• göremediğimiz hiçbir şey yok.

    çağdaş dünyada hiçbir değeri olmayan insanlara "siz değerlisiniz" duygusunu yüklemesi başarısının ardındaki gerçektir.

    çağdaş dünyayla alakaları olmadığı için ahlak, özgürlük ve bilim ile de alakaları yoktur. düzenleri hiçbir şey bilmeyip her şeyi bilir olmak üzerine kuruludur.

    (bkz: demokrasinin defosu)
  • otoriter ebeveynli, erkek egemen toplumlardaki bireylerin, doğum ile başlayan alışkanlık ve işlenmelerinin etkisi ile, iktidar altında olma arzularını yerine getirecek eril figürdür. bu tarz toplumlarda kadınlarda ve erkeklerde kölelik eğilimi vardır. cinsellikte bir taraf sarf malzeme, mal iken, diğer taraf tüketicidir. bu diyalektiğin gereği, (ki toplumumuzda küfürler hep cinsellikten referans alır,) erkeklerde onları ezenlere karşı (patron, subay, müdür vb..) pasif eşcinsel fanteziler vardır.

    her yaş döneminde, hormon yoğunluğuna göre, otorite figüründen beklenti değişir; lakin otorite gereksiniimi adeta doğum ile mühürlenen bir ihtiyaç gibi vazgeçilmezdir.

    imla ve cümle yapısı düzenlenip zenginleştirilecek

    uzman gibi konuştuğum için özür dilerim hitap şeklim hatalı olabilir; sadece amatör fikirlerim.
  • büyük ihtimalle türk tarihinin gelmiş geçmiş en kötü lideri olmasına rağmen hala büyük bir lider olarak görenler var demek ki.

    yemin ediyorum bakkalım olsa ve sadece kapıda öylece durması için bir adam arıyor olsam yine de o adamı işe almam yani o derece.

    konuşması güzel falan diyen var of klsdlf
  • (bkz: büyük resim)
  • bir ara mide kanseri idi. var olup da şuan göremediğimiz şey.

    tanım: keşke görebilsek dediğimiz durum.
  • babanın otoriter bir hane reisi olduğu, ataerkil toplumda yetişmiş bireyler için erdoğan, bir "baba" modelidir.

    seçmen ona kızar, küser, bağırıp çağırır ama herşeye rağmen sever. atsa atamaz, satsa satamaz.

    babyboomer, 68 ve x kuşaklarının, hatta ucundan kıyısından bazı y kuşaklarının kendisini bu kadar destekleme sebepleri, erdoğan'ı bir baba rol modeli olarak benimsemiş olmalarıdır.

    oysa erken y kuşağı şimdilerde orta yaş oldu, çocukları belki de ilk defa oy kullanacak. otoriter değil, demokratik baba modeliyle yetişmiş geç dönem x ve z kuşağının olaylara anlam verememesini ben buna bağlıyorum.

    erdoğan'ı alt etmek isteyen rakiplerinin; önce halkın gözündeki o modeli nasıl değiştiririz, halkı "bu adam sizin babanız değil"e nasıl inandırırız diye düşünmesi gerekir. yoksa ancak halt ederler.

    erdoğan da demirel gibi islam alemi cayır cayır yanarken baleye gidip, "işte modern türkiyemiz" derse, millet kendisine "baba"demeyi bırakıp "mason" diyecektir.

    ya da değişemeyn tek şeyin değişimin kendisi olduğuna inanarak zamana bırakmak gerekir.

    bu ülke 4 ağustos 1990 yılında star tv'nin yayına başlaması ile bir kültürel kırılma yaşadı. ne zaman ki bu tarihten sonra doğan seçmen çoğunluk olur, o zaman çok farklı karaktere sahip biri baba rol modeliyle iktidara gelir.

    edit: tespit
  • diploma! iddialara göre var ama göremiyoruz.
  • (bkz: bıyık)
  • para ve imanın kimde olduğu belli olmaz demişler. var olup göremediğimiz, var olmayıp da gördüğümüz iki şey.
  • kendi secmenine, her allahin gunu egitimli kesime sayip söverek tatmin olma imkani vermistir.
hesabın var mı? giriş yap