• sonunda kurulmuştur. memleketime hayırlı olmasını dilerim.

    kanun taslağı
  • üniversitelerin artık ilçelere yayılacağının işaretlidir.

    (bkz: her ilçeye bir üniversite)
  • 8 ocak itibari ile sağlık bilimleri fakültesi için cumhurbaşkanlığı kararı çıkmıştır
    hayırlısı olsun
  • yök'ün sitesinde gezerken haberdar olduğum üniversite.
  • ağustos ayı itibarı ile mezun olduğum okul. uluslararası ticaret ve lojistik bölümünü bitirmiş bulunmaktayım.
    okulla ilgili genel bilgiler vermek isterim.
    2016'da mersin üniversitesi'nin tarsus kampüsü idi burası. biz mersin üniversitesi adıyla kayıt olduk. tabi merkezdeki çiftlikköy kampüsünde eğitim göreceğimizi sanmıştık ilk olarak. çünkü seçtiğimiz bölüm dört yıllıktı fakat tarsus kampüsünde uygulamalı bilimler yüksekokulundaydı bölümümüz.
    alan olarak tarsus'un üst otoban kısmında yer alıyor. tarsus merkeze otobüsle 20 dk. uzaklıkta. mersin'den bu okula günlük olarak gidiş geliş yaptık. giderken genel olarak tren+otobüs kullanılarak iki vasıta ile ulaşım sağlanabilmekte. tren 25-30 dk. arası ve otobüs de durağa gelişini bağlı olarak bindikten sonra 20 dk. deseniz ortalama 55-60 dk. sürer varış. tabii dönüşte otobüs beklemek işkenceye dönüşüyordu. bazen 45 dk. otobüs beklediğimizi biliriz. okul dağın başında olduğu için başka otobüs seferleri de olmuyordu. sadece belediye otobüslerinin üniversiteye has otobüsleri git-gel yapıyor ve akşam üstü ile sabah erken saatlerde acayip bir kalabalık oluyordu.

    okul biz ilk girdiğimizde iki binadan oluşuyordu. kötü bir basket ve futbol sahası mevcuttu. bir tane kantin vardı ve başka kantin olmadığı için fiyatları çok yüksekten satış yapıyordu. orası kapandı. daha sonra okulun ön tarafına farklı bir kantin yapıldı. ama fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı diyebiliriz. okul "tarsus üniversitesi" olduktan sonra gelişme yaşadı.

    yeni kamelyalar yapıldı, ziraat bank. atm'si geldi okula. şu aralar bir bina daha yapılmakta. yeni hocalar da gelmeye başladı doğal olarak. yeni gelen hocaların çoğu donanımlı diyebiliriz. mersin üni. zamanından kalan hocalar da var. hocalar hakkında genel olarak şöyle söylemek mümkün: her cinsi mevcut.
    öğrencinin yanında duran, arkadaş canlısı olan, komplekssiz hocalar da var, okulu kendi tapulu malı sanan patron triplerine giren hocalar da var. sinirli, mülayim, mutlu, egolu vs. her türlü hoca bulunmakta.

    mühendislik fakültesi de mevcut. enerji, otomotiv gibi puanları alt sıralarda gezinen bölümler mevcut. okuyup okumamak size kalmış. moda tasarım, bankacılık, sağlıkla ilgili bölümler de mevcut ama orayı okuduktan sonra size katkısı ne olur bilemem.

    uluslararası tic. ve loj. bölümü için birkaç şey söyleyebilirim.
    biz boşuna okumuşuz arkadaşlar.
    mersin bilirsiniz ki lojistik anlamında türkiye'nin en önemli 6-7 şehrinden biri diyebiliriz. hem türkiye'nin en büyük 5-6 limanından biri olan mıp bu şehirde bulunmakta. hem de birçok gümrük firması bulunmakta. ve ortadoğu'ya açılan bir liman olduğu için çok fazla iş yapılmakta bu limanda.
    fakat gerçekten de bu sektörde çalışmak istiyorsanız okul okumanıza gerek yok. tavsiyem şu ki gidip aöf'ten okuyun bu bölümü. direk 18 yaşınızda gümrük müşavirliğine girip ücretsiz olarak 6-7 ay çalışın. merak etmeyin yemek paranızı ve yol ücretinizi karşılarlar muhtemelen. okula o kadar masraf yapacağınıza o iş yerinde yeme içmenize yaparsınız masrafı en kötü. zaten bir yıl dolmadan patron un gözüne de girersiniz ve size maaş bağlar muhtemelen.
    daha sonra bu işi kavrar ve yapmaya hala niyetliyseniz ve işi de iyi öğrendiyseniz b karnesi almak için işi iyi öğrenmeye bakın. saha elemanlığı yapın. a karnesi de alıp daha sonrasında sülalenizi kurtarabilirsiniz. ama o yol biraz zor. çok çalışmak lazım.

    bizler dört sene okurken staj yaptık 30 iş günü. o süreçte de hiçbir şey öğrenemedik zaten. bazen keşke yaz tatillerinde gümrüğe gidip çalışsaydık da çevre yapsaydık diyoruz. şuan "diploma"nın hiçbir önemi yok çünkü.
    bu dediğim aşamaları 23 yaşında tekrar sıfırdan yapmaya çalışanlar var çevremde. e birkaç yıl kafadan boşa gitmiş oluyor.

    ben size durumları anlattım arkadaşlar. okuyup okumamak size kalmış. bana kalırsa şuan bu üniversitede okumayın. burslu kazanabiliyorsanız çağ üni. de okuyun ing olarak bu bölümü. daha iyi olur. olmadı başka şehirde okuyun derim. zor bi dört yıllık sekans oldu çünkü.

    tek iyi yanı birkaç tane iyi dostum oldu. şanslı hissediyorum o konuda kendimi.

    not: rektörümüz orhan aydın'dan bahsedilmiş. okul küçük olduğu için rektörü her yerde görebilmeniz mümkündür. iletişim kurabilirsiniz. tabi işinizin olacağını sanmıyorum rektör ile. biz iki kez tokalaşıp ayaküstü konuşmuştuk.
    bildiğim kadarıyla iyi, vizyoner birisi. bu üniversiteyi gerçekten güzel bir yere çevirmek istiyor. ama işi zor gibi...
    tek eleştirim karar almasının çok geç sürmesi. pandemide sınav olup olmayacağımızı aylar süren istişarelerden sonra karar verebilmiştir. online sınav kararı yaklaşık iki buçuk üç ay sonra belli olmuştur. bazı konularda daha seri kararlar alabilir umarım...
  • edindiğim bilgilere göre tarsus belediyesi tesislerine kampüs kurulacak deniyor.
    olması durumunda hemen yanıbaşında bulunan toki konutları değerine değer katar.
  • her ilçeye bir üniversite sloganıyla kurulmamistir umarım.
  • tarsusun her şeyi bitti de üniversitesi mi kaldı bir tek
hesabın var mı? giriş yap