• anneyi emerek çocuğa mı öğretecek? yoksa anneden direk çocuğa mı emzirklettirecek?
  • aşırı abartı ve fake haber. sonuçta bu kadın çocuğunu almanya'da mı doğurdu? evet. avrupa'da zaten çocuk doğduğu anda neredeyse özel servise yakın bir ilgiyle her anne bu konuda uzmanlaşmış bir nevi "ebe"ler tarafından ilk çocuk bakımı konusunda eğitim görür. bu tarkan'ın karısına mahsus bir olay değil.
    yine müthiş bir gazeteceliğe imza atmışız.
  • ağlıyorum şuan rabbim çirkin şansı ver ????
  • oğlum bilip bilmeden dangalakça yazmayın. paranız ve imkanınız varsa hiçbir şeyi riske atmazsınız.
  • ekşi sözlükte ne kadar cahil olduğunu gösteren olaydır. bir ahmak da demiş "aman ha lösev'e bağışlamayı sakın" diye. yemin ederim "az bilinen efsane duyarlar" listesine girer.

    ben hollanda'da yaşıyorum ama almanya'da da durum aşağı yukarı aynı, biliyorum. önce bir ebe şirketiyle anlaşıyorsunuz. hamileliğin her aşamasında çifti kontrol ediyorlar ve bilgilendiriyorlar. bakın kadını değil, çifti.

    sonra bir bakım şirketiyle anlaşıyorsunuz. zorunlu sağlık sigortanız karşılıyor.

    çocuk doğdu. hastanede doğdduysa ve doğum normalse sizi 2-3 saat içinde eve yolluyorlar. yarım saat sonra da bakım şirketinden hemşire geliyor. bu hemşire anne ve bebekle ilgilenmekle kalmıyor, yemek pişirme, evi temizleme gibi yeni doğum yapan annenin ve onunla beraber dokuz doğuran babanın yapmaya vakit bulamayacağı işlere yardımcı oluyor. yetmiyor, annenin ve bebeğin sağlığını kontrol edip sıra dışı bir durumda ilgili kişilere rapor veriyor.

    işte bu noktada, eğer bu bakım uzmanı annenin emzirmesinde ya da bebeğin emmesinde sorun olduğunu görürse emzirme uzmanı (koçu) çağırıyor. emzirme konusunda bir çok sebep olabilir. çocuğun dil kaslarında, ağız yapısında sorun olabileceği gibi annenin göğüslerinde de sıradışı bir durum olabilir. ya da hormon seviyesinde... işte emzirme koçu, sorunun nerede olduğunu tespit edip, buna çözüm getirecek kişidir.

    yani emzirme koçu tutulması diye bir şey yok. sağlık mekanizmasının sizin emzirme konusunda yardıma ihtiyacınızın olduğuna karar vermesi var. ve bebeğin sağlığını ilgilendiren her şey de annenin zorunlu sağlık sigortası tarafından karşılanıyor. ama buna rağmen siz tutup da bu hizmeti "ekşi sözlük'te 3-5 tane ergen beni lösev'e yardım etmemekle suçlar" diye reddederseniz de "çocuğun hayatını tehlikeye artıyor" diye o çocuğu elinizden alırlar.
  • (bkz: para bok olunca her şeyin uzmanını bulmak)

    itirazım tarkan'a veya şuna buna değil, sağlık ve konforun en gelişmiş aşamalarını sunabilen insanlığın yine bir kısım insanlara karınca kadar bile değer vermemesine.
  • nereye para harcayacağını şaşırmış bu millet
  • bu da güzelmiş de benim duyduğum en saçma iş 'eski kıyafetlerini ayırma görevlisi'. kadın geliyor eve, evdeki eski kıyafetleri topluyor, eski dediğim de 'modası geçmiş ya da bir defa giyilmiş' kıyafetler, sonra onları bağışlıyor (eminim bağışlıyordur) ve bu iş için deli paralar alıyorlarmış.
    (bkz: zenginin parası züğürdün çenesi)
  • adamın parası var hayatını yaşıyor. eften püften şeylere verecek tomarla parası var. isterse evin bir köşesinde dursun öylece diye basketbol koçu da tutar.sen kendi derdine yan.
  • siz dalganızı geçin. doğduğu andan itibaren ememeyen bir kaç çocuk biliyorum. bazısı annenin bilinçsizliği ya da ne yapacağını bilememsi sebebiyle ilk günler ememiyor ve sonrasında hiç ememez hale geliyor. bir tanesi 15 günlükken zatürre olmuştu. diğeri de çok çok zayıf ki o da hiç anne sütü alamamış ve 1 aylıkken grip olmuş bir bebekti. anne sütü önemlidir. tarkan en iyisini yapmış.
hesabın var mı? giriş yap