• link

    bekçi kesinlikle profesyonel davranmıyor. zaten diğer bekçinin sakin kalıp, araya girmeye çalışmasından silahını kullanan bekçinin kontrolünü kaybettiği de açık. kullandığı dilden hareketlere kadar karşılıklı sokak kavgasına dönüşmüş iş. karşıdaki kişinin sabıkalı birisi olması bu gerçeği değiştirmez.

    ağzına mermi verdiği silahın kabzasıyla elemanın başına vurması ise olayın en sıkıntılı tarafı. yani o silah patlayıp oradan geçen alakasız birisine de isabet edebilirdi. arabada şüpheli kişiler gördüysen eğer; plaka belli, çağırırsın polisi 2 dakikaya olay yerine gelirler.

    el fotografo de mauthausen filminin girişinde bir sahne vardır. nazi toplama kampına götürülen mahkumlar girişte çavuş yapılan diğer mahkumlar tarafından dayağa maruz kalırlar. orada bir cümle geçer, "sıradan bir mahkuma cop verirseniz kendisini gardiyan zanneder" diye. bekçiler meselesinde de durum buymuş gibime geliyor. eğitim-kültür seviyesi çok düşük insanları üç aylık bir sürecin ardından devlet adına silahlandırırsanız kendilerini polis zannedebilirler. bu duruma kesinlikle bir sınırlama getirilmeli.
  • bu bekçi olayı hepiniz gibi beni de kıllandırıyor. onu baştan deyim.

    ama bu olayda bekçi kendisini savunmuş. hepimiz kimlik sorma meselesi yüzünden bekçiyle tartışabiliriz ama hanginiz sopayla dövmeye kalkar? biraz mantıklı olalım.

    edit: video açılmamıştı. sadece haberi okumuştum. bilgisiz erken yorumum için özür dilerim. ilk saldıran bekçi. görüntülerde görünüyor. yukarıdaki yorumum doğru olmamış ama okuyan olduysa diye silmedim.

    yeni tanım: kesinlikle bu arkadaşların silah taşımasının tehlikeli olduğunu gösteren görüntülerdir.

    2. edit: başlık popüler olmuş ve ben de 2. sıradayım diye bayağı okunmuşum ki, bir çok mesaj gelmiş. eleştirilere lafım yok. ama küfür/hakaret eden tipler var. normal hayatta herkese abi çekip yalakalık yapan tipler, burada erkeklik taslamayın. cevap vermiyorum çünkü adam yerine koymuyorum. koysam s.kerim dalağınızı.
  • iyi etmiş.. bekçi kimlik sormuş, çıkar göster amk. ne o öyle adama bir de sopayla saldırıyor mk davarı..

    normal insan bu tepkileri vermez.uniformali biri tarafından kimlik istenince insan gibi çıkarır gösterir. bunlar belli ki sosyopat. suç kayıtları dağı aşmış.

    devletin üniformalı görevlisine bu tepkiyi veren, normal vatandaşa ne yapar bir düşünün.. burada bekçi gerekeni yapmış. en son da ayağından vurup etkisiz hale getirmis.

    o bekçi bu elemanları durdurmasa, ve az ilerde burada bu ibiş'leri savunanlardan biriyle trafikte tartışma yaşayıp sopa ile saldirsalar o zaman "8 mayıs 2020 bekçilerin zamanında gelmeme rezaleti" diye başlık acarlar..
  • bugünün süper gücü abd'de de yaşandı bu tarz olaylar özellikle 1850 lerde texas'da. bu gidişle 200 seneye kalmaz biz de süper güç oluruz.

    edit: çok mesaj aldım abd'nin hala aynı durumda olduğuna dair; bekçini haklı olduğuna dair vs. vs. üşenmeyip mesajlara da cevap vereceğim de entry i bir dikkatli okuyun arkadaşlar; abd bugün iyi ya da bekçi tamamen haksız mı yazıyor? ironi türkiye'nin durumunun kovboy filmlerindeki vahşi batıya benzetilmesi.
  • bekçi mesleğini ne seviyorum ne de olmasını istiyorum. muhalifim bu konuda.

    bakın bekçinin kimlik sorma, gbt yapma gibi hakları var. devlet tarafından verilen. adam sana kimlik soruyorsa çıkartacaksın. bana sorduklarında rahatsız olmuyor değilim ulan ne gerek var şimdi diyorum içimden ama tutup bu maganda gibi sen benim kimliğimi alamazsın diye mallık yapmıyorum.

    ayrıca şunu birleşik devletler'de yapın ne olduğunu görün. adamın ağzına mermi doldururlar.

    tanım: topluma zerre faydası olmayan magandayı bacağından vuran bekçinin kamera görüntüleridir. eline sağlıktır.

    edit: görüntüleri de izledim, bekçi hala haklı.

    büdüt: birkaç farklı yazar arkadaşımızın uyarısına göre bekçilerin kimlik sorma, gbt yapma gibi hakları şu an yasal olarak yokmuş. ha içişleri bakanlığı ne kadar takıyor, biz ne kadar takıyoruz orası ayrı.
  • “tartıştığı masum köylüyü vuran bekçinin görüntüleri” daha iyi olurdu.
  • üst edit: öyle bir lağım çukuru olmuş ki sözlük... gelen mesajların tamamına yakını tiksinç kişilerden az bir kısımı normal insan. bunlarla aynı yerde fikir paylaşıyoruz işte.

    bekçiler hiç bir eğitim görmeden silahlandırıldı. göreve başlıyorsun denilen adama 1 hafta içinde silah verdiler. tek vasfı lise mezunu olmak. çok yakınım bekçi işe girdiği birinci hafta belinde silahla geldi. sonra eğitimlerini aldı.

    ama görüntülerde gayet sistematik müdahelede bulunan bir bekçi var. tüm müdahele şekillerini sırasıyla yerine getiriyor. tetiğe basma sebebi etkisiz hale getirmek. gayet nizami bacağına ateş ediyor. herşey soğukkanlı ve disiplinli ilerliyor. görüntülerdeki bekçi arkadaşa diyecek bir şey yok.
  • video sopayı çıkarıp sallayan bir dallamayı ayağından vuracak kadar sakin kalabilen bir bekçi içerir. gazı sıkmış, dallamamız sakinleşmemiz hala "beni vur benieeağğhh" diye salak saçma tepiniyor bekçi de çekmiş ayağından vurmuş. ne zor meslek olduğunu görmüş oluyoruz böyle olaylarda. keşke daha iyi eğitim alsalar tabi.
  • bekçi arkadaş gerekeni yapmıştır. hiç öyle körü körüne muhalefet yapmaya gerek yok. evet, alelacele çok adam bekçi yapıldı belki gerekli eğitimi gerekli sürede almadılar lakin olaydaki bekçi arkadaş sıralamaya göre davranmış, gereğini yapmıştır.
hesabın var mı? giriş yap