• 5237 sayılı kanunu 177 maddesi gereğince

    hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması

    (1) gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

    fiil somut tehlike suçu niteliğindedir. "suçun oluşması için bir zarar doğması aranmaz." önceki tehlike suçlarında belirttiğimiz gibi bu fiillerden dolayı bir zarar meydana gelirse; fiilin sebebiyet verdiği netice açısından kast veya taksirine göre cezalandırılacaktır.tabii ki fikri içtima kuralları uygulanarak.

    edit: imla
  • daha ağırını başka başlığa yazdım, sildim. çok küfürlüydü. tasmasız köpek gezdirmek.. noktayı siz tamamlayın.

    bir de tasmayı uzun tutup köpeğin her kesin yanına sokulmasına izin verenler var. bunlar da bu...kategorinde değerlendirilebilir. geçen gün bir kadının tasmasını 5 mt saldığı chow chow (ki sert mizaçlı bir köpek olarak kategorize edilir) yaklaşık 3-4 aylık bebeğin bulunduğu bir bebek arabasına yaklaşarak bebeği koklamaya başladı. bebeği gezdiren anne babanın aklı çıktı korkudan. ama köpeğin sahibi orospu, hiçbir şey yapmayarak köpeğin bebeği koklamasını izledi. niye? çünkü bir şey yapmaz ablası bir şey yapmaz. benim köpeğim tatlıştır.
  • eşitlik ilkesine aykırıdır.
    tasmasız köpek gezdirmek altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılıyorken başıboş sokak köpekleri başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbestçe dolaşabilir. çocuk parklarına dalarlar, ona buna hırlarlar, akşam dışarı çıkmamızı engellerler.
    ama "bir şey yapmazlar" çünkü kulaklarında küpeleri vardır. küpeler bütün kötülükleri önler.
  • bugün alsancak kıbrıs şehitlerinde bulunan starbucks'da bir süre oturdum, kahvemi aldım, çevreyi izledim, vakit geçirdim.

    tam arka masamda bir adamın tasmasız köpeği vardı, adam kahve içerken köpek ayaklarının dibinde yatıyordu. sonra yoldan geçenlerle oynamak için havlamaya başladı. köpeğin her hareketinden oyun oynamak istediği öyle belliydi ki kimse tedirgin olmadı, gelen geçen köpek ile oynamaya başladı, yanımdan geçtikçe ben de oynuyordum. köpek ve sahibi arasında inanılmaz bir sevgi vardı. çok hoşuma gitti.

    sonra yan masadan bir kadın ile o sakin adam arasında şu dialog geçti;
    kadın (k) : beyefendi köpeğin tasması var mı?
    adam (a): yok, neden
    (k) köpeğinizden korkuyorum
    (a) korkmayın birşey yapmaz
    (k) köpeğinizi tanımıyorum ve korkuyorum
    (a) (bağırarak) ben de sizi tanımıyorum ve ben de sizden korkuyorum
    (k) !!!
    (a) siz de tasmanızı takın o zaman
    (k) ???
    (a) (daha da hiddetlenerek) bizler yokken bu hayvanlar vardı
    (k) (a) sessizlik...

    not: yorumsuz. ben kimin haklı olduğu konusunda karar veremiyorum.
  • çok yanlış bir eylemdir,birçok sakıncası vardır,çıkan sonuçların hepsi çok üzücüdür.
  • yanlıştır. bir keresinde tasmasız sahipli bir köpek, sokak köpeğinin birine öyle bir saldırdı ki zavallı sokak köpeği kan revan içinde kaldı. bulabilsem hayvanı veterinere götürecektim. bulamadım o zavallı hayvan ölmediyse bile ne acılar çekti kimbilir.

    bu ülkede bu kadar ruh hastası varken, o ruh hastalarının köpeklerinin sağlıklı olmasını bekleyemezsiniz. tasmasız köpek, pimi çekilmiş bir bombadır ve sahibini tanımadığımıza göre kabul edilemez
  • geçen sene sınavdan bir gün önce kütüphaneden eve dönüyordum saat gece 12 gibi.
    evimin önündeki parkın orda genç bir kız köpeğiyle duruyordu. köpek önümü kesti, üstüme doğru zıpladı. sahibine korktuğumu söylememe rağmen ısrarla bir şey yapmaz demeye devam etti. köpeği önümden almadı.
    sonuç olarak geceyi acilde geçirdim , kendisinin köpeğinin saldırısına uğradım ve çevredekilerin yardımıyla köpek üstümden alındı ve kendisi de köpeğiyle beraber kaçtı. ben epey ucuz yırttım ama daha kötü şeyler de olabilirdi.
    sorumsuz bir takım insanların hayvan beslemesine, sahiplenmesine sonuna kadar karşıyım. hem hayvanlar hem de sokaktaki diğer insanlar için sakıncalı.
  • bunların trafikte makas yapanları mevcut
  • net düşünce yoksunluğudur, az gelişmişliktir.
    köpek korkum var ve evet büyük küçük hepsinden korkuyorum arkadaşım.
    bunun senin için mantıklı bir açıklaması olmayabilir, benim içim de yok, fobim bu yenemiyorum.
    eskiden deliler gibi beni tedirgin eden bir şeydi bu köpek ve ısırılma olgusu, şimdi biraz daha rahatım ama hala kaldırım değiştiriyorum köpek gördüğümde.
    lütfen o tasmaları takın, kimse sizin düşündüğünüz gibi düşünmek, hissettiğiniz gibi hissetmek zorunda değil.
  • 3,5 kilogramlık maltese cinsi köpeğimle yıllardır hergün yapmakta olduğum eylemdir. en çok zorlandığımız an; parkın çocuklara ayrılmış kısmının yanından geçerken neredeyse bütün çocukların, salıncağını, kaydırağını, annesini, babannesini, bırakıp üzerimize "pamuk gelmiiiiş" diye koşmaları.

    zavallı pamuk, o bölümü hiçbir yeri koklayamadan koşarak geçmek zorunda kalıyor.
hesabın var mı? giriş yap