerlendiriyor. fransa'nın tıpkı kendisi gibi 'tarz' 610 isimli giyim markasının sahibi.
  • 2004'te tariq daha nba'den yeni kovulmuşken burada hangi yetenekten bahsedilmiş vallahi merak ettim. lige ilk geldiğinde atletizminin üzerine biraz basketbolculuk ekleyebilirsek bundan adam olur gibi bir beklenti vardı, sacramento kings bunun olmayacağını anladığı an trade edip kurtulmayı seçti. 0 yetenek, biraz atletizmle nba'de 5 sezon iyi dayandı. hatta 5 demek de biraz yalan olur, 3 sezon oynayıp mavericks'ten 6 yıllığına 40 milyon dolarlık teklifi aldıktan sonra bir daha basketbol oynamadı. o dönemlerde bizzat mark cuban abdul-wahad'ın basketbol dışı işlerle uğraşmayı çok sevdiğinden ve antrenmanları zoraki bir şekilde geçirdiğinden yakınıyordu. 2 sezonluk rezil bir mavs kariyerinden sonra parası neyse verilip defedildi.

    tariq o kadar parayı bir arada bulunca basketbolu gayrı-resmi olarak bıraktı. 2006'da italya'dan bir takımla deneme antrenmanlarına çıktı, beğenilmedi. bu kadar rezil bir profesyonelliğe ve vasat bir sporculuğa sahip birinin 30 yaşına gelmeden elinde 40 milyon dolarla keyfe başlaması hayatın bazılarına teğet geçip rahat bıraktığının göstergesi adeta. paraları batırdığından olsa gerek 2011'den sonra koçluk kariyerine başladı. uzunca bir süredir ünlü olduğu san jose'de bir lise takımına koçluk yapıyor. kendisinin kobe bryant savunmaya çalıştığı(!) bir kaç anın vasat kaliteli görüntüsünü vereyim.

    https://youtu.be/3caymydcs4m
    http://www.mercurynews.com/…s-to-san-jose-as-coach/

    kendisi hakkında lise koçu student of the game demiş, keşke o tanımlamayı yaparken mark cuban da oralarda bir yerde olsaydı.

    edit: lord of the mezuns "kontrat denver nuggets'tayken başladı." diyor, mark cuban bir şey oynamayan bu adamın kol gibi kontratını göz göre göre neden mavs'e getirdi o zaman? durum daha da ilginçleşti bence.
hesabın var mı? giriş yap