• yeni başlattığım kampanya.

    daha önce (bkz: hem devlete obez deyip hem taşerona kadro vermek) başlığında da belirtmiştim.

    taşerona kpss olmadan kadro vermek, sınavla kamu personeli olanlara ve şu an kpss'ye çalışan tüm adaylara haksızlıktır.

    2017 kpss'ye yaklaşık 700 bin kişinin girdiği 2016 kpss'ye yaklaşık 1 milyon 300 bin kişinin girdiği göz önünde bulundurulursa, istisnalar hariç olmak üzere neredeyse tamamı dayı-yeğen ilişkisiyle taşeron olmuş bu 800 bin kişinin hangi vicdana sığarak kadro talep ettiğini anlamak çok zor.

    bir tarafta sayısı 1 milyonun üzerinde kişi sınavla kamu personeli olmaya çalışsın diğer tarafta ahbab çavuş ilişkisiyle istihdam edilenler "kadro isterük" diye bas bas bağırsın, ilginç.
  • taşerona kadro verilmiyor zaten, taşerona kadro adı altında, taşerona 3 yıllık sözleşme yapılıyor sadece. 657 ye tabi gibi bir durum olmayacak.
  • bi yandan 657 değişmeli kimseye iş garantisi verilmemeli diyen akp’nin diğer yandan aa taşeron musun hepinize kadro veriyorum demesi olayı. kesinlikle anayasa da vicdanlara da aykırıdır taşerona verilen kadro. ama tabi oy deposu olunca taşeron böyle saçmalıklar normal bu ülkede.
  • memuriyet ve sözleşmeli personel hakkının yalnızca kpss'den alın teriyle alınan puan karşılığı hak edilen bir şey olduğunu sananların başlattığı kampanya. saf olmayın arkadaşlar, başganlar kimi isterse memur yapar. asıl sırf başgan istedi diye memur olan insanlar, yıllarını taşeronda geçiren insanlara haksızlıktır.
  • kpss ye girme , kpss ye girecek belirli puanı alacak kapasitede olma. koşulsz biat et. iktidar partisinin azılı destekçisi ve yancısı ol. ilçe başkanlıkları marifetiyle( torpiliyle) git bir kuruma kapak at. her mitingde boy boy fotoğraf çek, sosyal paylaşım sitelerinde boy boy iktidarın destekçisi ol. sonrada vay efendiim bana kadro . hiç kusura bakmayın. madem iktidar partisinin destekçisisin. partiyle geldin partiyle gideceksin.. adalet herkese lazım arkadaş . hayatının en kıymetli zamanlarında okullarda kurslarda geçirip kpss gibi bir zilleti de geçip 80-90 alan arkadaşlarım işe başlayamıyorken. senin gibi yalamalar bir zahmet defolsun gitsin bu sistemden..
  • büyütülmesi gereken kampanyadır.
    zira dışarıda bir kaç üniversite bitirmiş ve işsiz gezen gençlerimiz mevcut.
    sınavlara gire gire sınav sorularını hazırlayacak seviyeye gelmişlerdir. ancak okudukları branşlarda alım olmadığı için devlet kadrolarına yerleşememektedirler.
    taşerona verilecek kadro hukuksuzdur, adaletsizdir, torpilin ve rantın olduğu yerde devlet olmamalıdır.
    sınava defalarca giren arkadaşım var. bir türlü atanamadı. o kadar çalıştı ki üniversite sınavına girip inşaat mühendisi okuyor ve ikinci senesinde.
    madem devlete giremiyoruz bari bölümü değiştirip özel sektörde çalışayım diyor. ama bu kişi kaç yaşında? 1985 doğumlu yani 32 yi bitirmiş 33 te ilerleyen biri.
    evlenemedi de. kız da vermiyorlar iş yok diye.
    bunun hakkını kim nasıl ödeyecek.
    bunun yaşamakta olduğu travmayı kim yok edebilecek.
    hak hukuk adalet düzen bunun neresinde.
    eğer bu iş seçimlerde oy kazanmak için yapılıyorsa, şu bilinsin ki dışarıda gece gündüz çalışan asgari ücretlilerin yüzde 90 ı buna karşı ve bunları büyük bir kısmından oy alamazlar.
  • sonuna kadar koşulsuz katıldığım kampanya. 2016 kpss sınavı için işe girmeyip bir yıl boyunca dersaneye gittim. hayatımdaki tüm herşeyi 1 yıl ertelemeyi göze aldım sırf kpssden daha yüksek puan alayım diye. aileme maddi manevi olduğum yükte bunun cabası. sınav sonrası aldığım puan yüksek sayılmasa da ufacık bir umut var. 86 puan. fakat benim o ufacık umudu içimde hala beslerken, bir sonraki alımda ya olursa diye beklerken, bana veya benim gibi o kadar emek vermiş, bir çok şeyden fedakarlık yapmış insanları hiçe sayarak sınavsız bir şekilde taşerona kadro vermenin hiçbir açıklaması olamaz.
    öyle bir şey olması durumunda benim yapabileceğim tek şey ilahi adalete sarılmak. var olan tüm hakkımı saklı tutarak helal etmiyorum.
  • (bkz: noktalama işaretleri)

    doğudan gelen çat pat ama sen var hiç çatmamak patmamak.
  • taşeron kadronun yoğun olduğu kurumların başında hastaneler gelmektedir. taşeron çalışan kadro aldıktan itibaren 6/8 ay içinde, hastaneleri bok götürecek. hastanelere köşe bucak bakın bakalım, zaten vasat olan temizlik işleri yavaştan gevşemeye başladı bile.
hesabın var mı? giriş yap