*

  • ormandaki babun adında bu uygulamayı hicveden bir şarkı vardır.
  • (bkz: recm etmek)
  • abdulhakim arvasi'ye göre recm ''taş atarak öldürme, kovma, lanetleme, muhsan (evli) olup, zina eden kadın ve erkeği taşlayarak öldürmedir'' ..

    buna ilave olarak ibni abidin ise ''recm olunacak müslüman erkek ve kadının, zina suçunun, dört şahit ile ispat edilmiş olması veya* kendileri tarafından dört kere itiraf (kabul) edilmesi lazımdır'' demiştir ..

    artçı not : (osmanlılarda altıyüz sene içinde, bir kere bile zina şahitliği yapılmamış, bu sebeple hiç kimse recm edilerek öldürülmemiştir..)
  • recm cezasi uc sekilde uygulanir.
    1-toparaga dikine gomerek ta$lamak suretiyle,
    2-uzerine ta$tan bir duvar devirmek suretiyle,
    3-yuksek bir yerden taslarin uzerine atmak suretiyle.
    (bkz: bunu yapan insan olamaz)
  • recm cezası altı asır devam eden osmanlı devletinde sadece 1 defa, 4. mehmed'in saltanatı sırasında uygulandı ve yahudi bir erkekle ilişkiye giren müslüman bir kadın sultanahmet meydanı'nda taşlanarak öldürüldü.
  • 4 kişinin olayı tam "penetrasyon" anında görme şartının yerine gelmemesi kadar, zina eden evli kişinin hafifletici sebep (zina eden kişinin eşinin uzun süredir uzakta veya "sağlıksız" olması gibi) öne sürmesi ve bunu ispatlaması da recm'in uygulanmasına engel olabilir. zina eden kişi bekarsa 80 sopa cezası ile canını kurtarır.
  • recm kuran'da yer almaz, bilakis tevrat'ta yer alir, yani yahudi seriatinin bir parcasidir. ancak ortadogu kavmi olan araplarin da zamanla bunu benimsemesi uzerine seriata dahil edilmistir. yoksa kuran'in zinaya verdigi ceza recm degil vurma anlamindaki celddir.
  • resad ekrem tarihimizde garip vakalar adlı kitabında recm olayından soyle bahsediyor
    "bir de cellatsız idam cezası vardır ki recim (tasa tutma) denirdi. islam seriatina gore bir hıristiyanla munasebette bulundugu katiyetle tespit edilen musluman kadınlarının bu cezaya carptırılmaları gerekirdi ki, butun imparatorluk tarihi boyunca, yalnız tek bir kadın bu sucla suclanarak, merzifonlu kara mustafa pasa sadaretinde sultanahmette, yılanlı sutunun yanında recmedilmistir. cellatlar kadını kolları icerede olarak gogusune kadar topraga gomer sonra halk tarafından tas yagmuruna tutularak linc edilirdi ki eski muverrihlerimiz, linc karsılıgı keskek etmek tabirini kullanmıslardır."
    keskek kelimesinin merzifon civarından cıkma bir yemek olması ilginc olmakla birlikte yemekten insanı sogutacak cinste. acaba merzifonlu recm sonrası recm edilen insana bakıp keskeke benzedi diyerek mi keskek etmek kelimesini turetti.
  • günümüz moderin ilimi ve irfanı** ışığında revize edilerek obüs topu kullanılarak şahısın mermi manyağı yapılması*, eğer suçu pek ağır ise*nükleer başlıklı füze ile ışı, ışık ve radyasyon manyağı yapılması şeklinde uygulanması gereken, nijerya, suudi arabistan vb. gibi modern ülkelerin en favori ceza üsüllerinden biri.
hesabın var mı? giriş yap