• ortalama 1 haftada çıkan, türk vatandaşlarının zor prosedürlerle uğraşmak zorunda kaldığı bir vize.
  • prosedüründe değişikliğe gidilmiş, alınması eskiye nazaran daha kolay olan vize.

    internetten doldurduğunuz iki sayfalık bir formun çıktısını alıp, her zamanki gerekli evraklarla ankara'daki konsolosluğa başvurabiliyorsunuz. eğer ankara'da değilseniz forma adını yazabileceğini biri tarafından da başvuru yapabilirsiniz. vizenin çıkış süresi de çok hızlı. bir günde vizenizi teslim alıyorsunuz.
  • artık konsolosluğa gitmeye gerek olmayan vizedir. bu günden itibaren değişen kurala göre havalimanından 24 dolar ödeyerek vize alınabilecek..

    "15 mayıs 2013 tarihi itibariyle türk ve tayvan umuma mahsus pasaport hamillerine karşılıklı olarak sınırda vize ita edilmesi uygulaması başlatılacaktır.

    bu çerçevede, 15 mayıs 2013 tarihinden itibaren 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini sınırda almak isteyen umuma mahsus pasaport hamili türk vatandaşlarının taipei’deki taoyuan uluslararası havaalanından giriş yapmaları ve dönüş bileti ibraz etmeleri, vize müracaat formu doldurmaları, iki adet vesikalık fotoğraf ibraz etmeleri ve 24 abd doları işlem harcı ödemeleri gerekmektedir.

    taoyuan uluslararası havaalanı dışındaki havaalanlarından giriş yapacak vatandaşlarımızın önceden vize alarak gelmeleri gerekmektedir. bununla birlikte, anılan havaalanı haricindeki diğer havaalanlarına vizesiz giden umuma mahsus pasaport hamili türk vatandaşlarına “geçici giriş izni” (temporary entry permit) düzenleneceği ve vatandaşlarımızın bu belgeyle en kısa zamanda tayvan dışişleri bakanlığının taichung ve kaohsiung şehirlerinde bulunan bölge ofislerine veya taipei’deki taoyuan uluslararası havaalanında bulunan vize ofisine müracaat ederek vize işlemlerini tamamlamaları gerektiği tayvan makamlarınca bildirilmiştir.

    umuma mahsus pasaport hamili tayvan vatandaşları, 15 mayıs 2013 tarihinden itibaren 15 euro veya 20 abd doları vize harcı mukabilinde 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli “elektronik vize”yle (www.evisa.gov.tr) (sadece elektronik vizeyle giriş yapabilecekler, bandrol veya kaşe vize uygulamasına tabi tutulmayacaklar) istanbul atatürk, sabiha gökçen ve ankara esenboğa havalimanı hudut kapılarımızdan ülkemize girebileceklerdir.

    saygıyla duyurulur."

    http://www.mfa.gov.tr/…arihinde-baslatilmasi.tr.mfa
  • umuma mahsus pasaport hamili türk vatandaşlarının, 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini tayvan'in baskenti taipei’deki taoyuan uluslararası havaalanından giriş yapmaları şartıyla (ayrıca dönüş bileti ibraz etmeleri, vize müracaat formu doldurmaları, iki adet vesikalık fotoğraf ibraz etmeleri ve 24 abd doları işlem harcı ödemeleri gerekmektedir) sınırda almaları mümkündür.

    http://www.mfa.gov.tr/…ugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

    havalimani icin
    (bkz: taoyuan international airport)
  • umuma mahsus pasaport hamili türk vatandaşlarının, 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini, tayvan'in baskenti taipei’deki taoyuan uluslararası havaalanından giriş yapmaları şartıyla (ayrıca dönüş bileti ibraz etmeleri, vize müracaat formu doldurmaları, bir adet vesikalık fotoğraf ibraz etmeleri) sınırda almaları mümkündür.

    eknot: ücretsizdir bu arada vize* ^^

    edit: taipei hakkinda mini bir gezi yazisi icin yesillendirebilirsiniz^^
  • kapıda vize almak istemeyenler için önceden istanbul'dan / ankara'dan alınıp alınamadığını merak ettiğim ancak henüz öğrenemediğim sitedir.

    havalimanında vize alma işi bazen çok uzun sürebiliyor, gereksiz yere vakit kaybı yaşanıyor. önceden almak mümkün müdür bilenler varsa yeşillendirmesini rica ediyorum.
  • taipei taoyuan havalimaninda 1 adet resim vererek bir kac dakika icerisinde aldik. verdikleri formu dolduramadan vizeleri pasaport a yapistirmislardi. para felan da istemediler. donus bileti soruyorlar ama
  • internet üzerinden 5-6 saatte çıkan vizedir.

    dün öğlen başvurdum, akşam 6 gibi onay maili aldım. işlem çok basit. giriyorsunuz siteye, karşınıza bir form çıkıyor. ilk sayfa pasaport bilgileri, sonraki sayfalar geliş amacınız, kalış süreniz vs.
    formun en sonunda da ''hiç uyuşturucu kaçakçılığı yaptınız mı?'' , ''herhangi bir terör örgütüyle bağlantınız var mı?'' minvalinde absürt sorular var. aşağıya da not yazmışlar ''bunlara evet cevabı vermeniz, vizenizin onaylanmayacağı anlamına gelmez'' gibilerinden. yani ''siz dürüst olun yeter ki, canımı yiyin'' demek istemişler.

    en sonunda da yüzünüzün %70-%80'ini kapladığı, beyaz arkaplanlı bir biyometrik fotoğraf yüklemeniz gerekiyor. ve tabii ki pasaportunuzun fotoğraflı olan sayfasının da fotoğrafını yüklemeniz gerekiyor. önemli olan nokta şu ki; site yüksek boyutlu fotoğraf kabul etmiyor. fotoğrafın kalitesini düşürüp yüklemelisiniz.

    başvuru bittikten sonra karşınıza ''ödeme'' yapma butonu çıkıyor. yanlış bilmiyorsam tayvan vizesinin ücreti 25 dolar. ancak türk vatandaşlarına bir süredir ücretsiz. ödeme ekranına tıkladıktan sonra bir kaç defa ''next'' yapıyorsunuz. site size ''huooppp, senin paran burada geçmez ;) '' diyor ve işlem tamamlanıyor. size bir kod veriyor. bu kodu vizenizin onaylanması halinde, ülkeye girişte gösteriyorsunuz. dediğim gibi, sabah başvursanız, akşama kadar vizeniz çıkıyor zaten.

    bu cumartesi günü giriş yapacağım. tecrübelerimi aktarırım. lazım olur birkaç kişiye illa ki.

    edit: evet dostlar, şu an entarimi taipei'nin ximen mahallesindeki hostelimden giriyorum. öncelikle girişte hiçbir sorun yok, rahat rahat girdim. uçaktan indiğinizde, online vizeniz olsa bile bir form doldurmanız gerekiyor. bu form çok gıcık bir form. daha önce de benzer formları defalarca doldurmuş biri olarak bu kadar gıcığını ilk defa görüyorum. çünkü bizim bildiğimiz ingilizce kelimeler yerine daha az kullanılanları seçmişler. örneğin ''geliş amacı'' kısmında ''travel'' veya ''tourism'' gibi şeyler değil ''sightseeing'' yazıyor. formda nedense alışık olduğumuz ingilizce kelimelerden kaçınmış arkadaşlar. bunun haricinde bir sorun yok. formu veriyorsunuz, geri dönüş bileti görmek istiyorlar. ondan sonra damgayı basıyorlar. geçmiş olsun.
  • girişte, bir form doldurularak, ücretsiz bir şekilde alınabilen vizedir. giriş iznidir yani. sadece fotoğraf gerektiği için 3-4 dolar bir fotoğraf ücreti ödedik.
hesabın var mı? giriş yap