• karpal tünel sendromu'nun ayak bileğinde tezahür etmesi. sinir veye sinir dallarının ayak bileğindeki tünel içinde sıkışmasına tarsal tünel sendromu (tts) denir. ayak bileği ve/veya ayakta ağrı, ayak tabanında aşırı ağrı şikayetler ile kendini gösterir. kuvvet kaybı belirgin değildir ve nadiren parmakların aşağı doğru itilmesinde hafif kuvvetsizlik olabilir. iç ayak bileği kemiği arkasında tarsal tünel üzerine uygulanan basınç ağrıya neden olabilir. şikayetler aktivite ile artar, istirahatle azalır ve sıklıkla geceleri şikayetler daha şiddetlenir, bazen bacağa doğru yayılabilir.
    (bkz: tarsal)
    (bkz: tarsal tünel)
  • dermanı fizyoterapistte olan tıbbi durum
  • klinik olarak n. tibialis'in malleolus medialis ile retinaculum musculorum flexorum arasında sıkışması ile ortaya çıkan ve ayağın plantar yüzünde şiddetli ağrılara neden olan durum.
  • tarsal tünel, arka ayağın ve ayak bileğinin medial tarafında bulunan fibroosseöz bir yapıdır. medial malleolden navikulaya kadar uzanır. tünelin çatısı fleksör retinalulum, laterali talusun mediali ve sustentaculum tali, medial sınırı fleksör retinakulum-abdüktör hallucis kası-kalkaneus mediali tarafından oluşur. posterior tibial sinir, arter, ven ve tendon, fleksör digitorum longus ve fleksör hallucis longus tendonlarını içerir. tarsal tünel sendromu kavramı ilk olarak 1962’de keck ve lam tarafından ortaya atılmıştır. klinik semptomları; ağrı, yanma hissi, ayak tabanında ve parmaklarda parestezidir. görüntüleme olarak mr yeterlidir.
  • tarsal tünel sendromu, siyatik sinirin ayak parmaklarına kadar uzanan dalı olan posterior tibial sinirin tarsal tünellerden geçerken yaşanabilecek sıkışmalar sonucu oluşuyor.

    ayakta uyuşma, güç kaybı, karıncalanma ve hissizlik gibi şikayetlerle ortaya çıkan sonurda, tibial sinir boyunca görülen ağrılar, özellikle ayak tabanında ve bilek kemiğinde artıyor. tarsal tünel sendromunun sebep olduğu diğer belirtiler ise; batma tarzında acı, ağrı ve yanma hissi. belirtiler kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor. ağrıların ve diğer belirtilerin zorlamalara ve fiziksel aktivitelere göre arttığı gözlenebiliyor. aşırı fiziksel aktivite durumunda geceleri karıncalanma ve ağrıda artış görülüyor.
  • bende bu aralar gol sevinci yaşarken iki salto artı yarım burgu yaptığımda ortaya çıkan rahatsızlık. herhangi bir ağrı hissetmiyorum. ayağımın dışıyla ceza sahası dışından çektiğim şutlar sonrasındaki parestezi hariç yani. doktora gittim, burun vurma, teknik ol dedi.
    götümün centrumunda da bi aktiflik var ama konuyla alakasız sanırım. doktor dedi ki götünü tıbbi tespit üretmek için kullanma. kontrolünü kaybedersem acil bir operasyonla almaları gerekebilirmiş.*
  • araba kullanırken sık karşılaştığım bir şikayetim var, dur kalk şeklinde oluşan trafik de nüksediyor, ayağım frende olduğunda uzun süre , sağ ayak bileğimde ağrı dayanılmaz bir raddeye geliyor.

    yani ayakta durduğumuz pozizyon da ayağımız ile bacağımız 90 derecelik açı ile dururken, araçta fren yaptığımızda 40-60 derecelerde bükülme uzun süre olduğunda başlıyor şiddetli ağrı.

    trafik olduğunda arabayı eşimin kullanmasını tercih etmek zorunda kalıyorum.
  • biraz kaba olacak ama adamın anasını siken nefessiz bırakan bir durum. tibial kırıkla birlikte başladı kırıktan çok can yaktı yakıyor geçmiyor
  • birkaç hafta sonra ameliyat olacağım sendrom.

    ağrısı çok fenaymış. acı eşiğim yüksektir normalde ama ilerlediği için dayanılmaz bir acı veriyor. sağ ayağımda olduğu için, trafikte kalmamaya özen gösteriyorum. ayağımı hareket ettiremeyeceğim kadar uyuşukluk yapıyor. rahatlatıcı tavsiyelere açığım. ameliyat hakkında da tecrübe etmiş arkadaşlardan bilgi alabilirim.
  • bel fıtığı ile karıştırılmaması gereken sendrom, bende tabanda yanma, sağ ayak taban yanlarında uyuşma şeklinde ortaya çıktı. biraz kilolu olduğum için dizlere kadar uyuşma ve karıncalanma yaptı. arabayla trafikte kalınca ve uzun süre ayakta durunca ağrılar arttı. zaman zaman anlık elektrik veriliyormuş gibi yaptığı da oldu. dinlenme sonrası ve sabah uyanınca ağrılar azaldı. bel fıtığında yukardan aşağı doğru bir çekme olurken bunda aşağıdan yukarı doğru bir durum var. ayak bileğini ve tendonu güçlendirme egzersizleri de ağrıyı azalttı.
hesabın var mı? giriş yap