• 1888'de amerikan misyonerlerinin osmanli imparatorlugu sinirlari içerisinde kurdugu kültür tahribatçisi yabanci liselerden biri..
    abd'ye ait ilk misyoner liseleri musul-kerkük ve hatay'da açilmi$ti..
  • dünyanın en zengin adamlarından mehmet emin karamehmet'i ve tarsus'ta kasaplık yapan aksoy amcayı mezun eden geniş spektrumlu okul.
  • mersin'e amerikan okulu modasını getirmiş olan okuldur. mezuniyet yüzükleri, mezuniyet montları vs. hep bu okul tarfından başlatılmış ve mersindeki tüm anadolu liseleri ve kolejlerde oldukça rağbet görmüştür. hala da devam eden çok şahane bir gelenektir.
  • bundan yıllar yıllar önce, mersindeyiz, teyze oğulları bizde kalıyor haftasonları. hafta içi okulları var, yatılı. okul da okul hani, tarsus amerikan koleji. t.a.c.
    bunlardan küçük olanı lise döneminde okulun ağabeyi olmuştu. etüd ağabeyi, öğrenci temsilcisi ya da öyle birşey. allah'ı var, öyle sempatik öyle karizmatik de bir insan ki, gönlümüzde taht kurmuş.
    arkadaş, teyze oğlu böyle taşşaklı bir okulda makam mevki sahibi oldu ya, sülaleyi bir barcelona galibiyeti coşkusu sardı. her birey kendi arkadaş ortamında anlatıyor, havası binbeşyüz. milli eğitim bakanının dahi böyle ağırlığı olamaz hanemizde.
    -teyze oğlum okulun ağabeyi lan. bütün öğretmen atamalarını o yapıyor dürrük.!
    neyse liseyi bitirdi de biz de 3 vakte kadar bu halisüne ortamdan kurtulduk, yeniden fakir hayatımıza döndük.
  • dersliklerin girişinde duvarda şu anlamlı yazı yer alır: görsel

    eğer öğrenmek istemezsen, sana kimse yardım edemez. şayet öğrenmeye niyetliysen, seni kimse durduramaz. unutma, ne kadar hata yaptığının ya da yavaş öğrendiğinin bir önemi yok, hiç çabalamayan birine göre yine çok önde olacaksın!
  • mezuniyet töreninde öğrencilerin elinde baret var.
    http://i.imgur.com/d1my4d8.png
  • yıllar evvel, hayatımda gördüğüm ve tanıştığım, aynı ortamda bulunduğum en güzel kızlardan birini barındırıyordu. kendisi bir elften hallice idi ve liv tyler'ın birebir kopyası idi. onun yüzünden sonradan, üniversite yıllarımda lotr serisini bile çileylen izledim. adını bile hatırlamıyorum. neyse.
  • 11 yaşında dünyadan habersiz bir velet olarak girdiğimde lise sonlardan bazıları bizimle ilgileniyordu... abi/abla dedik zamanla onlara...
    7 yıl geçti aradan, biz lise son olduk... onlar üniversite okudu, mezun oldu, iş buldu, iş kurdu, aile oluşturdu... birileri bizlere abi/abla dediler bu sırada...
    6 yıl daha geçti aradan, biz öss'ye girdik, üniversite okuduk, mezun olduk... onlar koca bir hayat kurdu... görüşemedik belki bunca sene ama unutmadık da...

    ve bunca yıldan sonra master için yurt dışında bir üniversiteye* kabul edildiğimi ancak hala burs aradığımı facebook'tan paylaşmamın ardından, bunca yıldır birbirimizi göremesek de 11 yaşında o kapıdan içeri ürkek adımlarla giren bizlere kucak açan sevgi dolu insanlardan biri** hiçbir yükümlülüğü yokken burs bulabilmem için kendi dönemlerinden mezun olan bir arkadaşını referans olarak bana iletir...

    kimisine göre lise son sınıfken küçüklerle ilgilenmek bir gelenektir sadece burada... yıllardır süregelen ve o sene kendisi tarafından yapılması gereken bir yükümlülüktür... o senenin ardından biter... kimisi için ise o kapıdan giren veletler öz kardeş gibidir... bu sevgiyi verebilenler de yıllar sonra bile, o küçük veletler büyüdükten sonra dahi, öz abidir, öz abladır... kimi zaman annedir, babadır...
  • karabiber agacinin altindaki amfide kitap okurken, ilik aksam gunesinin karabiber kokulu bir meltemle beraber yuzune vurmasi hissi. inanilmaz. stickler, lounge ve de kalan her sey... ozledim.
  • kütüphanesinde dungeons & dragons* 1st edition players hanbook, bilumum tsr romanı, lotr serisi ve hobbit bulunabilen, ingilizce edebiyat dersinde hobbit okutulabilen(hoca opsiyonu tabiki), zamanında bünyesinde frp&magic* club açtığımız ve hocalarla frp oynadığımız, 1999da mezun olduğum, özlediğim okulum.
hesabın var mı? giriş yap