• bu bunaltıcı sıcakların bende yarattığı his.
  • gürcistan veya bulgaristan'da yapılınca ferahlatan aktivitedir.

    türkiye'de yapmayınız, yapılmaması konusunda çocuklarınızı uyarınız.
  • ege ve akdenizden çok daha pahalıya çıkar. örneğin oda+kahvaltı nezih bir oteli ege kıyılarında 150 200 tl ye bulabilirsiniz. karadeniz sahilinde ise bu fiyatlara ancak kulübe bulursunuz.
  • bahar aylarında tatil imkanımız varsa değerlendirilebilir, hiç gitmedim ama gidesim var hatta şöyle yaylada oksijen tavan seviyedeyken sigara tüttürüp keyif yapasım var
  • her yaz yaptığımız. ailecek püfür püfür oturuyoruz serin dede evimizde. oh mis.
  • tatilden beklentisi farklı olanların yapacakları eylem. ben denize girmem, kumlarda güneşlenmeyi sevmem, mis gibi tekne turlarına çıkıp yüzmem, anca muhlama yerim, bir iki de orman gördüm mü tamamdır diyen insanlar tercih eder karadeniz'de tatile gitmeyi. sen gider misin diye sorsalar asla derim. çünkü neden? çünkü benim tatilden beklentilerim farklı. ben güneşlenmek isterim, yüzüstü yattığım sezlongda güneşlendiğim kumsalın kumlarıyla oynamak isterim parmaklarım yanana kadar, turkuaz renkli sularda kulaç atmak isterim. ormanı her zaman görürüm, mıhlama denen tereyağ denizinde her zaman boğulurum ama o mis gibi iyotlu denizin tadına her sezon varamam. deniz kenarında her zaman rakı-balık yapamam yunan mezeleri eşliğinde. bu güzelliklerden mahrum kalmak isteyenler gider işte karadeniz'e. tercih meselesi tabi, bir de beklenti. ah akdeniz ah, ah ege ah. siz ne büyük nimetsiniz biz türklere.
  • 45 yaş üstü aktivitesidir la oğlum onca tropik ada var yeryüzünde karadeniz ne la hani karşı kıyısını diyorsanız eyvallah.
    tanım: yaşlı işi.
  • akdenizin tuzlu suyunda gözlerinin yanmasını istemeyenlere şiddetle tavsiye edeceğim olay. hatta şimdi denize gidiyorum, kalabalık değil, deniz temiz ve hava güzel. daha ne isteyebilirim ki?
  • ben gitmem, ama bitmeden tükenmeden gidin bi görün derim.
    çünkü karadenizde o ormandır, yayladır, güzelliği/özelliği olan hiç bir şey kalmayacak. yakılıp yıkılıp yağmalanacak belki de.
  • şu sıralar bu eylemi yapmayı düşünenlere önermediğim olay. yani en azından dağlara, yaylaya falan çıkılmayacaksa.

    ordu fatsa'dan dün döndüm, sahil tarafları esmediği gibi nem oranı da %90'larda. deniz kum güneş arayanlar için ideal tabii ama nefes alamayacağınızı da bilin.

    bir de böyle bir planı olup, insanı düzgün olan bir yer arayanlara öneri için (bkz: sinop). hem doğu karadeniz kadar yağış almıyor, hem de güzel ve temiz plajları var. üstelik sinop merkezdeki insanlar da diğer birçok yere göre daha modernler.
hesabın var mı? giriş yap