• bir levent kirca filmi. traktor almak icin istanbul'a gelen bir ailenin, istanbul'da hayatinin kararmasi ve tukeni$i. aysegul atik de oynuyor. bir de cok enteresan bir dipnot. filmde cem davran'in 8-10 ya$inda bir rolu var...
  • trt 1 isimli devlet televizyonunda geçtiğimiz haftasonu yayımlanan türk filmi..
  • yeşilçam'da birçok örneği görülen ''köyden kente göçeden bir ailenin yaşadığı dram'' temalı filmlerden biridir ancak gerek oyunculuk,gerek yönetim,gerek hikaye açısından benzer örneklerine göre çok daha başarılıdır.1978 yapımı filmin yönetmenliğini orhan aksoy yapmıştır,senaryo ise erdoğan tünaş'a ait.levent kırca ve ayşegül atik'in başrolü paylaştığı film levent kırca'nın ilk sinema filmi olması açısından da önemlidir.özellikle levent kırca’nın ilk filmi olmasına rağmen başarılı oyunculuğu takdire değerdir.filmin başarılı bir diğer yönü ise müzikleridir.filmin müziklerinde özdemir erdoğan imzası vardır.hatta filmin bir sahnesinde özdemir erdoğan’ın orhan veli’nin şiirinden bestelediği bedava yaşıyoruz şarkısını da dinlemek mümkündür.
  • tipki canim kardesim filmi gibi ilerledikce agirlasir, agirlastikca bogazda bir yumru olusturur. yeni bir umut (bkz: traktor) ile baslayan film, ilerledikce karamsarlasir, umuttan umutsuzluga agir agir donusur, okkes'in yalnizligina ortak eder bizleri. levent kirca cok basarili bir oyunculuk sergilemistir, eger dram filmlerinde rol alsaydi hungur hungur aglatabilecegini cumle aleme kanitlamistir. ailesi gitgide dibe gomulurken okkes son ana kadar icindeki naif iyimserligi korumaya calisir, levent kirca'nin o efkarli sesiyle surekli birseylerin iyiye gidecegini anlatir. filmin sonuna gelindiginde okkes'in umutlariyla birlikte izleyiciler de darmadagin olur. turk sinemasinin hakettigi yeri bulamayan filmlerindendir, tartismasiz levent kirca'nin en basarili oyunculuk ornegidir. uzerine bir doz tosun pasa izlemek toparlanmak ve kasvetli havayi dagitmak icin elzemdir.
  • turk sinemasindan iyi bir kara film / film noir ornegidir.
  • (bkz: istanbul)
  • (bkz: johannesburg)
  • jeneriğinde taşı toprağı altın şehir yazan son derece güzel, bir o kadar kasvetli film. komedi de vardır bu filmde, dram da, trajedi de. film tek çocuklu ailenin güle oynaya istanbul'a göç etmesiyle başlar. ilk günler mutlu geçer ama zamanla büyük şehir aileyi yavaş yavaş ısırmaya başlar ve komedi sandığınız film yaprak dökümüne rahmet okutur.

    filmde cem davran da görünmektedir. oğlan mehmet'in yazıldığı sigara çetesinin lideri, "tamam ufaklık seni de işe aldık" repliğinin sahibi çocuk rolündedir.

    yıllar sonra gelen edit: aile tek çocuklu. ölen genç ökkeş uyanık'ın kardeşi.
    tombo değil tombow'a teşekkür.
  • levent kırca, ayşegül atik'in başrollerinde oynadığı, köyünden istanbul'a göç eden bir ailenin, burada tutunamayıp, bozulup, yok olmasının anlatıldığı, izlenesi film.

    1978 yapımlı bu üzücü filmde, ailenin koca istanbul'da nasıl kaybolduğunun yanısıra, o dönem aldığı yoğun göçü kaldıramayan ve tam bir kaotik yapıda olan istanbul'un -sanki şimdi çok değişti- keşmekeşi de gözler önüne seriliyor.

    --- spoiler ---

    kanımca en güzel sahnesi, istanbul'a ilk ayak bastıklarında,
    "istanbul
    nüfus: 5.168.000"

    yazılı tabelanın altına 4 yazıp, toplayıp, 5.168.004 yazmaları olmuştur.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap